سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰: اختلاف درآمد ۲۰۰ برابری بین پرستار و پزشک صحت ندارد
حسین آذین از بررسی شکایت سازمان نظام پرستاری در خصوص اجرا نشدن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری خبر داد و گفت: به نظر میرسد، اعتقاد و اراده بر اجرای این قانون در وزارت بهداشت وجود دارد
به گزارش «نسیم»، حسین آذین در تشریح جلسه روز گذشته کمیسیون اصل 90 مبنی بر بررسی شکایتی در خصوص برخی مطالبات جامعه پرستاری از جمله عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: در این راستا جلسه ای در کمیسیون اصل 90 با حضور محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری و معاون پرستاری وزارت بهداشت،سیدیعقوب جعفری رئیس شورای عالی نظام پرستاری، یعقوب قدسیان، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران و دکتر حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت و برخی از اعضای کمیسیون اصل 90 برگزار شد .
وی افزود: در شکایت واصله از سوی سازمان نظام پرستاری و هیئت مدیره نظام پرستاری استان تهران به کمیسیون اصل 90 آمده بود که چرا ماده واحده قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که در سال 86 در مجلس تصویب شده است و در سال 92 نیز بنا به پیشنهاد وزارت بهداشت و تأیید شده شورای عالی بیمه سلامت باید تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی کادر پرستاری تعیین می شد، اجرایی نشده است .
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس، ادامه داد: پیرو این شکایت، روز گذشته جلسه ای در کمیسیون اصل 90 با حضور مسئولان مربوطه تشکیل شد و مسئولان سازمان نظام پرستاری درخواست خود را مطرح کرده و مسئولان وزارت بهداشت نیز توضیحات و اقدامات صورت گرفته در این زمینه را توضیح دادند .
وی افزود: مسئولان نظام پرستاری بر این باور بودند که تأخیر در اجرای این قانون موجب بی اعتمادی در بدنه پرستاری کشور می شود چرا که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، نشان دهنده پرداخت مبتنی بر عملکرد است و با توجه به اجرای طرح تحول نظام سلامت انتظار می رود یک تعادل بخشی و منطق بین دریافتی های تیم سلامت اعم از پزشک و پرستار ایجاد شود .
وی افزود: دکتر حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت نیز در این جلسه ضمن بیان توضیحات در خصوص این مسئله، در نهایت قول دادند که از اول آبان ماه این قانون اجرایی می شود، به این معنا که از این تاریخ تا زمان اجرای کامل قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، علی الحسابی به پرستاران پرداخت شود و سپس براساس محاسبات صورت گرفته از اول آبان، معوقات به آنها پرداخت شود .
وی ادامه داد: همچنین براساس گفته های دکتر حریرچی، بالغ بر253 خدمت پرستاری وارد کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات شده است که اجرای آن در طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد نیازمند 2 تا 3 ماه زمان است و هم اکنون کار در دست اجرا است اما از آن جا که مقرر بود این کار از اول آبان ماه صورت پذیرد باید معوقات پرستاران از ابتدای آبان ماه محاسبه شود .
وی اظهار داشت: لذا مقرر شد فرصتی به وزارت بهداشت داده شود و اواخر بهمن ماه یا اوایل اسفند ماه، کمیسیون اصل 90 جلسه ای دیگری داشته باشد تا گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده از سوی وزارت بهداشت در این باره ارائه شود تا مشخص شود که اجرای این قانون تا چه حد پیگیری و عملیاتی شده است .
آذین ادامه داد: اما به نظر می رسد هم اکنون این اراده در وزارت بهداشت شکل گرفته که این قانون اجرا شود و برای مجلس نیز جای خوشحالی است که این قانون در مسیر اجرا قرار گرفته است لذا خواهشی که ما از جامعه پرستاری داریم این است که کار خود را با آرامش روحی و روانی ادامه دهند و مطالبات خود را از مجاری قانونی دنبال کنند .
آذین یادآور شد: اینکه پرستاران بیشترین سهم را بر بالین مریض دارند، سختی کار دارند و یکی از حلقه های اصلی زنجیره درمان هستند، بر کسی پوشیده نیست و مسائل و مشکلات آنها نیز در حال پیگیری است و ان شاء الله ظرف دو ماه آینده اخبار خوشی برای جامعه پرستاری خواهیم داشت .