بازداشت ۱۸۰۰ نفر در اعتراضات فرانسه؛ دولت از عملکرد پلیس دفاع کرد

کدخبر: 2390219

وزارت کشور فرانسه از بازداشت ۱۸۰۰ نفر در جریان اعتراضات سراسری اخیر این کشور خبر داد؛ اعتراضاتی که در شماری از شهرها به درگیری، آتش‌سوزی و تخریب اموال عمومی کشیده شد. مقام‌های دولت، گروه‌های چپ افراطی را مسئول بخش مهمی از ناآرامی‌ها دانسته‌اند و از عملکرد پلیس دفاع کرده‌اند.

نسیم‌آنلاین: به نقل از روزنامه هندلزبلات، لوران نونز، وزیر کشور فرانسه، اعلام کرد که در جریان اعتراضات اخیر در سراسر این کشور، ۱۸۰۰ نفر بازداشت شده‌اند. بر اساس اعلام پلیس، شمار بازداشت‌شدگان در پاریس به‌تنهایی به ۸۵۵ نفر رسیده است.

نونز همچنین مدعی شد که در جریان این ناآرامی‌ها، ۵۰۰ نفر از نیروهای پلیس و آتش‌نشانی زخمی شده‌اند؛ هرچند این آمار اولیه است. به گفته وی، تحقیقات برای شناسایی و محاکمه افرادی که در خشونت‌ها، تخریب اموال و غارت دست داشته‌اند، ادامه دارد.

خسارت به ساختمان‌های عمومی و کسب‌وکارها

اعتراضات اخیر خسارت‌هایی در شهرهای مختلف فرانسه، از جمله پاریس، مارسی، لیون، بوردو، رن، استراسبورگ، گرنوبل و نیس به جا گذاشته است. در شهر لیموژ نیز ساختمان تاریخی شهرداری که در فهرست آثار ثبت‌شده قرار دارد، به‌شدت آسیب دید.

وزیر کشور فرانسه با اشاره به گستردگی خسارت‌ها، تأکید کرد که این وضعیت به‌ویژه برای صدها صاحب کسب‌وکار آسیب‌دیده، زیان‌بار بوده است.

شهردار لیموژ پس از آتش‌گرفتن ساختمان شهرداری، با ابراز تأسف از این حادثه گفت: «یک ساختمان شهرداری، خانه جمهوری و خدمت عمومی است! این همه حماقت، این همه نفرت نسبت به پرچم ما، نسبت به نهادهای ما، نمی‌تواند وجود داشته باشد!»

دامنه ناآرامی‌ها از جنوب تا شمال فرانسه گزارش شده است. در شماری از شهرها، معترضان به نمادها و ساختمان‌های دولتی حمله کردند. از جمله، یک ایستگاه پلیس در برست و مارسی، ساختمان‌های شهرداری در آنژه و کاله، مقر فرمانداری در بوردو و شعبه‌ای از دفتر گردشگری در لیون هدف حمله قرار گرفتند.

حضور گسترده معترضان و پیوستن جلیقه‌زردها

ناآرامی‌های روز شنبه پس از برگزاری تظاهرات سراسری با حضور دانش‌آموزان دبیرستانی، دانشجویان، اعضای اتحادیه‌های کارگری، کشاورزان و معترضان جنبش جلیقه‌زردها رخ داد.

بر اساس گزارش منتشرشده، بخش عمده راهپیمایی‌ها مسالمت‌آمیز بود و میزان مشارکت از انتظار اولیه فراتر رفت. برگزارکنندگان شمار شرکت‌کنندگان را تا ۸۰۰ هزار نفر اعلام کردند؛ رقمی که بیانگر گستردگی بسیج اعتراضی در این کشور است.

جنبش جلیقه‌زردها که از سال ۲۰۱۸ فعالیت خود را آغاز کرده، نیز به اعتراضات اخیر پیوسته است. این تحولات پس از سه هفته اعتراض دانشجویان و در شرایطی رخ می‌دهد که گروه‌های مختلف اجتماعی و صنفی مطالبات خود را در خیابان‌ها مطرح کرده‌اند.

لکورنو: دولت کنترل اوضاع را از دست نداده است

سباستین لکورنو، نخست‌وزیر فرانسه، این ادعا را که دولت کنترل اوضاع را از دست داده است، رد کرد و گروه‌های چپ افراطی را مسئول بخش مهمی از ناآرامی‌ها دانست.

وی مدعی شد که آشوبگران و غارتگران به این گروه‌ها پیوسته‌اند و در شهرهایی مانند مارسی و پاریس، ده‌ها مغازه و فروشگاه را غارت کرده‌اند.

لکورنو با توصیف عملکرد گروه‌های چپ افراطی به‌عنوان فعالیتی «بسیار سازمان‌یافته، روشمند و به‌شدت خشونت‌آمیز»، از عملکرد دولت و نیروهای پلیس دفاع کرد. او شمار نیروهای پلیس زخمی‌شده را ۱۵۰ نفر اعلام کرد، اما درباره شمار مجروحان در میان معترضان توضیحی نداد.

درگیری لفظی نخست‌وزیر با ملانشون

نخست‌وزیر فرانسه در ادامه اظهارات خود، حزب «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» به رهبری ژان‌لوک ملانشون را نیز هدف انتقاد قرار داد و مدعی شد که این حزب «نقش مهمی» در جریان چپ افراطی دارد.

ملانشون در واکنش به اظهارات لکورنو، او را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و گفت: «چه سیاستمدار رقت‌انگیزی!»

رهبر حزب فرانسه تسلیم‌ناپذیر همچنین مدعی شد که نخست‌وزیر، به‌عنوان متحد امانوئل ماکرون، یا به دلیل بی‌کفایتی یا با هدف معرفی خود به‌عنوان مدافع نظم و اقتدار، در شکل‌گیری این وضعیت مسئولیت دارد.

لکورنو نیز در پاسخ به منتقدان گفت: «به همه کسانی که از این خشونت به‌عنوان دست‌گرمی برای انتخابات ریاست‌جمهوری استفاده می‌کنند، می‌گویم: ما مرعوب نخواهیم شد.»

ادامه اعتراضات در تعطیلات پاییزی

با وجود بازداشت‌های گسترده و خسارت‌های گزارش‌شده، دانش‌آموزان دبیرستانی فرانسه اعلام کرده‌اند که قصد دارند پس از تعطیلات پاییزی نیز اعتراضات خود را ادامه دهند؛ موضوعی که احتمال تداوم تنش‌های اجتماعی در هفته‌های آینده را مطرح می‌کند.

در همین حال، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، برای عصر یکشنبه سخنرانی خطاب به مردم این کشور را برنامه‌ریزی کرده است. اظهارات رئیس‌جمهور می‌تواند موضع رسمی دولت درباره اعتراضات، برخوردهای پلیسی و ادامه ناآرامی‌ها را روشن‌تر کند.

ارسال نظر: