تحلیل گاردین از استراتژی مسکو در قبال سوریه؛
روسیه هرگز سوریه را ترک نخواهد کرد
این روزنامه انگلیسی نوشت: سیستم دفاع پیشرفته هوایی روس همچنان درسوریه فعال خواهد ماند به علاوه اینکه زیرساختهای این پایگاه محکم شده و حالا دیگر تقریباً هیچ چیز نمیتواند مسکو را از اعزام مجدد نیروها بازدارد.
گروه بین الملل « نسیم آنلاین » - گاردین در یادداشتی در خصوص اعلام خروج نیروهای روسی از سوریه می نویسد:
از پنج و نیم ماه قبل، حدود 9 هزار پرواز جت های جنگنده روسی، برای حمایت از دولت بشار اسد، انجام شده است، سرنگونی جت مسافربری روسیه در مصر و خاتمه یافتن رابطه نزدیک بین رؤسای جمهور دوکشور ترکیه و روسیه، خلاصه ای از عواقب مداخلات روسیه در سوریه بود که به شکل جبران ناپذیری، جهت و خطوط این چالش 5 ساله و مناطق ژئوپلینتیکی همسایه را تغییر داد.
ولادیمیر پوتین، روز دوشنبه خروج قریب الوقوع سربازان روسی از سوریه را اعلام کرد. او اظهار داشت: " اهدافی که برای وزارت دفاع در نظر گرفته شده بود، به انجام رسیده است." این در حالی است که سوریه هدف خود را از مداخلات نظامی در سوریه، "مبارزه با تروریسم" عنوان کرده بود، بنابراین واضح است که مأموریت هنوز به انجام نرسیده چرا که گروه تروریستی داعش، هنوز در سوریه حضور دارد.
اما اگر حالا واقعاً خروجی در کار باشد، این اتفاق مانع از موفقیت ماموریت سوریه خواهد بود. چرا که این کشور در عملیات بسیاری از نیروهای سوری به طرق مختلف - نیروهای ویژه، خدمه تانک و تسلیحات سنگین - از پایگاه لاذقیه، حمایت کرده است.
اعلام خروج نیروها توسط پوتین، تحلیلگران نظامی را در شگفتی فرو برد: اگر ورود چشمگیر روسیه به خاک سوریه، توسط برخی از تحلیلگران پیش بینی می شد، اما هیچ کسی، گمان نمی کرد که روسیه قصد خروج از خاک سوریه را هم داشته باشد، حتی کسانی که ارتباطات نزدیکی با سلسله مراتب های نظامی این کشور داشتند نیز چنین اتفاقی را پیش بینی نمی کردند.
البته اظهارات مکرری از طرف مقامات روسی وجود داشت که آن ها "منحصراً" گروه های تروریستی سوریه را هدف گرفته اند، باعث می شد که هیچ نگاه تردید آمیزی به اظهارت مقامات روسی نشود که بارها تکرار کرده بودند که بمباران مواضع تروریست ها در سوریه، هیچ تلفات غیر نظامی ای را در پی نداشته است.
این مسئله باعث شد تا برای بسیاری این سوال مطرح شود که آیا این خروج، واقعی است؟ پوتین دستور داده است تا این عزیمت روز سه شنبه (امروز) آغاز شود اما تاریخ اتمامی را مشخص نکرده است و همچنین معلوم شده است که کنترل پایگاه هوایی در خارج لاذقیه که نیروهای روسیه از آن برای اجرای عملیات هوایی خود استفاده می کردند، همچنان در دست نیروهای روسیه باقی خواهد ماند. بنابراین تقریباً روشن است که سیستم دفاع پیشرفته هوایی همچنان فعال خواهد ماند به علاوه اینکه زیرساخت های این پایگاه محکم شده است و حالا دیگر تقریباً هیچ چیز نمی تواند روسیه را از اعزام مجدد نیروها و یا پشتیبانی های مجدد، حتی سریع تر از سپتامبر گذشته، شود.
اما براساس اظهارات تحلیلگران، یک دلیل محکمی وجود دارد تا این اقدام پوتین واقعی تلقی شود. علیرغم اینکه این باور وجود دارد که ماموریت شکست داعش به اتمام نرسیده است، اما هرکسی حتی یک نگاه گذرا نیز به نقشه بمباران های هوایی روسیه بیندازد متوجه می شود که این یک ماموریت واقعی بوده است. حتی اگر روسیه برای در قدرت ماندن بشار اسد نیز تلاش کرده باشد و جلوی نوعی خلأ قدرت را که در لییبی و عراق، بعد از سرنگونی رهبران آن شاهد بودیم، را گرفته باشد.
الکساندر گولت، یک تحلیلگر نظامی، می گوید: "کسی نمی خواهد بعد از قضیه اوکراین با روسیه طرف شود و هدف ایجاد کمپبن سوریه، وادار کردن غرب به مذاکره دوباره با روسیه بود. این اتفاق افتاد و حالا آن ها پای خود را از چالش های سوریه با کمترین خسارات بیرون می کشند. به نظر من این یک حرکت تاکتیکی هوشمندانه است."