برای کاهش استرس و اضطراب چه دمنوشی بخوریم؟
کاهش استرس و اضطراب نقش قابل توجهی در بهبود روند خواب و سلامت روان افراد دارد. آیا در شب به سختی به خواب میروید؟ اگر با اضطراب و استرس دست و پنجه نرم میکنید که اغلب بر خواب تأثیر میگذارد، باید بدانید که مصرف دمنوشهای گیاهی ممکن است کمک کننده باشند. در نظر داشته باشید که دمنوشهای گیاهی نقش قابل توجهی در بهبود و درمان سلامت روانی، فیزیکی و عاطفی ما دارند. مزایای بسیار زیادی که دمنوشهای مختلف ممکن است به همراه داشته باشند، از بهبود کیفیت خواب گرفته تا تسکین استرس و اضطراب در افراد مختلف متغیر است.
امروزه میزان اضطراب و استرس در بین جوانان و نوجوانان بیشتر شده، لذا استفاده از درمانهای گیاهی و دمنوشهای طبیعی که به کاهش این روند کمک کند، میتواند نقش قابل توجهی در سلامت روان آنها داشته باشد. برای اینکه درک بیشتری جهت شناخت این دمنوشهای گیاهی و طبیعی پیدا کنیم و به دنبال درمان اضطراب شدید بدون دارو هستید؟ ، پیشنهاد میکنیم ادامه مطلب را با ما در مجموعه life on track همراه باشید.
بهترین دمنوش کاهش استرس و اضطراب
دمنوشهای گیاهی و طبیعی دارای فواید زیادی هستند. چندین تحقیق نشان میدهد که بسیاری از فواید سلامتی در مصرف دمنوش وجود دارد. نوشیدن دمنوش به کاهش عوارض جانبی چاقی، کم آبی بدن و سرطان کمک میکند. مطالعات مختلف نشان داده که نوشیدن حدود سه تا چهار فنجان دمنوش در روز انرژی بیشتری نسبت به نوشیدن آب میدهد. آنتی اکسیدانهای موجود در دمنوش سلامت افراد را تقویت کرده و در عین حال موجب آبرسانی بدن میشود. نوشیدن دمنوش استرس را کاهش میدهد و ما را در برابر بیماریهای مزمن مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون محافظت میکند. دمنوش سیستم ایمنی بدن ما را تقویت کرده و به مبارزه با کلسترول بد کمک میکند.
چندین مطالعه در این حوزه نشان داده، افرادی که به طور مکرر دچار ترس هستند و ترس آنها ریشه اضطراب اجتماعی دارد، میتوانند با مصرف دمنوشهای طبیعی در بهبود اضطراب اجتماعی خود نقش قابل توجهی را ایفا کنند. در اینجا قصد داریم به معرفی بهترین دمنوش جهت کاهش استرس و اضطراب بپردازیم که بدین شرح است:
-
اسطوخودوس
اسطوخودوس به طور گسترده به خاطر رایحه آرامش بخش و تکسینکنندهای که دارد، شناخته شده است. دمنوش اسطوخودوس به عنوان یک دمنوش گیاهی به طور شگفت انگیزی اثر آرام بخشی فوق العادهای دارد. ترکیبات و اسانسهای موجود در اسطوخودوس دارای خواص بسیاری است که آن را به یکی از بهترین دمنوشها برای کاهش استرس تبدیل میکند.
مطالعات همچنین نشان داده که حتی عمل ساده بوییدن اسطوخودوس اثرات تسکین کننده داشته و روی سیستم عصبی افراد تاثیر قابل توجهی دارد. در مطالعات اخیر مشخص شده زنانی که هر روز 250 میلیلیتر دمنوش اسطوخودوس مینوشیدند، کاهش خستگی و احساس افسردگی کمتری را گزارش کردند. عصاره اسطوخودوس میتواند نواحی خاصی از مغز را تحریک کند تا به مصرف کنندگان کمک کند تا آرام شوند و خلق و خوی خود را تقویت نمایند.
ترکیبات اسطوخودوس دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است که به بهبود پوست شما کمک میکند. میتواند تشکیل جوش ها را متوقف کند، زخمها را التیام بخشد و به مدیریت بیماریهایی مانند پسوریازیس کمک کند. زمانی که اسطوخودوس به صورت دمنوش مصرف شود، ممکن است به افزایش تولید کلاژن کمک کند.
-
دمنوش بابونه
مانند اسطوخودوس، بابونه در واقع گلی است که برای تهیه چای و دمنوش استفاده میشود. از زمان ظهور اولین تمدنها در مصر، از گل بابونه برای تهیه نوشیدنی استفاده میکردند که به دلیل خواص تسکین دهندهای که دارد، شناخته شده است. چای بابونه به آرامش سیستم عصبی کمک میکند.
بابونه حاوی ترکیب شیمیایی به نام آپیژنین است که تاثیر آن در بهبود کیفیت خواب و رفع استرس و اضطراب نشان داده شده است. اگر استرس و اضطراب بر کیفیت خواب شما تأثیر میگذارد، بابونه میتواند گزینه خوبی برای شما باشد. خوشبختانه، بابونه قرنهاست که برای کمک به بهبود ناراحتی معده هم استفاده میشود. چندین مطالعه اخیر نشان دادهاند که بابونه چگونه میتواند هضم غذا را بهبود بخشد و مشکلات گوارشی، از نفخ و درد شکم گرفته تا زخم معده را تسکین دهد.
-
چای دم کرده نعناع
چای دم کرده نعناع یک چای بدون کافئین است که میتوان آن را به صورت گرم یا سرد مصرف کرد. چای نعناع فلفلی به تسکین مشکلات گوارشی کمک میکند، زیرا به عنوان یک آرام بخش ملایم عمل میکند. عطر چای نعناع ممکن است به آرام کردن احساس اضطراب در نوجوانان ، خستگی و ناامیدی کمک کند. علاوه بر این، تحقیقات نشان میدهد که استنشاق عطر روغن نعناع ممکن است اضطراب را در میان کسانی که به دلیل حمله قلبی و زایمان در بیمارستان بستری شده اند، تسکین دهد.
-
چای سبز
چای سبز که یک دمنوش خیلی آشنا برای همه است، یکی از سالم ترین نوشیدنیها در جهان به حساب میآید. سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که به کاهش چربی کمک میکند، از شروع سرطان محافظت و به طور قابل توجهی خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد. ترکیب پلی فنول موجود در چای سبز به مبارزه با اضطراب و استرس کمک مینماید.
-
چای زنجبیل
چه کسی در این زمستانهای سرد یک فنجان چای گرم زنجبیل را دوست ندارد؟ رایحه زنجبیل به عنوان نوعی رایحه درمانی عمل میکند که میتواند خستگی را از بین ببرد و میزان استرس روزانه را کاهش دهد. نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل میتواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد، فشار خون را کاهش دهد، از حملات قلبی جلوگیری کند، سوزش سر دل را تسکین دهد، گردش خون را بهبود بخشد و احساس آرامش را در شما ایجاد کند.
ایمنی و عوارض جانبی مصرف دمنوشهای گیاهی و طبیعی
همانطور که میدانید، نوشیدن دمنوش فواید بسیاری را به همراه دارد، لذا مصرف آن در حد اعتدال نیز توصیه میشود. نوشیدن بیش از حد (بیش از 3 تا 4 فنجان در روز) ممکن است منجر به عوارض جانبی نامطلوب از جمله سردرد، مشکلات گوارشی و اختلال در روال خواب شود.
اگر به طور ویژه به کافئین حساس هستید، از نوشیدن چای سبز در اواخر روز خودداری کنید تا از تأثیر نامطلوب خواب خود جلوگیری نمایید. اگر فکر میکنید بیش از حد دمنوش مینوشید، با یک متخصص مجرب و با تجربه صحبت کنید. آنها میتوانند در مورد محدودیتهای ایمن و تداخلات دارویی احتمالی به شما توصیههایی را ارائه دهند.
آیا نوشیدن دمنوش میتواند به افسردگی کمک کند؟
اگر افسردگی دارید، نوشیدن دمنوش نباید گزینه درمانی اولیه باشد. با این حال، افزودن چند فنجان چای گیاهی به برنامه روزانه شما ضرری ندارد. ارتباط بین انواع خاصی از چای و کاهش سطح افسردگی شناسایی شده است.
عملکرد همه دمنوشهای گیاهی شبیه به هم نیست. دمنوشهای خاصی که در کاهش اضطراب و افسردگی و بهبود سلامت روانی کلی موثر بوده اند عبارتند از: بابونه، نعناع فلفلی، اسطوخودوس و چای سبز. مطالعات نشان داده اند که هم قهوه و هم چای میتوانند به کاهش علائم افسردگی کمک کنند.
سخن پایانی
در مجموع برای کاهش استرس و اضطراب پیشنهاد میکنیم از دمنوشهای طبیعی و گیاهی استفاده نمایید تا هم میزان اضطراب در شما کاهش یابد و هم سلامت روان شما حفظ شود.
سوالات متداول
1- بهترین دمنوشهای گیاهی برای بهبود استرس و اضطراب چیست؟
بابونه، نعناع فلفلی، اسطوخودوس و چای سبز
2- مصرف دمنوشهای گیاهی و طبیعی عوارضی دارد؟
نوشیدن بیش از حد (بیش از 3 تا 4 فنجان در روز) ممکن است منجر به عوارض جانبی نامطلوب از جمله سردرد، مشکلات گوارشی و اختلال در روال خواب شود.