عارف: تولید اینورتر خورشیدی ۲۵۰ کیلوواتی گامی مهم در خودکفایی انرژی است

کدخبر: 2387270

معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی نیروگاه‌های خورشیدی با رونمایی از اینورتر خورشیدی ۲۵۰ کیلوواتی، بر نقش فناوری‌های نوظهور در افزایش تولید برق خورشیدی، خودکفایی صنعتی و کاهش ناترازی انرژی در کشور تأکید کرد.

نسیم‌آنلاین: محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در جلسه ستاد ملی نیروگاه‌های خورشیدی و پس از رونمایی اینورتر خورشیدی ۲۵۰ کیلوواتی، گفت: این دستاورد بخشی از برنامه دولت برای خوداتکایی صنعتی و توسعه فناوری‌های پیشرفته است و علاوه بر تأمین نیاز داخلی، قابلیت صادرات به کشورهای همسایه را دارد.

وی با تقدیر از تلاش‌های جهاد دانشگاهی و وزارت نیرو، افزود: ساخت اینورتر خورشیدی گامی مهم در تکمیل زنجیره تولید برق خورشیدی است و بهره‌برداری از آزمایشگاه مرجع اینورترها، انسجام تولید و ارتقای فناوری را تسهیل می‌کند.

عارف یادآور شد: دولت در سال ۱۴۰۲ برنامه ملی توسعه سامانه‌ها و زنجیره تولید برق خورشیدی را تصویب کرده که هدف آن افزایش تولید داخلی، رقابت در بازار منطقه‌ای و کاهش وابستگی به واردات است. بر اساس این برنامه، تولید برق خورشیدی باید سالانه ۵ درصد رشد کند، اما راهبرد دولت چهاردهم به جهش بیشتر در این حوزه معطوف است.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: فناوری‌های نوظهور در حوزه انرژی خورشیدی علاوه بر افزایش تولید برق، امنیت شبکه، جلوگیری از خروج ۷۰۰ میلیون دلار ارز، ایجاد ۶ هزار شغل مستقیم و ۱۲ هزار شغل غیرمستقیم و امکان صادرات محصولات و خدمات فنی را فراهم می‌کند.

وی با تأکید بر همدلی و همکاری بین بخش‌ها گفت: رفع چالش‌ها و موانع اجرایی پروژه‌های خورشیدی باید با اجماع و هماهنگی انجام شود تا توسعه پایدار انرژی خورشیدی و خودکفایی فناورانه محقق شود.

در این جلسه گزارش پیشرفت پروژه‌های مرتبط با آزمایشگاه‌های مرجع انرژی خورشیدی، ظرفیت‌سنجی زنجیره تولید برق خورشیدی و تأمین اینورترهای بومی ارائه شد و مسیر توسعه فناوری و تولید داخلی این تجهیزات مشخص گردید.

ارسال نظر: