گفت‌وگوها میان دولت ونزوئلا و مخالفان از سر گرفته می‌شود

عقب نشینی گام به گام آمریکا در ونزوئلا

کدخبر: 2325664

ناکامی آمریکا در تغییر وضعیت در یک کشور در آمریکای لاتین که به شدت درگیر مشکلات اقتصادی با تورم های ده هزاری است نشان داد بلوف های بولتون و ترامپ در آمریکای لاتین هم شدنی نیست. لذا نباید از این هیاهو ها در خصوص ایران ترسید.

نسیم آنلاین : طی ماه های گذشته آمریکا و دولت ترامپ با حداکثر تلاش خود سعی در سرنگونی دولت قانونی ونزوئلا داشتند. تحریم، کودتای ناکام و به رسمیت شناختن مخالف خوان گوایدو رهبر مخالفان به عنوان رئیس جمهور بخشی از این اقدامات بود. با آنکه ترامپ و جان بولتون بارها اعلام کرده بودند که «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا باید قدرت را ترک کند.

اما ناکامی آمریکا در تغییر وضعیت در یک کشور در آمریکای لاتین که به شدت درگیر مشکلات اقتصادی با تورم های ده هزاری است نشان داد بلوف های بولتون و ترامپ در آمریکای لاتین هم شدنی نیست. لذا نباید از این هیاهو ها در خصوص ایران ترسید.

این در حالی است که هفته گذشته هم آمریکا در تحقق کودتایی جدید ناکام ماند. هفته گذشته «خورخه رودریگز» وزیر ارتباطات ونزوئلا از خنثی سازی یک کودتای دیگر در ونزوئلا خبر داد.

رودریگز گفت: ما فیلم هایی داریم که نشان می دهد افرادی قصد انتقال اسلحه و پول برای کودتا داشتند. کودتاچیان برنامه‌ریزی کرده بوده‌اند تا انبارهای مهمات و فرودگاه نظامی شهر کاراکاس را به تصرف خود در آورند.

وی افزود: آنها همچنین می خواستند که «رائول بادولا» وزیر دفاع سابق ونزوئلا را از زندان آزاد کنند و او را رئیس‌جمهور اعلام کنند. علاوه بر این کودتاچیان قصد داشتند که با همکاری عوامل خارجی، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور قانونی ونزوئلا را نیز به قتل برسانند.

تن دادن مخالفان به پیشنهاد ماه گذشته نیکلاس مادورو

بنابر اعلام منابع آگاه، در پی میانجیگری نروژ گفت‌وگوها میان دولت ونزوئلا و مخالفان دولت این کشور هفته آینده از سر گرفته خواهد شد. دولت ونزوئلا و مخالفان دولت مذاکرات را در روزهای پیش رو از سر می‌‌گیرند.

بنابر گزارش شبکه خبری دویچه‌وله ، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا و «خوان گوایدو» رهبر مخالفان در روزهای گذشته برای بازگشت به میز مذاکره اعلام آمادگی کرده‌اند. آنها دو مرتبه هم به میزبانی نروژ با هم دیدار داشته‌اند. با این حال این مذاکرات تاکنون دستاوردی نداشته است.

منابع نزدیک، دیروز (شنبه) اعلام کردند که مذاکره به منظور دستیابی به راهکاری برای برون‌رفت از بحران، هفته آینده از سر گرفته خواهد شد. دولت نروژ که میانجیگری را بر عهده دارد، احتمالا درباره محل برگزاری مذاکرات تصمیم‌گیری خواهد کرد.

اقدام برای از سرگیری مذاکرات در پی اعلام دولت ونزوئلا مبنی بر آزادی و بازگرداندن ۵۹ کلمبیایی صورت گرفت. این افراد بنابر اعلام گروه‌های حقوق بشری، در سال ۲۰۱۶ دستگیر شده بودند. چند روز پس از اینکه «میشلهباچلت» کمیسر حقوق‌بشر به کاراکاس سفر کرد، سازمان ملل از این اقدام حمایت کرد.

باچلت گفت: «این اقدام که دولت ونزوئلا به تعهدات خود عمل می‌کند، نشانه‌ مثبتی است و ما منتظر آزادی‌های بیشتر در روزهای آتی هستیم.»

مادورو روز پنجشنبه گفت: من خواستار ادامه مذاکره هستم و مذاکره ادامه دارد.» گوایدو هم در شبکه اجتماعی توئیتر رویکرد مشابهی داشته است. وی می‌گوید که از هم‌پیمانان در آغاز دور جدید مشاوره با سران ملی و جهانی، حمایت دریافت کرده است. گوایدو در عین حال امکان دسترسی سریع به راهکار را کم دانسته است.

آمریکا و گروهی از متحدان این کشور سوم بهمن ماه سال گذشته در اقدامی غیرقانونی گوایدو رهبر شورای ملی ونزوئلا را به عنوان «رئیس‌جمهور موقت» این کشور به رسمیت شناخته و ادامه دولت مادورو را که تنها چند ماه پیش از آن با رأی بالای مردم ونزوئلا مجددا به ریاست‌جمهوری انتخاب شده بود، غیرقانونی اعلام کردند.

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، کاخ سفید هنگام اعلام به رسمیت شناختن گوآیدو انتظار داشته وی ظرف تنها چند روز رسما مادورو را کنار بزند و نظامیان را نیز با خود همراه کند. با گذشت چند ماه، این سناریو عملا شکست خورده و تلاش‌های واشنگتن برای ترغیب نظامیان به حمایت از گوآیدو ناکام مانده است.

ارسال نظر: