محصولات نمایش خانگی در انتظار تلویزیون

کدخبر: 2380916
خبرنگار:

رئیس سازمان صداوسیما گفت در صورت به تفاهم رسیدن با پلتفرم‌ها، محصولات شبکه نمایش خانگی در تلویزیون پخش خواهند شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پیمان جبلی رئیس صداوسیما برای افتتاحیه سومین نمایشگاه ملی رصتا به مصلی تهران آمد.

او بعد از بازدید غرفه‌ها و رونمایی از تالار هوش مصنوعی در نشست خبری حاضر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. سعید مقیسه رئیس ساترا هم در این جلسه حضور پیدا کرد.

او در ابتدای جلسه به سومین دوره نمایشگاه اشاره کرد که نزدیک به 170 شرکت، سکو و فعالان شرکت کرده‌اند و دستاوردهای امیدوارکننده‌ای دارد و یک دورهمی جامع این تولیدکنندگان محتوا و شرکت‌های پشتیبان ایجاد کرده و برایشان عواید تولید و امکان و ظرفیت بهره‌برداری همکاران ما در رسانه ملی باشد. تنوع بسیار خوب و گسترده از سکوهای کاربر محور و ناشرمحور تا بخش‌های هوش مصنوعی را شاهد هستیم و امیدواریم دستاوردهای خوبی را امسال هم همچون گذشته رقم بخورد.

جبلی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره همکاری‌های مشترک پلتفرم‌ها با صداوسیما همچون سریال پایتخت و مصادیق دیگر و مدل درآمدی پلتفرم‌ها، گفت: اساسا فلسفه تشکیل صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا)، تسهیل‌گری و شتاب‌دهی به تولید محتوای سالم در فضای مجازی است. بارها تاکید کردم تولیدات محتوا در فضای مجازی به دلیل گسترگی و نیاز مخاطب و تغییر ذائقه مصرف رسانه‌ای مخاطبان، دیگر تنها نمی‌تواند تلویزیون آنها را اغنا کند و نیازمند هم‌افزایی مدیوم‌های دیگر خصوصا سکوهای رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر و تعامل هم‌افزا با این گروه‌هاست.

وی افزود: این اتفاقات، منافعی هم برای فعالان صنعت و مخاطبین هم دارد. در خصوص منافع مشترک بین ساترا و تولیدکنندگان محتوا، خدمات ساترا روز به روز در حال افزایش است و به فعالان صنعت ارائه می‌دهد. امیدواریم فعالان از بستر تلوبیون و انتشار محتوا، فضا برای بیشتر دیده شدن و گسترش محتوای تولید شده با ساترا، خدمات دیگر فعالان صنعت از غرفه‌های این نمایشگاه، بازدید کنند و خدمات ارزشمندی ارائه شده است.

وی در ادامه اضافه کرد: بارها به این نکته اشاره کردم هرگونه محتوای صوت و تصویر فراگیر سالم مورد استقبال و تشویق صداوسیما قرار بگیرد ساترا این نقش را ایفا می‌کند. هم به نقش قرارگاهی و تولید محتوای فاخر به جامعه و هم سکوها و صداوسیما کمک کند. امیدواریم به این نگاه و درک نزدیک شویم کما اینکه گستره مخاطبان تولیدات صداوسیما فراگیر و از وسعت خوبی برخوردار است.

وی در خصوص هوش مصنوعی و افتتاح آن در نمایشگاه رصتا، خاطرنشان کرد: ستاد هوش مصنوعی در سازمان صداوسیما با همه حوزه‌های مرتبط راه افتاد. دغدغه حکیمانه مقام معظم رهبری این بوده که خودمان تنها مصرف‌کننده ابزار هوش مصنوعی دنیا نباشیم و بنابر نیازها و ارزش‌ها و موضوعات‌مان، متناسب‌سازی کنیم. برخی از نمونه‌ها را امروز دیدیم که بسیار اتفاق مسرت‌بخشی است وظیفه‌مان در مرحله اول شناساندن و معرفی این خدمات است و در مراحل بعدی به تولیدات محتوا با کمک هوش مصنوعی، تولیدات مان سرعت می‌گیرند و نوآوری‌ها را در کنار پایین آمدن هزینه‌هایمان را افزایش می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: به شدت نیازمند همکاری با دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در خصوص هوش مصنوعی هستیم. هم ستاد هوش مصنوعی و مرکز پژوهش‌های ساترا وظیفه ایجاد ارتباط و تعامل میان دانشگاه‌ها و هوش مصنوعی است.

جبلی درباره همکاری با چهره‌ها تأکید کرد: بارها گفته‌ایم تنوع و گستردگی ایجاد شده متناسب با شناخت نهادهای تولید محتوا، چهره‌ها می‌توانند انتخاب کنند. ما به عنوان صداوسیما و رسانه فراگیر و ملی از چهره‌های محبوب در عین حال با چهره‌های تازه همکاری داریم. در دوره اخیر با حفظ ظرفیت‌ها، برنامه‌ها و برندهای قدیمی با معرفی استعدادها و برندهای جدید که نیاز داشتند میدان در اختیارشان قرار بگیرد تا خودشان را نشان دهند.

رئیس صداوسیما درباره تفاوت در ممیزی‌ها و نظارت بر آثار تلویزیونی و نمایش‌خانگی، گفت: تفاوتی میان نظارت ساترا و تنظیم‌گری‌اش با تلویزیون وجود ندارد. گستردگی تلویزیون و رسانه ملی وسیع‌تر است تا نمایش‌خانگی. لذا تقید در رسانه ملی هنجارها و معیارهای اخلاقی و اجتماعی در تلویزیون بیشتر باشد. طبیعتاً تهیه کننده‌ای که در تلویزیون، محتوا تولید می‌کند با یک مخاطب حداقل 10 میلیونی مواجه است و بایستی تقید و احترام بیشتری قائل باشد تا عرصه‌های دیگر که کم‌مخاطب‌ترند. البته بدین منظور نیست در نمایش‌خانگی به حقوق مخاطب احترام گذاشته نشود.

وی ادامه داد: مأموریت و وظیفه ساترا این است به حقوق مخاطب ارزش داده شود. حتما نیاز

به تنظیم‌گری هست که یکی از این نهادها در ایران، ساتراست‌. اینکه در تنظیم گری چقدر موفق بوده و توانسته تعامل ایجاد کند، جای بحث دارد. اما این نکته را می‌توان یادآور شد که به تدریج با سکوهای نمایش‌خانگی این تعاملات ایجاد شده و مصداق بارز آن همین نمایشگاه رصتاست.

رئیس صداوسیما بیان کرد: روز به روز به یک همزبانی نزدیک می‌شویم و‌ نقطه هدف محتوای تولیدی در نمایش خانگی نزدیکتر، متناسب‌تر و همراه‌تر با ذائقه مخاطبین باشد. برخی موارد گلایه‌هایی از برخی محتوای فضای مجازی و نمایش‌خانگی وجود دارد تا تنظیم‌گری درونی و بیرونی اتفاق بیفتد و به درک مشترک با نهاد تنظیم‌گر برسند هرچه جلوتر می‌رویم این تعامل روان‌تر می‌شود در آینده شاهد تخلفات کمتری خواهیم داشت. در شورای عالی انقلاب فرهنگی آیین نامه محتوایی تولیدات در فضای مجازی زودتر به تصویب برسد به یک میثاق نامه میان نهاد تنظیم‌گر و سکوها برسد.

وی درباره اینکه آیا محصولات نمایش‌خانگی سر از پخش در تلویزیون در خواهد آورد، گفت: همچنان امیدواریم تعامل درستی بین تهیه‌کنندگان و تولیدکنندگان محتوا برسیم یک نیاز مشترک بین فعالان برسیم. تعامل ساترا در صدور مجوز تولید با تهیه‌کننده است. تهیه‌کنندگان نمایش‌خانگی با ساترا در تماس‌اند مجوز تولید بگیرند. هرچه قدر این قرابت به محتوای درست و سالم نزدیک شویم، ساترا امتیاز خوبی به آنها می‌دهد. امیدوارم فعالان فضای مجازی با نزدیک شدن به ضوابط و اولویت‌های رسانه ملی در سکوها و صداوسیما در معرض نگاه مخاطبان قرار بگیرند اتفاق خوبی است مواردی هم نزدیک شده‌ایم اتفاق می‌افتد در آینده‌ای نزدیک به پخش محصولات نمایش‌خانگی از تلویزیون دست پیدا کنیم. اما حمایت تنها تبلیغ و پخش محصولات نیست و بتوانیم به اهداف محتوایی یعنی توجه به هنجارها و ارزش‌ها دست پیدا کنیم.

او همچنین به سوالی درباره غیبت چند پلتفرم بزرگ، واکنش نشان داد: ما الان با استقبال 20 میلیونی مواجه هستیم این را نباید نادیده گرفت‌. برخی سکوها در این جمع صمیمانه فعالان صوت و تصویر فراگیر حضور دارند و اگر قرار به عدم حضور هم باشد به خودشان برمی‌گردد. ما بسترها را فراهم کردیم. اما امیدواریم هرچه زودتر این همزبانی و درک متقابل ایجاد شود.

جبلی در پاسخ به سوالی درباره سرپرست بودن معاونت سیاسی و اینکه آسیب به روند کارهای مربوط به این معاونت ایجاد نکرده است، گفت: نه تنها در طول این دوران با بحران و مشکل مواجه نشدیم بلکه رویدادهای اخیر خصوصا انتخابات با قدرت پیش رفت و با مشکل نیروی انسانی و موانعی هم مواجه نیستیم.

رییس صداوسیما در پاسخ به این سوال که چرا در پلتفرم‌ها بیشتر از تلویزیون سریال ساخته می‌شود و این رونق را شاهد هستیم تا تلویزیون، خاطرنشان کرد: رونق تولید نمایشی در صداوسیما هر روز بیشتر می‌شود حدود 9 مجموعه نمایشی جلوی دوربین غیر از الف ویژه‌ها و چندین سریال پس‌تولید و چندین مجموعه در حال تولید و مرحله نگارش فیلمنامه داریم. به صورت روز پخش در دو شبکه سریال پخش می‌کنیم و انتشار و بستر نمایش‌خانگی هفتگی است و قابل مقایسه نیستند.

او در پایان صحبت‌های خود با یک سوال درباره چهره‌ها مواجه شد که آیا در بازی که رئیس صداوسیما به آن اشاره می‌کند به واقع حقیقی است؛ جبلی در واکنش به این سوال گفت: رسانه ملی نه تنها به حفظ ظرفیت‌های محبوب تاکید دارد بلکه به انتخاب تولیدکنندگان محتوا و مربیان و عوامل تولید احترام می‌گذارد. فضای نمایش‌خانگی با صداوسیما در مخاطب و درآمدها و خیلی موارد دیگر متفاوت است. برخی اوقات به طور مشترک برنامه در تلویزیون و نمایش‌خانگی تولید می‌کنند. اتفاقا در بازی که گفتیم در عمل به واقعیت پیوست. برخی از ویژه‌ها و برندهای حتی خاک خورده را به منصه ظهور رساندیم در این تنوعی که به وجود آمده در رسانه ملی به صورت طبیعی ترجیح می‌دهند در نمایش خانگی باشند.

ارسال نظر: