پرداخت مابه‌التفاوت برنج وارداتی به دهک‌های مختلف از طریق کالابرگ

کدخبر: 2386746

وزیر جهاد کشاورزی با تشریح جزئیات حذف ارز ترجیحی برنج و تأثیر آن بر قیمت‌ها، اعلام کرد که مابه‌التفاوت افزایش قیمت برنج وارداتی از طریق کالابرگ و در روزهای آینده برای دهک‌های دیگر نیز پرداخت خواهد شد. او همچنین از اجرای اصلاحات در قیمت شیرخام و تشدید نظارت‌ها بر بازار میوه خبر داد.

نسیم‌آنلاین:  غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به حذف ارز ترجیحی برنج از ابتدای آذرماه گفت: حذف ارز ترجیحی باعث افزایش طبیعی قیمت در بازار شده است. یارانه از ابتدای زنجیره (واردات) به انتهای زنجیره (مصرف‌کننده) منتقل می‌شود.

طبق اعلام وزیر کار، مابه‌التفاوت افزایش قیمت برنج از طریق کالابرگ به دهک‌های مختلف پرداخت خواهد شد.

او تأکید کرد که این اصلاح ساختاری باعث شفافیت بیشتر یارانه‌ها و کاهش هدررفت منابع می‌شود.

اصلاح نرخ شیرخام؛ ۸۰ درصد هزینه‌ها خارج از کنترل وزارت جهاد

وزیر جهاد کشاورزی درباره رشد قیمت لبنیات اظهار کرد:

  • افزایش قیمت لبنیات ناشی از شرایط کلان اقتصادی است.

  • نهاده‌های دامی کمتر از ۲۰ درصد هزینه تولید واحدهای لبنی را تشکیل می‌دهد و ۸۰ درصد هزینه‌ها تحت تأثیر سایر شاخص‌های اقتصادی است.

  • نوری قزلجه اعلام کرد که نرخ قبلی شیرخام نیازمند اصلاح است و احتمالاً به‌زودی بازنگری می‌شود.

یکسان‌سازی قیمت موز داخلی و وارداتی

در موضوع افزایش قیمت میوه، وزیر جهاد کشاورزی گفت:

  • قیمت موز وارداتی با موز ایرانی تقریباً برابر شده است.

  • در هفته‌های اخیر نظارت‌ها بر بازار میوه تشدید شده و همین موضوع روند افزایش قیمت‌ها را کنترل کرده است.

  • برای واردکنندگانی که از ارز ترجیحی استفاده نمی‌کنند نیز ضوابطی تدوین شده تا از قیمت‌گذاری سلیقه‌ای جلوگیری شود.

او افزود:
نظارت وزارت جهاد کشاورزی در عمده‌فروشی‌ها و مبادی ورودی انجام می‌شود و سازمان حمایت و اصناف نیز بازار خرده‌فروشی را کنترل می‌کنند.

چرا پرداخت یارانه در ابتدای زنجیره اشتباه است؟

نوری قزلجه با انتقاد از شیوه پرداخت یارانه به واردکنندگان گفت:

  • سالانه میلیاردها یورو برای تأمین کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد.

  • وقتی یارانه در ابتدای زنجیره پرداخت می‌شود، نشتی و هدررفت منابع زیاد است و سود کلان نصیب برخی واردکنندگان می‌شود.

  • اصلاح این مسیر از اولویت‌های دولت است.

واکنش به انتقادهای مجلس درباره رقابت تولید داخلی

در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس درباره عدم رقابت‌پذیری محصولات داخلی، وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد:

  • انتقاد قالیباف کاملاً درست و فنی است.

  • دولت از یک طرف می‌خواهد از تولید داخل حمایت کند اما از طرف دیگر کالاهای وارداتی با ارز ترجیحی عرضه می‌شوند و تولیدکننده ایرانی قدرت رقابت ندارد.

  • این مسئله تنها مربوط به وزارت جهاد نیست و به کل ساختار سیاست‌گذاری مرتبط است.

او ضمن قدردانی از نظارت و نقدهای نمایندگان مجلس گفت که اصلاحات ساختاری در دستور کار دولت قرار دارد.

 

ارسال نظر: