لنکرانی: حداقل درس ۹ دی این است که فتنه‌گران در مَناصب تصمیم‌گیری کشور قرار نگیرند

کدخبر: 963457

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در گفتگوی تفصیلی با «نسیم»: بخشی از مشکلات مهم اقتصادی کشور ناشی از فتنه است/ شعار "نه غزه نه لبنان" به منظور خلع سلاح کردن کشور از عقبه بین‌المللی بود

محمدمهدی منوچهری، صرف حضور و شور و شوق مردمى براى مؤفقیت یک حرکت اجتماعى کافى نیست، این حضور باید هم بصیرت‌مندانه و آگاهانه باشد و هم به هنگام و با رعایت دقت، ملت ایران در نهم دى‏‌ماه سال 1388 با حضور آگاهانه و مقتدرانه و بیعت دوباره با آرمان‏‌هاى امام خمینى(ره) و مقام معظم رهبرى، حماسه‌‏اى جاودان و به یاد‌ماندنى را در تاریخ انقلاب آفریدند، نمایش بصیرت و هوشیارى مردم مؤمن، با بصیرت و غیرتمند ایران در این حماسه باشکوه، چنان تجلى یافت که به فرموده مقام معظم رهبرى: "اگر صدها بار هم براى نعمت هوشیارى این ملت سجده شکر به‏‌جاى آورده شود، باز هم کم است، حماسه‌‏اى که محاسبات دشمن را به هم ریخت؛ محاسباتى که با همکارى و برنامه‌‏ریزى عده‌‏اى اقلیت در داخل از روى بغض و کینه شکل گرفته بود اما در این روز حماسى یک بار دیگر امت اسلامى با بصیرت عمل کرد و دشمنان نظام مأیوس شدند."

بدون‏ شک اگر درایت و بصیرت رهبر معظم انقلاب و همراهى و هوشیارى مردم نبود و آنان با ولایت فقیه همراه نمى‏‌شدند، آتش فتنه به این زودى‏‌ها خاموش نمى‏‌شد و پیامد منفى بیشترى را براى کشورمان به‏‌دنبال داشت. درایت، تدبر، مدیریت و مهربانى معظم‌ٌله در آن مقطع حساس باعث شد جامعه بیشتر از آن اسیر فتنه‏‌جویى‏‌هاى دشمنان نشود و بتواند راه خود را ادامه دهد. نهم دى‌‏ماه به‏‌عنوان حماسه عظیم حضور میلیونى مردم در دفاع از آرمان‌هاى انقلاب و تجدید میثاق با ولى فقیه، بعد از فتنه انتخابات ریاست جمهورى سال 88 در تاریخ انقلاب اسلامى ثبت شده و ماندگار می‌شود.

کامران باقری لنکرانی، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری و وزیر اسبق بهداشت طی گفتگویی تفصیلی با «نسیم» به تشریح حماسه 9 دی پرداخت.

متن این گفتگو در ذیل می‌آید:

«نسیم»: علت ایجاد فتنه 88 و دلایل سکوت برخی خواص در این اتفاق را برایمان تشریح کنید.

باقری‌ لنکرانی: یکی از مطالب مهم برای حرکت در هر مسیری این است که افراد درک کنند که اقدامات و حرکت در مسیری که در حال حرکت هستند، چه آثاری دارد. بعضی اوقات افراد اقداماتی انجام می‌دهند که متوجه آثار خوب یا بد اقدامات خود نمی‌شوند، در واقعه عاشورا خیلی از افرادی که نسبت به وجود سیدالشهدا یاری نکردند؛ شاید در ذهنشان این نبود که این عدم یاری ابعاد و مفهوم آن چه چیزی است، در کوفه که بیش از 100 هزار نفر شمشیرزن وجود داشت؛ روا نبود که سیدالشهدا تنها با 72 نفر یار باقی بمانند و تنها حدود 30 هزار نفر به لشکر ابن‌زیاد پیوستند و در میدان کربلا حاضر شدند و بسیاری از افراد خاموش و نظاره‌گر بودند، در اتفاقات سال 88 محور مهم آن این بود که خیلی از افراد متوجه نشدند که چه اتفاق مهمی و چه حادثه عظیمی برای کشورمان توسط دشمنان طراحی شده است، خیلی افراد خیال می‌کردند که این اتفاق، یک دعوای انتخاباتی است و با توجه اینکه از کاندیدای پیروز انتخابات دل خوشی نداشتند؛ به نوعی به طرف مقابل علامت‌هایی مبنی بر نوعی همدلی و همراهی ارائه می‌دادند ؛ برخی افراد هم این ماجرا را از قبیل فتنه‌هایی فرض می‌کردند که باید در آن ساکت بود و دو طرف را رها کرد تا به یک سرانجامی برسد و برخی دیگر حضور در این صحنه‌ها متضمن هزینه می‌دیدند که تحمل این هزینه‌ها را نداشتند و نمی‌خواستند حرفی متفاوت با فعالان سیاسی که از سابق با آنها مراوده داشتند، بزنند و مجموع این‌ها باعث شد که ما در کشور چند ماهی شاهد نوعی ابهام و ابهام‌آفرینی باشیم و این اتفاق فرصت مهمی را از کشور ما گرفت.

«نسیم»: آیا فتنه 88 یک شبهه انتخاباتی بود؟

باقری‌ لنکرانی: فتنه 88 که حدود پنج سال از آن گذشته است امروز بهتر قابل تحلیل است، این که خانم کلینتون امروز مصاحبه می‌کند و می‌گوید که من پشیمانم که در فتنه 88 بیش از آن از فتنه‌گران حمایت نکردم و بیش از آن اقداماتی که در حمایت فتنه‌گران انجام دادم؛ به میدان نیامدم، اینکه بعد از فتنه 88 نخست وزیر دولت غاصب اسرائیل اعلام می‌کند که این یک فرصت طلائی بود که از دست دادیم، اینکه در جریان فتنه شاهد همسویی بین همه دشمنان انقلاب اسلامی در داخل و خارج بودیم و از عربستان سعودی که در واقع تأمین‌‎کننده مالی مستقیم برخی از هزینه‌های فتنه و حامی مستقیم بعضی از گروه‌های داخل بود تا دولت غاصب اسرائیل به عنوان حامل اطلاعاتی و طراح رسانه‌ای فتنه در سطح بین‌المللی به میدان بیاید و در داخل هم همه معاندین، بهائیان و باندهای فساد بایکدیگر یکدست بشوند و در کنار تروریست‌های سازمان منافقین خلق به پشتیبانی فتنه‌گران به میدان بیایند، همه این ابعاد نشان می‌دهد که فتنه 88 یک شبهه انتخاباتی نبود بلکه توطئه بزرگ برای از بین بردن نظام مقدس جمهوری اسلامی بود.

«نسیم»: در خصوص نقش برخی افراد که از آنها انتظار می‌رفت در این شرایط در برابر دشمنان و فتنه‌گران بایستند اما با دشمنان خارجی و معاندین داخلی متحد شدند، توضیحاتی ارائه کنید.

باقری‌ لنکرانی: طبیعی است که کسانی‌که در جریان وقایع انتخابات 88 به نوعی در این تاروپود تنیده شده توسط نظام استکباری گرفتار شدند برخی آنها عمله مستکبرین در پیاده کردن منویاتشان در داخل کشور شدند و برخی آنها به عناصری تبدیل شدند که حداقل نه تنها گره‌گشایی نکردند بلکه گره‌هایی را به وضع پیچیده شرایط فعلی کشور اضافه کردند، این‌ها ما را به این نکته می‌رساند که برای امروز باید هوشیاری‌های خود را بیشتر کنیم و در به‌کارگیری نیروها، در شناخت دوست و دشمن و دربرنامه‎ریزی های بین‌المللی به درس‌های فتنه 88 توجه کنیم.

«نسیم»: فتنه 88 امروز چه درسی به ما می‌دهد و چه ماهیتی از مستکبرین را برای ما روشن می‌کند؟

باقری‌ لنکرانی: فتنه 88 نشان داد که آمریکا در رأس نظام استکباری جهان اگر بتواند به چیزی جز نابودی نظام جمهوری اسلامی ایران رضایت نمی‌دهد، فتنه 88 نشان داد که بعضی افراد دشمنی دشمنان را درک نمی‌کنند و گمان می‌کنند که با دشمن می‌توانند از درِ مسالمت آمیز وارد شوند؛ برخی از افراد شروع انحرافشان از اینجا بود که دردودل‌های درون نظام خودشان را به پیش دشمنان نظام بردند و دشمنان نظام به خوبی از آنها سوء استفاده کردند و آنها را به عناصری تبدیل کردند که امروز به عمله نظام استکباری در داخل کشور با فراخوان آنها حرکت‌های خودشان را تنظیم می‌کنند.

«نسیم»: فتنه 88 بر اقتصاد گذشته و فعلی کشور ما چگونه تاثیرگذار شد؟

باقری‌ لنکرانی: طبیعی است که بخشی از مشکلات مهم اقتصادی در داخل کشور ناشی از فتنه 88 است، ما یادمان نمی‌رود که فتنه‌گران در آن زمان متوسل به نظام استکباری شدند و به سران آمریکا و اروپا نامه نوشتند و از آ‌نها خواستند که نظام جمهوری اسلامی ایران را تحریم کند و نگذارد دولتی که به زعم آنها غیرقانونی است؛ در معرض قدرت باشد و به صورت توانمند بتواند به فعالیت‌های خود ادامه دهد . ما یادمان نمی‌روند که اینها در شبکه اجتماعی رسما اعلام کردند که باید جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار داد که خواسته‌های فتنه‌گران تن در دهد. فتنه 88 یک کارنامه منفی برای آنها بوده است که راضی شدند برای اینکه امیال قدرت‌طلبانه خودشان را پاسخ دهند؛ مصلحت کشور و نظام و مردم را قربانی کنند، صرفا به این دلیل که قدرت‌طلبی خود را ارضاء کنند. هرچه از سال 88 دورتر می‌شویم ابعاد فتنه 88 و ابعاد 9 دی روشن‌تر می‌شود.

«نسیم»: ویژگی متفاوت حضور پرشکوه مردم در راهپیمایی 9 دی با دیگر راهپیمایی‌ها چه چیزی است؟

باقری‌ لنکرانی: ما راهپیمایی‌های پرشکوه‌تر از 9 دی در طول تاریخ انقلاب داشته ایم، اما ویژگی 9 دی این بود که در محیطی از ابهام‌آفرینی و وحدت بین دشمنان نظام، بی‌خیالی و بی‌توجهی بعضی از کسانی‌که همه چیزشان مرهون نظام بود و دشمنی بعضی از افرادی که پیش از این به عنوان ارکان نظام محسوب می‌شدند، در این شرایط عامه مردم به میدان آمدند و درس بزرگی به خواص دادند که نباید در میدان‌های نبرد استکباری چیزی جز تکلیف الهی را مبنا قرار دهند، بزرگی حماسه 9 این بود که مردم در چنین شرایط غبارآلودی به میدان آمدند و نشان دادند که بیانات حضرت امام(ره) که در وصیت‌نامه‌ خود می‌فرماید: "مردم ایران؛ از مردم قرن اول هجری و از مردمی که امیرالمؤمنین را دیده بودند و یاری آن نکرده بودند، بسیار بالاتر می دانم و اینها وفادارانی هستند که تحمل فتنه‌های آخرالزمان را دارند و می‌توانند ان‌شاالله پرچمدار ظهور باشند"، با حضور گسترده خود این حرف امام را به اثبات رساندند، ما به پشتوانه چنین مردمی می‌توانیم امیدوار باشیم تا انقلاب اسلامی ما متصل به جریان ظهور بشود و بتواند پرچمداری اسلام را در آخر الزمان برعهده داشته باشد.

«نسیم»: چه چیز باعث شد که برخی افراد پشت این نظام را در اتفاق فتنه 88 خالی کنند و به نوعی در میدان دشمن در مقابله با جمهوری اسلامی حرکت کنند؟

باقری‌ لنکرانی: خواصی که در سال 88 دچار کج‌اندیشی‌ها و کج‌روی‌ها شدند، محور و تکلیف اصلی را گم کردند، بعضی به دنبال قدرت، رفع اختلافات با افراد و جریان‌ها، منافع شخصی و عقده‌گشایی پشت نظام را خالی کردند و اگر حضور پرشور مردم و حماسه بزرگ 9 دی که نماد این حضور پرشور بود چه بسا ما تا سالیانی دچار ادامه فتنه می‌شدیم و سرنوشت امروز کشور ما از بعضی کشورهای منطقه بسیار بدتر و پیچیده‌تر می‌شد.

«نسیم»: 9 دی چه درس‌هایی به ما می‌دهد؟

باقری‌ لنکرانی: طبیعی است که باید از 9 دی درس بگیریم و برای امروز از آن استفاده کنیم، حداقل درسی که باید از 9 دی گرفت، این است که باید از فتنه‌گران مراقبت کنیم تا در مَناصب تصمیم‌گیری و تصمیم‎سازی کشور قرار نگیرند، درس اصلی این است که بدانیم در یک نبرد جدی با نظام استکباری هستیم و نظام استکباری به چیزی جز نابودی جمهوری اسلامی رضایت نمی‌دهد و اگر ما اقتدار درون‌زایی نداشته باشیم؛ حتماً آنها برای نابودی ما تلاش می‌کنند. این اقتدار درون‌زا مبتنی بر وحدت و بصیرت قابل وصول است و اگر این وحدت و بصیرت را نداشته باشیم؛ قطعاً دشمن باز به ما طمع می‌کند و باز برای فتنه جدید برنامه‌ریزی می‌کند.

«نسیم»: در زمان فتنه مسائل اعتقادی مردم مورد هدف قرار گرفته بود صرفا یکی از وقایعی که در آن زمان فتنه 88 اتفاق افتاد در روز قدس شاهد حمایت برخی افراد و جریانات از طرح شعار "نه غزه نه لبنان" بودیم در این خصوص توضیحاتی ارائه کنید.

باقری‌ لنکرانی: نمی‌خواهیم صرفاً با بازخوانی این وقایع به مچ‌گیری افراد بپردازیم؛ اما این وقایع را می‌توانیم چراغ راه آینده نظام قرار دهیم. در روز قدس سال 88 این شعار نامیمون در شرایطی که تا چند ماه قبل از آن اسرائیل غاصب با حمله به جنوب لبنان تلاش کرده بود که اصل مقاومت را در جهان اسلام مورد خدشه قرار دهد، اما برای اولین بار در یک نبرد با مسلمان‌ها تن به شکست داد و خودش درخواست آتش بس کرده بود، در حمله به جنوب لبنان تا این اتفاق مهم رخ داد و بعد از آن ما این شعار نامیمون را در تهران روز جهانی قدس شنیدیم.

عده‌ای در آن زمان مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های انجام دادند که سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های آن‌ها در موتورهای جستجوگر اینترنت، قابل دسترسی است. این نکته از حافظه تاریخی مرم پاک نمی‌شود که عده‌ای برای صرف قدرت‌طلبی و پافشاری بر سلایق سیاسی خاص خودشان حاضر شدند تا آنجا پیش بروند که منافع ملی کشور را زیر سؤال ببرند و با طرح این شعار انحرافی نظام را تضعیف کنند، حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه یک حضور نظامی نیست، امروز اگر در غزه که یک منطقه سنی‌نشین است؛ ما این را می‌بینیم که جوانان فلسطینی، انقلاب اسلامی را از خودشان می‌بینند و حاضرند برای آرمان‌های انقلاب اسلامی جانفشانی کنند، احساس نمی‌کنند که تغییر مذهب دادند؛ بلکه در اعتقادات اهل تسنن خودشان روحیه مقاومت، استقلال‌طلبی، عمل برای رضای خدا وحرکت بالنده‌ای که حضرت امام‌(ره) در بین مردم بنیان گذاشتند، از خودشان می‌بینند و به آن علاقه‌‎مند هستند، اینها یک سرمایه بزرگ برای کشور ما است.

شعار "نه غزه نه لبنان" به منظور خلع سلاح کردن کشور ما از عقبه بین‌المللی بوده است، در حالی که بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آمریکای جنایتکار، متوجه اهمیت دیپلماسی عمومی شده و اخیراً در دو، سه سال اخیر دفتر و معاونت دیپلماسی عمومی را راه‌اندازی کرده است ؛ جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب اسلامی به دنبال حضور بین‌المللی بر اساس دیپلماسی عمومی و ارتباط‌گیری با ملت‌ها بوده است و این شعار دقیقاً زیر سؤال بردن و از دست دادن این عقبه مردمی جمهوری اسلامی ایران را دنبال می‌کرد، شاید خیلی از افرادی که این شعار را می‌دادند درک صحیحی از محتوای حرف خود نداشتند، ممکن است از برخی شعاردهندگان پذیرفته شود که دچار غفلت شدند و فریب خوردند که این شعار را دادند، اما کسانی که این شعار را طراحی کردند و به ویژه افرادی که ادعای سیاست‌مداری دارند و ادعای این را دارند که از دهه‌های پیش در عصر سیاست حضور داشتند، پذیرفته نیست که ابعاد این شعار را درک نکنند و درست در آن شرایط که تازه جنگ جنوب لبنان تمام شده بود، این شعار را سر دهند.

«نسیم»: طرح این شعار چه اتفاقاتی را به همراه خود داشت؟

باقری‌ لنکرانی: به اعتقاد بنده اتفاقاتی که به فاصله‌ کوتاهی در غزه رخ داد و جنگ 20 روزه اول غزه شکل گرفت، بخشی از آن متأثر از این شعارها و گمان باطل در نظام استکباری بود که مردم غزه دیگر حمایت مردم ایران را ندارند و طراحان آن شعار و برنامه‌‎ریزان این شعار در روز قدس، در خون جوانان فلسطینی که در جنگ غزه اول به شهادت رسیدند، مقصر هستند؛ همانطور که در آثار سوء تحریم بر کشورمان مقصر هستند، چرا که اینها خودشان به عنوان طراحان تحریم و در ادامه کسانی بودند که به عنوان دیده‌بان آمریکا در داخل عمل کردند و نشان دادند که نقاط ضعف و چالش ما کجا است و آ‌نها با شناسایی نقاط ضعف و چالش‌ها بیشترین ضربه اقتصادی را به کشور ما وارد کردند.

ارسال نظر: