وزیر بهداشت: ۱۲ داروی معرفی شده ۱۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به همراه دارد

کدخبر: 979907

قاضی‌زاده هاشمی افزود: در حال حاضر حدود ۹۶ درصد داروها در داخل تولید می‌شود که ماده اولی بخشی از آنها وارداتی است و در ۵۰ درصد داروها به طور کامل مواد اولیه و تولید دارو در داخل انجام می‌گیرد

به گزارش خبرنگار «نسیم»، سید حسن قاضی زاده هاشمی در حاشیه مراسم معرفی داروهای جدید در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر صادرات دارو در کشور 150 میلیون دلار است که امیدواریم در این دولت به 500 میلیون دلار افزایش یابد.

وزیر بهداشت با اشاره به سفر چند روز آینده به کشور عراق گفت: در این سفر همراه آقای جهانگیری خواهیم بود که 200 نفر از صنعتگران حوزه دارو نیز در خصوص برنامه افزایش صادرات دارو و تجهیزات پزشکی حضور خواهند داشت بررسی موضوع ریزگردها از مهمترین مباحثی است که در این سفر مورد توجه خواهد بود.

هاشمی با اشاره به حضور مردم خوزستان با وجود گرد و غبار و ریزگردها در راهپیمایی 22 بهمن گفت:‌ این مردم با وجود شرایط نامناسب آب و هوایی دست از آرمان‌های انقلاب و شهدا بر نداشته و این بالاترین انرژی برای کشور است.

وزیر بهداشت با اشاره به ادعای برخی از افراد که اعلام می‌کنند منشأ ریزگردها داخلی است گفت: مطرح شدن این بحث‌ها باعث ‌می‌شود که این مردم دولت و حکومت را ناکارآمد بدانند و این در حالی است که بخش عمده‌ای از مشکل ریزگردها منشأ خارجی دارد و کاهش 46 درصدی بارندگی نیز باعث شده بخشی از مناطق به سمت خشک شدن پیش روند دولت 550 هزار هکتار از زمین‌ها را قرار است زیر کشت ببرد که این اقدام مؤثری در جهت کاهش مشکل ریزگردها خواهد بود همچنین طرح‌هایی که به تشدید ریزگردها منجر شده و می‌شود تجدید نظر خواهد شد.

وی تأکید کرد: تنها خوزستان با مشکل ریزگردها مواجه نیست بلکه 22 استان کشور در این خصوص رنج می‌برند و تصمیمات باید علمی، اجرایی و منطقی باشد و باید از شایعه پردازی و فرافکنی و سیاسی کردن موضوع پرهیز کنیم. برخی با حاشیه‌سازی به دنبال آسیب زدن به اعتبارات سلامت در مجلس هستند.

هاشمی همچنین در خصوص اعتبارات حوزه سلامت گفت: موضوع اعتبارات یکی از چالش‌های اصلی وزارت بهداشت است برخی بنا دارند مردم را نگران کنند و از قبل نیز پیشگویی می‌کردند که طرح تحول سلامت نیز تبدیل به طرح‌هایی مانند هدفمندی یارانه‌ها و مسکن مهر می‌شود و بیشتر از دو سال ادامه نخواهد داشت این افراد با حاشیه سازی به دنبال این هستند که اعتبارات پیشنهادی دولت در مجلس دچار آسیب شود.

وزیر بهداشت تأکید کرد: اعتبارات وزارت بهداشت نیز باید مانند دستگاه‌هایی چون وزارت نفت و نیرو قیمت گذاری و پایدار شود ما پیشنهاد دادیم بخشی از مالیات بر ارزش افزوده را در اختیار ما قرار دهند و اعتبارات ما را کلاً قطع کنند. این امر باعث می‌شود که اعتبارات مورد تعرض دستگاه اجرایی در دولت و مجلس قرار نگیرد.

وی ناکارآمدی بیمه‌ها را مشکل دیگر حوزه سلامت دانست و گفت: با وجود همکاری بیمه‌ها اما هنوز با بیمه کارآمد و ارزشمند فاصله زیادی داریم هر دولت، مجلس و فردی که برنامه تجمیع بیمه‌ها را اجرایی و برگه‌های بیمه را به اوراق بهاداری که ارزش پول در قبال ارائه خدمت را داشته باشند اقدام بزرگی بر نظام سلامت انجام داده است.

وی کمبود نیروی انسانی را مشکل دیگر نظام سلامت خواند و خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت حتی مجوز یک نفر استخدام را هم نداشتیم امیدواریم با دستور رئیس جمهور این موضوع به موقع حل و فصل شود.

ارسال نظر: