سازمان پزشکان بدون مرز: حمله آمریکا به بیمارستان قندوز "جنایت جنگی" است
پس از حمله هوایی آمریکا به بیمارستان سازمان پزشکان بدون مرز در قندوز افغانستان، مدیرکل این سازمان با جنایت جنگی خواندن آن، تحقیق هیات بیطرف بینالمللی در مورد این حمله را خواستار شد
به گزارش «نسیم»، ایرنا نوشت:
« کریستوفر استوک» مدیرکل سازمان پزشکان بدون مرز گفته است که آنها نمی توانند به تحقیقی که تنها به وسیله ارتش آمریکا انجام شود، اعتماد کنند .
وی در بیانیه ای گفته است «با این فرض روشن که جنایت جنگی اتفاق افتاده، پزشکان بدون مرز خواهان تحقیقی کامل و شفاف از سوی یک هیات بی طرف بین المللی در مورد این حادثه است .»
به دنبال تصرف شهر قندوز توسط نیروهای طالبان، نیروهای دولتی با پشتیبانی هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی کوشیدند متجاوزان را از این شهر بیرون برانند .
در جریان این درگیری، بامداد شنبه بیمارستانی در شهر قندوز که پزشکان بدون مرز در آن مشغول به مداوای بیماران بودند، هدف حمله هوایی قرار گرفت .
به گفته سازمان پزشکان بدون مرز، در این حمله که نزدیک به یک ساعت طول کشید، ۲۲ تن از جمله ۱۲ کارمند این نهاد و ۱۰ تن از بیماران کشته شدند که در میان آنها سه کودک نیز مشاهده می شود .
سازمان پزشکان بدون مرز در بیانیه خود گفته است که در هنگام این حمله، به غیر از کارمندان این سازمان و بیماران، هیچ کس در بیمارستان نبوده است و کارمندان آن نیز در مورد درگیری در داخل بیمارستان گزارشی نداده اند .
این نهاد در ادامه افزوده است «مهم است به خاطر داشته باشیم که مطابق با قوانین بشردوستانه، هر فرد مجروحی که در بیمارستان بستری است، فارغ از اینکه پیش از این برای چه گروهی می جنگیده، یک فرد غیر نظامی به حساب می آید.»