تولایی:شهید سلیمانی الگوی کارگزار انقلابی تراز گام دوم است

کدخبر: 2370210

دبیر دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب، مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز از ثبت نام و حضور مجازی بیش از 10 هزار نفر در این همایش یک روزه خبر داد.

روح الله تولایی دبیر دومین «همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی، مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز» در افتتاحیه این همایش با اشاره به استقبال جامعه علمی و عموم مردم از این همایش اظهار کرد: پس از صدور بیانیه گام دوم در سال ۱۳۹۷ و چهل سالگی انقلاب اسلامی توسط مقام معظم رهبری، یک کار مطالعاتی در دانشگاه جامع امام حسین(ع) با هدف شناخت و احصاء الزامات و نیازمندی‌های پیاده‌سازی و اجرایی‌شدن این بیانیه انجام شد. با این کار تحقیقاتی و علمی، به یک رویکرد سه ضلعی رسیدیم.

وی ادامه داد: اگر در این رویکرد سه ضلعی، بیانیه گام دوم را به‌عنوان نظریه نظام انقلابی در نظر بگیریم، این نظریه دو رکن اصلی خواهد داشت، یکی نظامات و ساختارهای نهادی و انقلابی و دیگری کارگزاران انقلابی که در قالب نظامات و ساختارها فعالیت‌های خودشان را انجام می‌دهند.

تولایی با بیان اینکه در مجموع مأموریت و فلسفه وجودی همه این نظامات، ساختارها و کارگزاران، خدمت به مردم است، تصریح کرد: روح بیانیه گام دوم و نظریه نظام انقلابی این است که رابطه امام و انقلاب اسلامی و امت اسلامی را تعریف می‌کند و این نظامات و کارگزاران برای خدمت به مردم، وظیفه خودشان را می‌توانند انجام بدهند و این فلسفه شکل‌گیری موضوع است.

وی با اشاره به برگزاری نخستین همایش بین المللی گام دوم انقلاب در بهمن ماه سال 1398 یادآور شد: دانشگاه جامع امام حسین(ع) بر اساس خروجی آن کار مطالعاتی، اولین همایش بین‌المللی گام دوم انقلاب اسلامی را سال گذشته در نخستین سالگرد صدور این بیانیه راهبردی در بهمن ماه 1398 با تمرکز بر نظام انقلابی تمدن ساز برگزار کرد که رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و فرماندهان نیروهای مسلح در آن سخنرانی کردند.

تولایی با تشریح فلسفه برگزاری دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی گفت: برای دومین همایش، به دنبال حل این مسئله رفتیم که نظامات و ساختار نهادی با چه کارگزارانی می‌تواند عمل کند؟ در همان مقطع ماجرای ترور ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی رخ داد. مقام معظم رهبری تعریفی از شهید سلیمانی ارائه دادند و فرمودند: «سردار شهید عزیز ما را به چشم یک مکتب، یک راه، یک مدرسه درس‌آموز باید نگاه کنیم». لذا تصمیم گرفتیم ایشان را به‌عنوان الگوی کارگزار انقلابی تراز گام دوم معرفی کنیم.

وی با بیان اینکه شعار دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تمدن‌سازی است و مأموریت اصلی که رهبر انقلاب به این دانشگاه سپرده‌اند، ایفای نقش در جهت تمدن‌سازی است ،گفت: به همین دلیل دانشگاه جامع امام حسین(ع) دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی را با موضوع مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز در دستور کار خود قرار داده است.

وی با اشاره به تلاش های جدی و ارزشمند سایر دانشگاه‌ها، مراکز علمی، دستگاه‌های اجرایی کشور نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر بخش‌ها و وزارتخانه‌ها خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع امام حسین(ع) که یک دانشگاه حاکمیتی و دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی است، وظایف خودش را انجام می‌دهد. در حقیقت یکی از مأموریت‌های خودمان را بیانیه گام دوم و یافتن راهکارهای اجرایی شدن آن با استفاده از مطالعات دقیق علمی و پژوهشی می‌دانیم. البته حتماً این اقدام با همکاری و مشارکت سایر دانشگاه‌ها و نهادهای علمی در کشور و حتی در جهان اسلام و دنیا قابل اجراست.

وی با بیان اینکه این همایش بین‌المللی جلوه ای از این مشارکت و همکاری است، گفت: این همایش با مشارکت بالغ بر ۴۰ دانشگاه در کشور و برخی از دانشگاههای دنیا برگزار می‌شود. دانشگاه‌هایی همچون جامعة الدمشق سوریه، دانشگاه جامعة البنان و برخی از مجامع بین‌المللی مثل مجمع اساتید مسلمان هم به این همایش کمک می‌کنند و این همایش از طریق پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC نیز مجوز دریافت کرده است.

تولایی با بیان اینکه اولین ضرورت برگزاری این همایش تبیین الگوی عملی کارگزاران و مدیران جهادی و چگونگی تربیت مدیرانی مانند سردار سلیمانی است، گفت: این همایش از دو جهت می‌تواند در کشور مؤثر واقع شود .یک جنبه‌اش، تحقق بیانیه گام دوم است. یعنی اگر ما شهید سلیمانی‌هایی را در هفت عرصه بیانیه گام دوم مانند عرصه «علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، سبک زندگی، استقلال و آزادی، عدالت و مبارزه با فساد و ... تربیت کنیم، قطعاً به سمت تحقق بیانیه گام دوم حرکت کرده‌ایم.

وی با اشاره به پنل های این همایش خاطرنشان کرد: در این همایش بین المللی ۱۰ پنل تخصصی برگزار می شود که هفت پنل‌ ناظر بر هفت بُعد بیانیه گام دوم است و سه پنل هم متناسب با شخصیت شهید سلیمانی و ابعاد مکتب ایشان طراحی شده است.

وی با بیان اینکه در هر پنل یک استاد خارجی و چند چهره مطرح ملی ارائه مقاله دارند افزود: پنل های ناظر بر عرصه های بیانیه گام دوم شامل «علم و پژوهش، اخلاق و معنویت، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی، سبک زندگی» و سه پنل دیگر با موضوع «مدیریت جهادی، مدیریت دفاعی و نظم نوین انقلابی» است. تولایی افزود: پنل مدیریت جهادی تلاش می کند که ابعاد رهبری و مدیریت شهید سلیمانی را به عنوان الگو بررسی کند. با توجه به اینکه شهید سلیمانی در بستر عرصه دفاعی و امنیتی رشد می‌کند و از دوران جنگ دفاع مقدس به این طرف این رشد شخصیتی و مدیریتی ایشان اتفاق می افتد، پنلی را به عنوان مدیریت دفاعی برگزار می‌کنیم.

تولایی با اشاره به پخش زنده همایش در روبیکا، سایت همایش و صفحات پربازدید فضای مجازی و شبکه جهانی وب تأکید کرد: با توجه به ثبت نام قبلی بیش از 10 هزار نفر برای حضور مجازی در این همایش بین المللی، به نظر می رسد تا پایان همایش شاهد یک رکورد بی سابقه در برگزاری همایش های علمی باشیم.

دبیر همایش با اشاره به سطح بالای مقالات رسیده به این همایش خاطرنشان کرد: بالغ بر ۳۱۵ مقاله به دبیرخانه همایش رسیده است که مقالات برگزیده در قالب 10 پنلی که اشاره کردم ارائه خواهد شد. خوشبختانه استقبال مردم، اساتید و دانشجویان خیلی خوب بود و بخاطر تعداد بالای مقالات، یک سایت تخصصی راه‌اندازی و مقالات را در آن بارگذاری کردیم. هدف ما این است که در ادامه مسیر بتوانیم دروس دانشگاهی را با استفاده از یافته‌های این همایش بازنگری کنیم و حتی شاید بتوانیم بعدها رشته تحصیلی با موضوع همایش راه‌اندازی کنیم.

بر اساس این گزارش، این همایش یک روزه با سخنرانی مقامات کشوری و لشکری و شخصیت هایی از 11 کشور جهان از جمله ایتالیا، آرژانتین، برزیل، شیلی، عراق، افغانستان، تونس و.... ادامه خواهد داشت.

 

منبع: ايسنا
ارسال نظر: