چرا عربستان از چند کشور کمک پدافندی خواست؟ گزارش آسوشیتدپرس از کمبود موشک‌های رهگیر

کدخبر: 2389866

آسوشیتدپرس از درخواست عربستان از فرانسه، بریتانیا، پاکستان و مصر برای پشتیبانی پدافند هوایی خبر داده و دلیل آن را کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر در پی درگیری‌های منطقه‌ای و افزایش حملات موشکی و پهپادی انصارالله یمن عنوان کرده است.

نسیم‌آنلاین: به گزارش آسوشیتدپرس، عربستان سعودی همزمان با ادامه درگیری‌ها با انصارالله یمن با فشار فزاینده‌ای بر ظرفیت پدافند هوایی خود مواجه شده و به همین دلیل از چند کشور برای تقویت توان دفاعی خود درخواست کمک کرده است.

بر اساس این گزارش، مقامات منطقه‌ای اعلام کرده‌اند که درخواست ریاض از فرانسه، بریتانیا، پاکستان و مصر صرفاً به معنای خرید موشک‌های جدید نیست، بلکه استقرار برخی قابلیت‌های پدافند هوایی این کشورها در عربستان را نیز شامل می‌شود.

کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر

یکی از مقامات منطقه‌ای به آسوشیتدپرس گفته است گسترش درخواست عربستان فراتر از آمریکا، به کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر آمریکا در جریان شش ماه جنگ با ایران مربوط می‌شود.

به گفته این مقام، وضعیت پدافند هوایی عربستان «بسیار دشوار» شده است؛ زیرا سامانه‌های دفاعی این کشور باید از مجموعه گسترده‌ای از اهداف، از جمله پایگاه‌های نظامی، ساختمان‌های دولتی و تأسیسات نفتی پراکنده در سراسر عربستان محافظت کنند.

در چنین شرایطی، فشار بر سامانه‌های رهگیری تنها به دفاع از چند هدف محدود نمی‌شود و گستردگی زیرساخت‌های حساس عربستان، نیاز به ظرفیت دفاعی بیشتری را ایجاد کرده است.

عربستان به دنبال واکنش جمعی علیه انصارالله

آسوشیتدپرس همچنین گزارش داده است که عربستان در تلاش است متحدان خود را برای شکل دادن به یک واکنش جمعی بین‌المللی در برابر حملات انصارالله بسیج کند.

با این حال، به گفته یکی از مقامات منطقه‌ای، ریاض در شرایط فعلی ترجیح داده است پیش از حرکت به سمت یک واکنش گسترده‌تر، مسیر دیپلماسی را دنبال کند.

در همین چارچوب، عمان و مصر در تلاش برای کاهش تنش‌های یمن و جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری‌ها هستند.

تناقض درباره درخواست عربستان از پاکستان

در گزارش آسوشیتدپرس، درباره درخواست عربستان از پاکستان نیز روایت‌های متفاوتی مطرح شده است.

یک مقام منطقه‌ای گفته است ریاض از اسلام‌آباد درخواست پشتیبانی پدافند هوایی کرده، اما یک مقام پاکستانی به آسوشیتدپرس گفته است پاکستان تاکنون درخواستی از عربستان برای کمک در ارتباط با تشدید حملات یمن دریافت نکرده است.

همزمان، یک مقام ترکیه‌ای اعلام کرده که آنکارا برای کاهش تنش‌ها در حال مذاکره با ایران و امارات متحده عربی است، هرچند جزئیات بیشتری درباره این مذاکرات ارائه نکرده است.

جمع‌بندی

گزارش آسوشیتدپرس نشان می‌دهد نگرانی عربستان تنها به حملات موشکی و پهپادی محدود نیست و ظرفیت موشک‌های رهگیر و توان پوشش همزمان زیرساخت‌های گسترده این کشور نیز به یک مسئله مهم تبدیل شده است. درخواست کمک از چند کشور و همزمان تلاش برای فعال نگه داشتن مسیر دیپلماسی، دو محور اصلی واکنش ریاض به شرایط فعلی عنوان شده‌اند.

ارسال نظر: