سرلشکر سلامی: آیت‌الله مصباح با آبروی خود با خدا معامله کرد

کدخبر: 2369025

فرمانده کل سپاه درباره آیت‌الله مصباح یزدی تصریح کرد: سخت‌تر از جان دادن، شهید شدنِ شخصیت است. گاهی فردی از لحاظ شخصیت، ذبیح‌الله می‌شود. ذبح الهی نه از جان، بلکه شخصیت. یعنی با آبروی خود با خدا معامله می‌کنند؛ این شهادت سخت است.

سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پیش از ظهر امروز (چهارشنبه ۲۴ دی‌ماه) در گرامیداشت فقیه مبارز و فیلسوف برجسته حضرت علامه مصباح یزدی، رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) که از سوی سازمان بسیج دانشجویی در این سازمان برگزار شد، گفت: معتقدم گاهی شخص شهید می‌شود و با جان خود با خدا معامله می‌کند. این شهادت آسان است سخت نیست. دادن جان راحت نیست، اما برای مردان خدا، دادن جان و‌ مال کار سختی نیست.

وی افزود: سخت‌تر از جان دادن، شهید شدنِ شخصیت است. گاهی فردی از لحاظ شخصیت، ذبیح‌الله می‌شود. ذبح الهی نه از جان، بلکه شخصیت. یعنی با آبروی خود با خدا معامله می‌کنند؛ این شهادت سخت است.

سرلشکر سلامی با بیان اینکه علامه مصباح شخصیتش شهید شد، تصریح کرد: اگرچه ایشان در میدان تن به تن و نزدیک به دشمن جان نداد اما در میدانِ به صحنه آوردن آبرو در دفاع از ولایت، شهید شد و این درجه بالایی از شخصیت است چرا که عالمان دارای درجات بالایی هستند. عالمان صاحب درجات الهی هستند.

فرمانده کل سپاه افزود: آیت‌الله مصباح را می‌توان شخصیتی شهید نامید ولی این همه ماجرا نیست. اتفاقاً عالمان بزرگ در رحلت‌شان تولدی جدید نهفته است.

حجت الاسلام حاج علی‌اکبری، در اولین جلسه شورای سیاستگذاری کنگره ملی شهدای محراب، با تأکید بر اهمیت و ضرورت تجلیل از شخصیت و خدمات شهدای گرانقدر محراب، گفت: جمع‌بندی کارهای ارزشمندی که تاکنون و در چهار دهه گذشته در ارتباط با هر کدام از این شهدای بزرگوار انجام شده و خروجی تلاش مؤسسات مرتبط و بیوت مکرم، در کنگره ملی شهدای محراب، به صورت استانی و ملی، به‌عنوان‌ یک رویداد اثرگذار در بخش‌های فرهنگی، هنری، ادبی و علمی در تابستان ۱۴۰۰ ارائه خواهد شد.

وی افزود: علاقه‌مند هستیم ضمن حفظ سطح نخبگانی کنگره، بر اجتماعی‌سازی این رویداد در سطح گسترده اهتمام شود و برای ترویج آثار این بزرگان و ترویج سیره شهدای محراب، برای الهام بخشی به حوزه‌های مقدسه علمیه و عموم مردم اقدام مؤثر صورت پذیرد و از کارهای کلیشه‌ای پر خرج و کم اثر در این کنگره باید پرهیز شود.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: در کنار شهدای محراب ، دو شخصیت هم‌تراز داریم که مرحوم آیت‌الله طالقانی در نقطه تأسیس نمازجمعه و مرحوم آیت‌الله مشکینی در جایگاه استاد اخلاق و امام جمعه جریان‌ساز هستند و این ستارگان قدر اول باید به نسل جوان و جامعه معرفی شوند.

حاج علی اکبری تصریح کرد: عمده این کار، با همت، سرمایه‌گذاری و سازماندهی نمایندگان محترم ولی فقیه در استان‌های مرتبط صورت خواهد پذیرفت و مستندسازی آثار و سیره شهدای محراب و نگاه علمی به ایشان مدنظر قرار خواهد گرفت.

در ادامه جلسه، نماینده ولی فقیه در استان همدان، با اشاره به سابقه فعالیت موسسه شهید مدنی در همدان و موفقیت‌های حاصل شده در برگزاری کنگره‌های مشابه، اظهار امیدواری کرد که از توان و ظرفیت این مجموعه در جریان برگزاری کنگره ملی شهدای محراب بهره‌برداری گردد. آثار شهدای محراب باید تجدید چاپ و در کنگره رونمایی شود.

همچنین نماینده ولی فقیه در استان فارس، ضمن تأکید بر اهمیت این اقدام ارزشمند، تصریح کرد: باید به نظریه‌پردازان در حوزه علوم انسانی میدان داده شود تا دیدگاه‌های خود را در مورد نقش اجتماعی نهاد نماز جمعه در عصر حاضر تبیین کنند و چنین کنگره‌هایی فرصت مناسبی برای اجرایی‌سازی این رویکرد می‌باشد.

در بخش دیگری از این جلسه، نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه، با گرامی‌داشت یاد و خاطره آیت‌الله شهید اشرفی اصفهانی، گفت: آن شهید لباس رزم می‌پوشید و در جبهه حضور مؤثر و پیوسته داشت. باید بررسی شود که چه دلایلی موجب شد دشمن این بزرگان را مورد هدف قرار دهد. شهدای محراب، هم مؤثر بودند و هم سیره آنان برای امروز الگوساز است. این‌ها برای همیشه حق بزرگی بر گردن اسلام، مسلمین و جامعه دارند و راهشان باید ادامه پیدا کند. زنده نگه‌داشتن یاد این بزرگان بسیار با ارزش است.

نماینده ولی فقیه در استان یزد نیز در ادامه جلسه بیان داشت: چگونه است که جریان نفاق این اشخاص را هدف قرار داده است. من در ارتباط با مرحوم شهید صدوقی، وصیت نامه‌ای از قاتل شهید پیدا کردم که در خانه تیمی موسی خیابانی کشته شده بود. در این وصیت نامه، می‌گوید که با زبان روزه و با توکل به خدا آمدم تا مانع شکل‌گیری جامعه بی‌طبقه توحیدی را از میان بردارم و این انحراف ایدئولوژیکی و التقاطی مارکسیستی- اسلامی ، چنین مردان بزرگی را سد راه خود می‌دید.

وی افزود: این کنگره باید سبک جدیدی داشته باشد و ما باید بتوانیم همه اقشار را از خصوصیت و سیره این شهدا مطلع کنیم تا نخبگان، حوزویان، اساتید دانشگاه و دانشجویان از مسیر ایشان مطلع شوند و این تصویر باید در ذهن‌ها، خانه‌ها و مدرسه‌ها وارد شود و داستان زندگی آیت‌الله اشرفی اصفهانی و سایر شهدای محراب باید نوشته شود و در اختیار دانش‌آموزان قرار گیرد.

در پایان این جلسه، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، ضمن تقدیر از این ابتکار، برای بکارگیری ظرفیت استان در این زمینه اعلام آمادگی کرد و گفت : سال گذشته یک همایش علمی با حضور تعدادی از صاحبان علم که با شهید مدنی ارتباط داشتند برگزار کردیم که دستاوردهای آن می‌تواند برای کنگره ملی شهدای محراب مورد استفاده قرار گیرد.

 

منبع: فارس
ارسال نظر: