بهترین روش کفسازی ساختمان
کفسازی اسکرید روشی کاربردی برای ایجاد بستر مناسب برای اجرای پوشش نهایی کف می باشد. در این نوع کف سازی سطحی کاملا یکنواخت و لیزری ایجاد شده و در مقایسه با سایر روش های کفسازی ساختمان، اسکرید سرعت اجرای بالا و هزینه مقرون به صرفه ای دارد.
همواره برای انجام کفسازی در انواع پروژههای ساختمانی، میتوان از روشهای مختلفی نظیر: پوکهریزی، ساخت کف با خاک و البته کفسازی اسکرید استفاده نمود. در این میان، با توجه به ویژگیهای متعددی نظیر: تعیین میزان ضخامت، سرعت اجرای بالا، دقت عملکردی ویژه و... اسکرید بهعنوان بهترین روش کفسازی شناخته میشود.
با استفاده از شیوه کفسازی اسکرید، عایقبندی قدرتمندی برای ساختمان به ارمغان میآید و نفوذ رطوبت به حداقل ممکن خواهد رسید. گاهیَ بسیاری از مجریان ساختمانها هنگام رسیدن به مرحله کفسازی ساختمان، دستیابی به یک سطح تراز و یکدست را بهعنوان مهمترین اولویتشان در نظر میگیرند. نکته حائز اهمیت اینجا است که با بهرهگیری از این شیوه (Screed)، امکان دستیابی به یک سطح کاملا منسجم و صاف فراهم خواهد بود. حال اگر به دنبال آشنایی با بهترین شیوه ساخت کف و البته آشنایی با تفاوتهای روشهای فوم بتن و اسکرید هستید، با ما همراه باشید.
نحوه اجرای شیوه کفسازی اسکرید
در فرایند کفسازی به این شیوه، اسکرید در قالب لایه رویی کف مورد استفاده قرار میگیرد؛ بدین ترتیب به یک سطح منسجم، مستحکم و کاملا صاف دست پیدا خواهید کرد. بهطورکلی جهت انجام کفسازی اسکرید، بایستی مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
1. تدارک زیرسازی: با استفاده از سطوح سنگی یا بتنی، ابتدا بایستی یک سطح تراز و عاری از آلودگی را آماده نمایید.
2. قراردهی عایق: بهمنظور ممانعت از نفوذ رطوبت، بایستی یک لایه آببند را روی سطح کف قرار دهید. جهت ایجاد این سطح میانی، میتوان از متریالی نظیر قیر بهره برد.
3. انتقال مصالح به سطوح بالادستی: چنانچه قصد ساختن کف طبقات بالادستی یک ساختمان مرتفع را دارید، بایستی با بهرهگیری از پمپهای خاص، مصالح screed را به کد ارتفاعی مدنظر پمپاژ کنید.
4. ترازکردن کف: بعد از اسکریدریزی، حال بایستی سطح را با بهرهگیری از ادوات صافکننده کاملا یکدست نمایید.
در ادامه پس از خشکشدن کف، میزان مقاومت آن مورد ارزیابی قرار میگیرد تا مطمئن شویم که کف ساختهشده، از استحکام لازم برخوردار است.
مهمترین مزایای کفسازی اسکرید
مزیتهای گسترده ساخت کف به روش screed، موجب شده تا بسیاری از پیمانکاران در فرایندهای کفسازی ساختمان، سراغ این شیوه جذاب بروند. برخی از اصلیترین مزایای شیوه کفسازی اسکرید عبارتند از:
· زیبایی: سطوح زیرین ساختهشده، از زیبایی بصری ویژهای برخوردار هستند.
· مقاومت ضربهای و سایشی ویژه: به لطف ایستادگی عالی در مقابل سایش و ضربات، ماندگاری اینگونه سطوح بسیار بالا است.
· ایجاد سطح منسجم و یکنواخت: برای دستیابی به سطحی کاملا صاف و یکدست، استفاده از شیوه اسکرید بهترین گزینه ممکن خواهد بود.
· مقاومت کششی و فشاری ویژه: به لطف ساخت کفهای اسکرید از ترکیب ماسه، سیمان و آب، اینگونه کفها دارای استحکام ویژهای خواهند بود.
· کاهش هزینهها در پروژههای بزرگ: چنانچه بهمنظور کاهش هزینههای ساختوساز، بین انتخاب روش فوم بتن یا اسکرید دچار سردرگمیهایی هستید، بایستی بدانید که متریالهای ساخت کفسازی اسکرید، بسیار سادهتر هستند؛ بنابراین، بهخصوص در پروژههای عمرانی بزرگ، استفاده از این شیوه برای فرایند ساخت میتواند نتایج مقرونبهصرفهای را به همراه داشته باشد.
· امکان نصب عالی انواع پوششها: اینگونه کفها، میزبان بسیار صاف و مناسبی برای نصب اصولی پارکتها و سرامیکها هستند.
· عایق قدرتمند: برای دستیابی به یک عایق قدرتمند صوتی و گرمایی، بهکارگیری شیوه SCREED یک انتخاب ایدهآل خواهد بود.
· تسریع در فرآیند کفسازی: در پی بهرهگیری از اسکریدهای خودتراز بسیار غلیظ، سرعت اجرا بهشکل قابل توجهی افزایش مییابد؛ چراکه این نوع مصالح، به شکل طبیعی در سطح مدنظر پخش میشوند.
لازم به ذکر است که در پی استفاده از این شیوه در فرایندهای بازسازی، با هیچگونه محدودیتی دررابطهبا نوع کف قبلی (چوبی، بتنی و سایر مصالح کهنه) مواجه نخواهید بود.
انواع شیوههای کفسازی به روش screed
پیمانکاران همواره بسته به اهداف و شرایط ساختاری پروژه، قادر به استفاده از انواع روشهای ساخت کف اسکرید سیمانی، صنعتی، سبک، سریع خشکشونده و خودتراز هستند. هر یک از این شیوهها، دارای ویژگیهای ساختاری زیر خواهند بود:
· شیوه کفسازی اسکرید خودتراز: به لطف پخششوندگی خودکار و راحت مصالح در این روش، شاهد سرعت بالایی در ایجاد یک سطح کاملا صاف بهمنظور نصب سرامیکهای نازک و پارکتها خواهیم بود.
· Lightweight Screed: جهت کاهش وزن سازه، غالبا ترکیباتی نظیر پلی استایرن به مصالح اولیه اسکرید اضافه میشود تا ترکیب نهایی سبکی برای کفسازی ساختمان به دست بیاید.
· اسکریدهای صنعتی: با استفاده از مواد قدرتمند و مستحکم در کنار مصالح اولیه اسکرید، میتوان به ترکیب خاصی برای ساخت کف دست پیدا کرد که برای پروژههای صنعتی مناسب خواهد بود؛ زیرا در برابر فشارهای سنگین ناشی از رفتوآمد ماشینآلات سنگین و یا استقرار تجهیزات بزرگ و سنگین ایستادگی کافی خواهد داشت.
· مدل سریع خشک: شیوه Fast Drying Screed غالبا برای فرایندهایی که با محدودیت زمان مواجه هستند، به کار میرود و با سرعت بسیار بیشتری نسبت به دیگر روشها، مصالح آن خشک میگردد.
· اسکرید سیمانی: این مدل از ترکیبات، به لطف ساخت بهوسیله متریالهایی همچون: آب، سیمان و ماسه مقاومت ساختاری ویژهای را ارائه میدهند و از همین رو، بهخوبی میتوان از آنها برای ساخت سطوح زیرین محوطههای بیرونی و فضاهای داخلی ساختمانها استفاده نمود. کف آمادهشده با این روش، یک عایق مناسب گرمایی و صوتی برای ساختمان خواهد بود.
البته بایستی به این نکته اشاره داشته باشیم که در این روش، به هر میزان که ضخامت لایه بتن افزایش یابد، فرایند خشکشدن مصالح Screed شدیدا طولانیتر خواهد شد!
فوم بتن یا اسکرید؛ کدامیک روش بهتری هستند؟
چنانچه در انتخاب شیوه کفسازی فوم بتن یا اسکرید با دغدغههای ذهنی متعددی روبهرو هستید، توجه داشته باشید که فوم بتن به دلیل وزن پایین و عایقبندی مناسب، گزینه جذابی برای ساخت کف بامها و سطوح فضایی خارجی ساختمان به شمار میآید. از همین رو، قادر به کاهش وزن سازه است. در سوی دیگر، با استفاده از شیوه کفسازی اسکرید میتوانید با ایجاد لایهای کاملا یکدست، سطح صافتری را برای کف مورد نظر ایجاد کنید؛ همچنین این شیوه با عملکرد خودتراز و پخش سریع مصالح screed، سرعت اجرای بهمراتب بیشتری خواهد داشت و شاهد سطح نهایی زیباتری خواهیم بود.
ویستا ارگ سازه؛ اجرای مدرن و دقیق کفسازی اسکرید
در پی رجوع به مراکز غیرمعتبر، بیشک بایستی با تمامی مزایای این شیوه کفسازی جذاب خداحافظی کنید و البته با هزینههای اصلاح سرسامآوری روبهرو شوید؛ زیرا ساخت کف به شیوه اسکرید، یک کار تخصصی است و بایستی توسط تیمهای اجرایی مجرب پیادهسازی گردد. در همین راستا، شرکت ویستا ارگ سازه (vistaargsazeh.com) با در اختیار داشتن کارشناسان زبده، ثبت سوابق درخشان در کارنامه کاری خود و اجرای شیوه کفسازی اسکرید با بهروزترین تجهیزات و ماشینآلات ساختمانی، امروزه به گزینهای قابلاعتماد برای پیمانکاران بزرگ کشور تبدیل شده است.
البته بایستی بدانید که شرکت مهندسی ویستا ارگ سازه تنها در زمینه اجرای شیوه کفسازی Screed فعال نیست؛ بلکه در صدها پروژه صنعتی و عمرانی مختلف، وظیفه پایدارسازی گود و سازه نگهبان، خاکبرداری، تخریب، اجرای شاتکریت و... را بر عهده داشته است. البته با توجه به تخصصی بودن فعالیتهای این مجموعه، پیشنهاد میکنیم که کاربران جهت دریافت مشاورههای تخصصی، با کارشناسان مجرب شرکت ویستا ارگ سازه تماس حاصل نمایند.