قاضی‌زاده هاشمی:

ایران در بین ۲۴ کشور منطقه ازنظر تعداد تخت بیمارستانی در رتبه ۲۱ قرار دارد

کدخبر: 2001958

وزیر بهداشت از نوسازی ۲۰ هزار تخت بیمارستانی خبر داد و گفت: بیش از ۱۰ میلیون نفر در حاشیه شهرها زیر پوشش خدمات بهداشتی قرار گرفته‌اند و هیچ دستگاهی به جزء وزارت بهداشت در حاشیه شهرها حضور ندارد.

به گزارش «نسیم‌آنلاین»، سید حسن هاشمی روز سه‌شنبه در همایش ائمه جمعه سراسر کشور در مجتمع فرهنگی آدینه تهران، وضعیت نظام سلامت، مشکلات این حوزه و اقدامات صورت گرفته در دولت یازدهم را تشریح کرد .

دولت در تنگنای مالی قرار دارد

وی افزود: ازنظر اقتصادی دولت در تنگنای مالی قرار دارد، به‌ویژه اینکه قیمت نفت 120 دلاری به 30 دلار کاهش‌یافته و دولت آقای روحانی از این نظر با بدشانسی بزرگی مواجه شده است .

هاشمی ادامه داد: قرار بود بر اساس برنامه‌های تصویب‌شده تا سال 1404 رتبه اول منطقه را در تمام حوزه‌ها ازجمله سلامت و رفاه به دست بیاوریم اما شاخص‌ها نشان می‌دهد تا دو سال قبل نه‌تنها به این سمت حرکت جدی انجام نشد بلکه فاصله‌ها نیز از کشورهای منطقه بیشتر شد .

کمبود 100 هزار تخت بیمارستانی در کشور

وی گفت: از بین 24 کشور منطقه مدیترانه شرقی ازنظر تعداد تخت بیمارستانی به ازای هزار نفر رتبه 21 راداریم و فقط کشورهای سوریه، عراق و افغانستان وضعیت بدتری نسبت به ایران دارند و حدود یک‌صد هزار تخت بیمارستانی در کشور کمبود داریم .

وزیر بهداشت افزود: در سال‌های قبل به‌طور متوسط هرسال دو هزار تخت بیمارستانی ساخته می‌شد و با ادامه روند گذشته 50 سال طول می‌کشید که ازنظر تعداد تخت بیمارستانی به استاندارد ترکیه برسیم اما این دولت عزم خود را جذب کرده تا دو سال آینده 20 هزار تخت بیمارستانی جدید راه‌اندازی کند، این در حالی است که تاکنون حدود 96 هزار تخت بیمارستانی در کشور داریم که از این تعداد 54 هزار تخت فرسوده است .

وزیر بهداشت همچنین از نوسازی 30 هزار تخت بیمارستانی بعد از اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم خبر داد .

با کمبود شدید پزشک مواجه هستیم

هاشمی با اشاره به استاندارد نسبت پزشک به جمعیت نیز گفت: ازنظر تعداد پزشک به ازای یک هزار نفر جمعیت بعد از افغانستان، پاکستان و عراق بدترین وضعیت را در بین کشورهای منطقه داریم و باوجودی که عده‌ای غوغا سالاری می‌کنند که پزشک بیکار داریم، واقعیت این است که با کمبود شدید پزشک مواجه هستیم .

وی افزود: هجمه‌هایی که علیه وزارت بهداشت ایجادشده بی‌تأثیر است و باوجودی که عده‌ای تلاش می‌کنند تعداد پزشک در کشور افزایش نیابد، 30 درصد به ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال جاری اضافه کردیم .

طی دو سه دهه گذشته به حوزه سلامت کم‌توجهی شده است

هاشمی ادامه داد: ازنظر شاخص مرگ‌ومیر کودکان در منطقه مدیترانه شرقی رتبه 13 و ازنظر شاخص امید به زندگی رتبه 12 راداریم و کشورهایی مانند عربستان، قطر، امارات و ترکیه همگی ازنظر طول عمر وضعیت بهتری از کشور ما دارند .

وزیر بهداشت گفت: گرچه از اول انقلاب تاکنون حدود 20 سال به طول ایرانیان اضافه‌شده اما باید وضعیت حال ایران را با کشورهای دیگر مقایسه کنیم. واقعیت این است که در طول دو، سه دهه گذشته به حوزه سلامت کم‌توجهی شده و همواره حوزه سلامت در رتبه 12 یا 13 دولت‌های گذشته بوده و هر رئیس‌جمهور و نماینده مجلسی که آمده بیشتر به حوزه راه‌سازی، جاده و کارخانه‌ها توجه کرده است .

منبع:ایرنا

ارسال نظر: