رضایی: دولت‌های گذشته نباید تکرار شوند

کدخبر: 2371753

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت نیازمند تغییر اساسی هستیم و نمی‌توانیم دولت‌های گذشته را در آینده تکرار کنیم.

رضایی افزود: سوال اصلی ما این است که دولت چه ضمانتی می دهد وقتی این لایحه تصویب شود، دو اهرم دیپلماسی از ایران گرفته شود ایران به عضویت FATF درمی آید. ما این سوال رابه صورت کتبی به دولت ارسال کردیم و خواستار جواب کتبی دولت شدیم. امیدواریم دولت صریح و واضح جواب دهد.

وی تصریح کرد: از ۴۱ توصیه ای که FATF داشته تعداد زیادی عملی شده اما FATF اعلام کرده که نحوه عمل این توصیه ها را قبول ندارد از این رو امکان دارد در صورت تصویب این دو لایحه نیز FATF، ایران را به عضویت در نیاورد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در صورت عدم پیوستن به FATF در روابط مالی با چین و روسیه دچار مشکل می شویم؟ اظهار داشت: چین و روسیه اعلام کردند که اگر ایران به FAFT نپیوندد در ارتباطات مالی با مشکلاتی مواجه خواهیم شد. این موضوع را «همتی» و «ظریف» در مجمع تشخیص عنوان کردند اما مخالفان FATF معتقدند چنین مشکلی وجود ندارد.

واکنش«محسن رضایی» به کاندیداتوری او در ۱۴۰۰

رضایی در پاسخ به سوالی دیگر پیرامون نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: به نظرم پاسخ به این سوال زود است.

وی در خصوص دغدغه های مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب این دو لایحه گفت: مجمع دو دغدغه مهم دارد  اول ابهام درخواست FATF مبنی بر اجرای «گام بعدی» است. سوال ما این است که آیا گام بعدی شامل فعالیت های موشکی و هسته ای ایران خواهد شد؟

 دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دغدغه دیگر ما تحریم هاست. مخالفان این دو لایحه معتقدند در شرایط تحریم، پیوستن به FATF خطرناک است و مشکلات معیشتی مردم را افزایش خواهد داد.

رضایی تصریح کرد: فکر نمی کنم پیوستن به FATF به مباحثی پیرامون ایران و آمریکا تقلیل پیدا کرده باشد. ما نمی خواهیم این موضوع سیاسی شود. پس از آنکه مجمع به نتیجه نهایی برسد موافقان و مخالفان این لایحه در رسانه ملی نظرات خود را اعلام می‌کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

مشکلات جدی در مسیر تبدیل سیاست های نظام به قوانین وجود دارد

وی درپاسخ به سوال دیگر مهر، درباره اینکه دولت علت عدم اجرای سیاست های کلی نظام را عدم وجود قانون اعلام کرده است، گفت: در مدتی که مجمع تشکیل شده ۴۱ عنوان و حدود ۷۰۰ سیاست در تمام امورات کشور به تصویب رسیده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: این سیاست ها از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سیاست های کلی نظام به دولت ها ابلاغ شده است اما متأسفانه عملکرد دولت ها درزمینه سیاست های کلی نظام زیر ۴۰ درصد بوده و یکی از دلایل اصلی آن این است که این سیاست ها تبدیل به قانون نشده است

رضایی با بیان اینکه بسیاری از این سیاست ها در حال تبدیل شدن به قانون هستند، گفت: نمایندگان مجلس در حال تهیه طرحی در حوزه جمعیت هستند. اشکالات جدی در مسیر تبدیل شدن سیاست های کلی به قوانین وجود دارد.

امیدی به این دولت برای حل مشکل بورس نیست/ به مردم سیلی محکمی زدند

وی در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت بورس، اظهار داشت: ۹ موسسه که عمدتاً در بانک ها و شرکت ها فعال هستند، سهامی را که ارزان قیمت و آرام آرام خریده بودند یک مرتبه در بورس فروختند و ۷۰ هزار میلیارد تومان از بورس خارج کردند و به مردم عادی سیلی محکمی زدند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: تیمی تشکیل دادیم تا این موضوعات را بررسی کند. برای ما متخلفان بازار بورس کاملاً مشخص هستند. قوه قضائیه به دادستان دستور داده این موضوع را بررسی کند و در مجلس شورای اسلامی دکتر قاضی زاده پیگیر این موضوع هستند. اگر سرمایه های مردم در بورس تبدیل به تولید می شد، ارزش سهام کاهش نمی یافت.

رضایی افزود: مسئله بورس قابل حل است اما از این دولت کاری بر نمی آید و امیدی ندارم که این دولت بتواند بورس را به شاخص های گذشته بازگرداند.

دفاع ما از جمهوری آذربایجان شعاری نیست

وی همچنین در خصوص مسئله قره باغ، تأکید کرد: دفاع ما از جمهوری آذربایجان شعاری نیست. ما و آذربایجان یک ملت در دو کشور هستیم. به عملکرد وزارت خارجه در این زمینه انتقاد داریم که آذربایجان را در حد یک کشور همسایه می داند، ایران شهدای زیادی داده است تا پای سزارهای روس به آذربایجان باز نشود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه ایران در مسئله آذربایجان دخالت نمی کند، خاطرنشان کرد: کمیته آتش بس در  آذربایجان تشکیل شده که روسیه و ترکیه در آن عضو هستند اما  ایران در  آن حضور ندارد. شرکت های اسرائیلی در مرزهای ما به دنبال بازسازی قره باغ هستند اما شرکت های  ایرانی در آنجا حضور ندارند که این موضوع ناشی از کوتاهی وزارت امور خارجه است.

رضایی با بیان اینکه ما خواستار آذربایجان قدرتمند و مستقل هستیم،افزود: «شیمون پرز» سالها قبل اعلام کرده بود که تنها راه کنترل ایران، آذربایجان است. نباید اسرائیل به این خواسته خود دست یابد. باید روابط ایران و آذربایجان روز به روز تقویت شود.

وی در پایان بر لزوم تشکیل استقرار دولتی قوی، مسئولیت پذیر و کارآمد و پاسخگو در کشور تأکید کرد و گفت: باید تحولی در انتخابات ریاست جمهوری ایجاد شود. بسیاری از کاندیداهایی که امروز مطرح هستند می توانند در کابینه قرار بگیرند. اگر تصمیم بگیرم وارد عرصه انتخابات شوم از افراد زیادی استفاده خواهم کرد.

ارسال نظر: