روسیه برای مصر نیروگاه هسته‌ای می‌سازد

کدخبر: 2385207

نایب‌رئیس‌وزیر روسیه اعلام کرد که کشورش با ساخت نیروگاه هسته‌ای الضبعه و ایجاد منطقه صنعتی روسی در مصر، به توسعه یک صنعت نوین در این کشور کمک می‌کند.

نسیم‌آنلاین: به گزارش المیادین، الکسی اوفرشوک نایب‌رئیس‌وزیر روسیه، امروز (سه‌شنبه) تأکید کرد که روسیه در حال ایجاد یک صنعت جدید در مصر است و این روند از طریق ساخت نیروگاه هسته‌ای الضبعه و تأسیس منطقه صنعتی روسی دنبال می‌شود.

اوفرشوک توضیح داد که در حال حاضر روزانه بیش از ۲۷ هزار نفر در محل ساخت نیروگاه الضبعه مشغول به کار هستند که بخش عمده آنان را کارگران و متخصصان مصری تشکیل می‌دهند. به گفته او، روسیه علاوه بر انتقال فناوری، دانشجویان مصری را نیز برای مدیریت و بهره‌برداری از این نیروگاه آموزش می‌دهد.

وی با اشاره به اهمیت پروژه‌های مشترک دو کشور افزود: «ما در مصر همانند دیگر کشورهایی که نیروگاه هسته‌ای ساخته‌ایم، در حال پایه‌گذاری یک صنعت کاملاً جدید هستیم.»

معرفی نیروگاه هسته‌ای الضبعه

نیروگاه الضبعه نخستین نیروگاه هسته‌ای مصر است که در استان مطروح و در فاصله ۳۰۰ کیلومتری شمال غرب قاهره احداث می‌شود. قرارداد همکاری ساخت این نیروگاه در سال ۲۰۱۵ میان روسیه و مصر امضا شد و از سال ۲۰۱7 وارد فاز اجرایی شد.

این پروژه شامل ۴ راکتور نسل سوم+ با ظرفیت کلی ۴۸۰۰ مگاوات (۱۲۰۰ مگاوات برای هر واحد) است و پیش‌بینی می‌شود نخستین راکتور آن در سال ۲۰۲۸ وارد مدار تولید برق شود.

اهمیت پروژه برای اقتصاد مصر

ایجاد نیروگاه هسته‌ای الضبعه و منطقه صنعتی روسی می‌تواند به تقویت امنیت انرژی، ایجاد فرصت‌های شغلی گسترده و توسعه همکاری‌های استراتژیک میان مسکو و قاهره منجر شود. این پروژه همچنین مصر را به یکی از کشورهای پیشرو در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای در خاورمیانه تبدیل خواهد کرد.

ارسال نظر: