کلاهبرداری ۸۰ میلیاردی با مضمون برنده سفر عتبات/ راه‌اندازی مرکز فوریت‌های سایبری

کدخبر: 2016676

رئیس پلیس فتا از وقوع کلاهبرداری پیامکی با مضمون شما برنده عتبات شده‌اید، خبر داد و گفت: ۲۳ نفر با این عنوان از ۱۱ هزار شهروند، ۸۰ میلیارد تومان کلاهبرداری کردند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی « نسیم آنلاین »، سردار سیدکمال هادیان‌فر رئیس پلیس فتا ناجا در نشست خبری اظهار کرد: پیامک‌هایی با مضامین شما برنده شدید، عتبات عالیات و سفر خارج مردم را فریب می‌دهند و در همین مورد پرونده تشکیل شده و 23 متهم وجود دارد که 11 میلیون شاکی نیز برای این پرونده هستند و غالباً متهمان این پرونده در زندان‌های کشور به سر می‌برند که 11 نفر آنها به خاطر قتل حکم اعدامشان صادر شده است.

وی ادامه داد: مجرمان پیامک‌های فریبنده با 4 هزار سیم‌کارت و 300 تلفن همراه از مردم سراسر کشور سرقت می‌کردند.

رئیس پلیس فتا خاطرنشان کرد: 12 نفر پول‌شویی داشتند و بالغ بر 80 میلیارد تومان از حساب 11 نفر در کشور برداشت کرده‌اند.

وی اظهار کرد: به عنوان مثال فردی بوده که فریب این افراد را خورده و 40 میلیون تومان از حساب وی برداشت شده است.

این مقام ارشد انتظامی گفت: اطلاعات پسوورد جزء موارد مورد تاکید پلیس فتا است که در بسیاری از پرونده ‌ها افراد رمز کارت خود را داخل گوش موبایل قرار میدهند و سارقان به سهولت به حساب آنها دسترسی پیدا کرده و حسابشان را خالی می‌کنند.

سردان هادیان‌فر اعلام کرد: مردم تحت هیچ شرایطی به اینترنت و وای فای رایگان اعتماد نکنند چرا که این موارد جای سرقت دارد و اطلاعات فرد مورد سرقت قرار می‌گیرد.

وی به مردم توصیه کرد تا در سفرهای نوروزی در صورتی که خرید می‌کنند حتماً باید پُز فروشنده در معرض دید آنها قرار گیرد و هرگز پسوورد خود را در اختیار فروشنده قرار ندهند.

در 134 شهرستان و مرکز استان پلیس فتا کاملاً عملیاتی بوده و در 12 مرکز استان آزمایشگاه‌های دیجیتال در حوزه شبکه، کامپیوتر، تلفن همراه و مولتی‌مدیا فعال هستند.

وی ادامه داد: تمام استان‌های کشور مجهز و با دانش پلیسی، جدیدترین کارکرد را در دستگاه‌های پلیس بر استانداردهای جهانی دارد.

وی ادامه داد: برگزاری نشست جهانی جرایم سایبری با حضور 49 کشور به میزبانی و محوریت سازمان اینترپل در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد و همچنین اولین نشست مشترک با عنوان پی‌جویی با حضور قضات قوه قضائیه و دادستان و همچنین فرمانده ناجا انجام گرفت و این روند در سال 95 هم ادامه خواهد یافت.

رئیس پلیس فتا ناجا گفت: راه‌اندازی مرکز فوریت‌های سایبری برای برقراری ارتباط با کارکنان به صورت چت‌خط و تماس‌های ارتباطی و لینک دادن 110 به مرکز فوریت‌های سایبری از موضوعات اصلی بود که انجام شد و از دوران آموزشی عبور کرده و به مرحله اجرایی رسیده است.

وی افزود: به دلیل امروزی بودن جرایم سایبری و تغییر روش مجرمان باید با همه جهان ارتباط داشته باشیم تا بتوانیم با اینگونه جرایم برخورد کنیم.

سردار هادیان‌فر افزود: در حال حاضر در دنیا بیش از 3 میلیارد و 400 میلیون نفر کاربر داریم و در کشور ایران 46 میلیون و 800 هزار نفر کاربر وجود دارد که 23 میلیون و 600 هزار نفر آنها کاربران جوان هستند.

وی خاطرنشان کرد: ضریب نفوذ اینترنت از 100 نفر به 42 نفر رسیده است که در کشور ما 59 نفر هستند و همچنین ضریب نفوذ تلفن همراه در دنیا 101 نفر و در کشور ایران 105 نفر می‌باشد.

رئیس پلیس فتای ناجا با بیان اینکه ایران در خاورمیان بالاترین کاربر را دارد و از این نظر رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده است گفت: بیش از 33 بانک و مؤسسه مالی و اعتباری در کشور وجود دارد و حدود 368 میلیون کارت بانکی در اختیار مردم قرار دارد که به ازای هر نفر 5 کارت بانکی موجود است.

سردار هادیان‌فر خاطرنشان کرد: تعداد 42 هزار و 350 خودپرداز در کشور فعال است و تعداد پایانه‌های شعب بانکی 67 هزار و 613 مورد است.

وی ادامه داد: تعداد پایانه‌های فروشگاه‌ها در ماه 4 میلیون 200 هزار پُز فعال در کشور وجود دارد.

رئیس پلیس فتا ناجا گفت: بر اساس گزارش بانک مرکزی روزانه بیش از 200 هزار تراکنش بانکی در کشور انجام می‌شود.

وی افزود‌: در کشور 8 هزار و 500 کافی نت سرا وجود دارد که در سال 94 این اماکن بیش از یک یا دو بار مورد بازدید پلیس فتا قرار گرفتند که این بازدیدها بر اساس رعایت حقوق شهروندی بوده است.

این مقام ارشد انتظامی اذعان داشت: بازدیدها و چک کردن سامانه‌ها در کافی‌نت‌های فعال به خاطر امنیت مردم است تا کسی به سرقت اطلاعات مردم و حک کردن حساب‌‌ها و اطلاعات مردم دسترسی نداشته باشند.

22 هزار نفر متقاضی فروشگاه اینترنتی هستند

سردار هادیان‌فر با بیان اینکه 920 مورد ISP در کشور وجود دارد و این رقم در گذشته 1800 مورد بوده که اعلام داشت: 1550 مورد هاستینگ‌ وجود دارد که پلیس فتا در جهت امنیت در فضای مجازی اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 22 هزار نفر متقاضی وجود داشته که 13952 نفر موفق به دریافت نماد اعتبار شدند و و بیش از 8 هزار مورد نیز منتظر دریافت هستند.

رئیس پلیس فتای ناجا اذعان داشت: 65 درصد مجرمان سایبری را مردان و و 35 تا 40 درصد را زنان تشکیل می‌دهند و بیشتر زنان در زمینه پولشویی فعالیت می‌کنند و برخی فریب هم می‌خورند.

تلگرام اصلاً هک ندارد

وی افزود: تلگرام اصلاً هک ندارد و خود تلگرام جایزه میلیون دلاری برای کسی که بتواند تلگرام را هک کند گذاشته است.

این مقام ارشد انتظامی افزود: امروز در فضای مجازی کلاهبرداری‌های زیادی صورت می‌گیرد. که 90 درصد آنها مربوط به فضای مجازی است.

متوسط کشف فتا 10 تا 15 روز است

سردار هادیان‌فر با بیان اینکه متوسط کشف پلیس فتا بین 10 تا 15 روز است اذعان داشت حضور شاکیان به دادسرای مربوطه و ضرورت دارد و الزامی است.

این مقام ارشد تاکید کرد: بر اساس قانون کمیسیون عالی امنیت فضای مجازی هیچ دستگاه دولتی و سازمانی که به نوعی از دولت بودجه می‌گیرد حق استفاده از فضایی که فیلتر شده را ندارد.

وی به موضوع مدلینگ اشاره کرد: موضوع مدلینگ بر عهده پلیس امنیت اخلاقی است و جرایم تکامل یافته دسته بندی شده از جمله فروش مواد مخدر که بخشی از آن در فضای مجازی راخ می‌دهد و همچین جرایم اخلاقی و رفتاری و مدلینگ و هر موضوع اخلاقی را پلیس امنیت اخلاقی رسیدگی می‌کند و در صورتی که امکان رسیدگی برای آنها وجود نداشته باشد پلیس فتا وارد عمل شده و شناسایی می‌کند.

رئیس پلیس فتای ناجا گفت: هرچقدر جرایم را به صورت هوشمند حذف کنیم اصطکاک با افراد کاهش می‌یابد و ما از این موضوع استقبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه پیشگیری سایت پلیس فتا در سراسر دنیا در دسترس مردم بر اساس استاندارد قرار دارد گفت: سایت فارسی، درگاه فوریت‌ها، چت آنلاین، وب‌سایت انگلیسی وب‌سایت همیاران پلیس فتا از سایت‌های در دسترس مردم در دنیا هستند.

بیش از 14 هزار همیار پلیس فتا در سال 94 ساماندهی شدند

این مقام ارشد اذعان داشت: بیش از 14 هزار همیار پلیس فتا در سال 94 ساماندهی شدند که بیش از 8 هزار نفر نیز در نیمه دوم سال 94 جذب پلیس فتا شده‌اند.

وی ادامه داد: بیشترین فعالیت همیاران پلیس فتا رصد در حوزه فضای مجازی است و این کار بسیار مهم است.

روزانه 70 هزار سایت با نگاه مجرمانه در دنیا شکل می‌گیرد

سردار هادیان فر گفت: روزانه بیش از 100 هزار سایت متولد می‌شود و 70 هزار سایت با نگاه مجرمانه در دنیا شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: بیش از 147 هزار موضوع در بخش‌های محتوای آموزشی در سراسر کشور، کلاس‌های درون سازمان و برون سازمانی به خصوص در حوزه آموزش و پرورش اجرا شد.

وی با بیان اینکه در بخشی از جرایم به خصوص در جرایم غیر مجاز کاهش وجود دارد گفت: مزاحمت‌های بر خط مردم برداشت‌های غیر مجاز، حملات تروریست سایبری و کلاهبرداری سایبری از جرائمی که مرکز سایبری درخصوص آنها فعالیت می‌کند و اقدامات لازم را انجام می‌دهد و در این مرکز بیش از 14 هزار و 400 فقره در این چهار موضوع تماس وجود داشت.

این مقام ارشد انتظامی اذعان داشت: بیشترین تماس‌ها مربوط به موضوعات کلاهبرداری است و بخش زیادی از افرادی که دچار گرفتاری در این حوزه شده‌اند از پلیس فتا درخواست کمک می‌کنند.

سردار هادیان‌فر افزود: در مورد صفحات تروریستی تحت هر عنوانی در دنیا شناسایی می‌شوند و در ایران هم اگر صفحه تروریستی تشخیص داده شود دسترسی اطلاعاتی به آنها داده خواهد شد و اطلاع رسانی می‌شود.

وی افزود: با توجه به رشد قارچ گونه جرایم زیرساخت‌ها نیز باید تغییر کند و دادسرای تخصصی جرایم رایانه‌ای ایجاد شود و از قوه قضائیه می‌خواهیم که در این زمیه با پلیس فتا همکاری کند.

رئیس پلیس فتای ناجا گفت: یک هزار و 200 مورد همکاری بین المللی با پلیس سایبری و پرووایدرهای مطرح دنیا در سال 94 وجود دارد که غالب آنها با محوریت سازمان اینترپل بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه بین المللی 56 درصد پرونده‌ها که در کشور چین بوده و تماماً کلاهبرداری‌های نیجریه‌ای اتفاق افتاده است و 16 درصد کلاهبرداری‌ها نیز مروبط به انگلستان می‌باشد.

وی در خصوص نحوه کلاهبرداری نیجریه‌ای توضیحاتی را ارائه کرد و گفت:‌در کلاهبرداری نیجریه هکر فرد خریدار و فروشنده را شناسایی و کنترل می‌کند و در مرحله آخر هکر شماره حساب فروشنده را تغییر داده و شماره حساب خود را به خریدار می‌دهد تا پول به حسابش واریز شود.

وی با بیان اینکه پلیس فتا با 170 کشور از طریق افسر تماس وارتباط دارد و پرونده‌ها را دنبال می‌کند 10 درصد پرونده‌های کلاهبرداری نیجریه‌ای مربوط به کشورهای مالزی، نیجریه و هنگ کنگ است و بیشترین پرونده‌ها در این کشورها تشکیل می‌شود.

وی با بیان اینکه همه برداشت‌ها از 33 بانک به ابزارهای و شکل‌های مختلف رخ می‌دهد گفت: هکرها به دنبال تولید سخت‌افزارهای استیمری هستند چون شرایط جذاب‌تری برای هکرها و مجرمین به وجود آمده و بر همین اساس بانک‌ها باید تجهیزات خود را بر اساس تایید پلیس فتا تهیه کند تا مشکلی برای آنها ایجاد نشود.

وی در خصوص انتخابات و تبلیغات آن در فضای مجازی گفت: پلیس فتا از 11 سامانه برای رصد انتخابات استفاده می‌کرد و روزانه بیش از 33 هزار خبر در حوزه انتخابات رصد می‌شد.

وی در دوره انتخابات 7 هزار و 800 پروفایل کاندیداها که فعالیت می‌کردند ایجاد شد و در مجموع 117 نفر از کسانی که صاحب پنل‌های تبلیغاتی در تلگرام شبکه‌های اجتماعی و پیامک بود به پلیس فتا احضار شدند و قانون و مصادیق مجرمانه به آنها گوشزد شد.

تا 160 تخلف انتخاباتی به وزارت کشور اعلام شد

رئیس پلیس فتای ناجا گفت: در مجموع 460 تخلف انتخاباتی به ستاد انتخابات وزارت کشور در مراحل دوران ثبت نام، رد صلاحیت، دوران تبلیغات، دوران ممنوعیت تبلیغات و اعلام نتایج وجود داشت.

وی ادامه داد: بیشترین تخلفات انتخاباتی که گزارش شده بود مربوط به استان های خوزستان، بوشهر، کردستان و آذربایجان غربی بود و تهران رتبه پنجم تخلفات را به خود اختصاص داده بود.

72 درصد از تخلفات در تلگرام شکل گرفت

وی خاطرنشان کرد: تقریباً 72 درصد از تخلفات در تلگرام شکل گرفت مضاف بر اینکه فعالیت‌های پنهان نیز از طریق نرم افزارهای موبایل انجام گرفت.

وی گفت: در دوران انتخابات شاهد هیچ محدودیتی برای مردم و یا حذف تلگرام نبودیم و هیچ مسدودسازی نیز انجام نگرفت.

سردار هادیان فر با بیان اینکه نحوه برخورد پلیس فتا با مجرمان تذکر از طریق ایمیل رسمی پلیس فتا است گفت: مصون سازی و از دسترس خارج کردن و در نهایت تشکیل پرونده قضایی از اقداماتی است که پلیس فتا برای مجرمان فضای مجازی انجام می‌دهد اما پلیس فتا سعی می‌کند با تذکر مشکل را مرتفع کند.

این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه در 20 کشور دنیا بیش زا 11 میلیون فقره جرایم سایبری گزارش شده است گفت: در یکی از کشورها یک میلیون و 900 هزار پرونده تشکیل شده و عمده جرایمی که رخ می‌دهند کلاه‌برداری، سرقت‌های مالی، جعل عناوین دولتی، ارعاب و تهدید و انتشار اطلاعات خصوصی افراد است و در کشور کره جنوبی این جرایم نیز مشهود است.

رئیس پلیس فتا ناجا بابیان اینکه 144 هزار پرونده باقدرت کشف 20 درصدی معیاری برای پلیس فتا ایران است، گفت: در سال 94 بالغ‌بر 13 هزار فقره پرونده تشکیل شد که نشان می‌دهد جرائم سایبری 24 درصد در کشور افزایش‌یافته است چراکه کاربران متناسب با توسعه افزایش می‌یابند .

وی ادامه داد: 88 و نیم درصد پرونده کشف بشکه 75 درصد این کشفیات صرفاً مربوط به سال 94 است .

این مقام ارشد انتظامی بابیان اینکه کشفیان در سال 94 نسبت به 93 افزایش 16 درصدی یافته است گفت:‌ در سال جاری دستگیری مجرمین 6.9 درصد کاهش‌یافته است و حدود 10 هزار نفر برای 17 هزار پرونده دستگیرشده‌اند و غالب موضوعات دستگیری مربوط به مباحث مالی است.

35 درصد جرائم مربوط به برداشت‌های غیرمجاز است

سردار هادیان فر ادامه داد: درخواست ما از مدیران بانک‌ها این است که در ازای اعتمادی که مدم به آن‌ها می‌کنند پاسخ این اعتماد را با افزایش ایمنی و امنیت در بانک‌ها ایجاد کنند .

وی ادامه داد: بانک‌ها با روش‌های و شیوه‌هایی که دارند باعث بروز کلاهبرداری می‌شوند که بخشی از آن مربوط به ضعف زیرساخت‌ها و بخش دیگر مربوط به ضعف سامانه‌ها است و مجرمین از این شرایط برای خود استفاده می‌کنند .

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: بانک‌ها باید جدیت بیشتری را در بخش زیرساخت‌ها و سامانه‌ها اعمال کنند که البته تلاش‌های خوبی انجام‌گرفته است اما کافی نیست.

رئیس پلیس فتا ناجا بابیان اینکه موضوع هتک حیثیت و نشر اکاذیب 79 درصد در سال جاری نسبت به مدت‌زمان مشابه آن در سال 93 افزایش‌یافته است گفت: مزاحمت‌های اینترنتی در سال جاری 190 درصد افزایش‌یافته است .

وی بابیان اینکه کلاهبرداری در سال جاری 5.4 درصد کاهش‌یافته است افزود: جرایم رایانه‌ای انتشار فیلم‌های خصوصی و خانوادگی در سال جاری نسبت به مدت‌زمان مشابه سال قبل 90 درصد افزایش‌یافته است .

این مقام ارشد انتظامی گفت: 823 باند در سال 94 انهدام یافته است که گروه‌های دو نفر به بی آرا بوده‌اند در حوزه‌های اقتصادی اخلاقی و اجتماعی فعالیت کردند و یک حرکت فرا شهری و فرا استانی به‌صورت ملی داشتند .

وی ادامه داد: در 45 فقره پرونده که در استان‌ها رسیدگی شد 30 الی 60 فقره پرونده دوباره ایجاد شد .

سردار هادیان فر اذعان داشت: 2 هزار و 256 پرونده به وجود آمد که قالب آن‌ها به‌صورت شبکه‌ای بوده‌اند که به‌عنوان‌مثال خانمی در گلستان شبکه‌ای ایجاد کرده بود و یک آقا در کرمانشاه و نفر سوم در استان دیگر آن شبکه را به وجود آورده بود و پس از بررسی‌ها مشخص شد که همه موارد را آن خانم هدایت می‌کرد و به‌صورت خانوادگی فعالیت می‌کردند و اساس کارشان برداشت‌های غیرمجاز بود .

بیشترین جرایم سایبری مربوط به استان تهران است

رئیس پلیس فتا ناجا خاطرنشان کرد: بیشترین جریان سایبری مربوط استان تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و اصفهان است .

کمترین جرائم سایبری مربوط به استان ایلام است

رئیس پلیس فتا ناجا اظهار کرد: کمترین جرایم سایبری مربوط به استان‌های ایلام، خراسان جنوبی، همدان و شرق تهران است .

وی افزود: 2 هزار و 508 نفر در طرح‌های قماربازی، شراب، هک نفوذ و آموزش‌های هک بر روی سایت‌ها فعالیت می‌کردند که با آن‌ها برخورد شد .

سردار هادیان فر گفت: در حوزه سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی و موبایل پایه مثل واتس آب و تلگرام در جهت سالم‌سازی صفحه فضا غالباً با هشدار حذف‌شده که 3 هزار و 77 مورد بود .

510 صفحه تروریستی حذف شد

این مقام انتظامی اذعان داشت:‌310 مورد صفحات تروریستی حذف شد که 252 مورد مربوط به خارج از کشور بوده است و 16 صفحه هم در حال اقدام است .

سردار هادیان فر گفت: موضوعات هرزه‌نگاری صفحات جعلی از 796 صفحه در فیس‌بوک و اینستاگرام هستند که 501 فقره مجرمانه تشخیص داده و حذف شد و بیش از 70 درصد صفحات مجرمانه شناخته شد و حذف شد .

این مقام ارشد انتظامی گفت: امروز 42 درصد پرونده‌ها در تلگرام اتفاق می‌افتد که بیشتر آن‌ها مربوط به موضوعات اخلاقی است .

وی ادامه داد: در حوزه حملات سایبری که تهاجم آن غالباً به سازمان‌ها، دولت و افراد است 255 حفره امنیتی از دستگاه‌های دولتی و خصوصی و حتی سامانه‌های مردمی شناسایی شد که 177 مورد مربوط به سراچه‌های دولت و 48 مورد مربوط به سراچه‌های خصوصی بوده است .

سردار هادیان فر بابیان اینکه: تعداد کل حملات سایبری 69 هزار و 729 فقره بوده که 989 مورد آن به سراچه‌های دولتی بوده است گفت: 68 هزار و 740 مورد از حملات سایبری مربوط به سراچه‌های غیردولتی بوده که هیچ خسارت جدی را در برنداشته است و چیزی تحت عنوان عملاً هکری وجود ندارد.

این مقام ارشد انتظامی اذعان داشت در حوزه بانک‌ها حفره‌های امنیتی 19 مورد را به پلیس فتا گزار کرده‌اند که 8 مورد مربوط به بانک دولتی و 11 مورد آن مربوط به بانک خصوصی است و انتظارمان از بانک‌های خصوصی این است که بیشتر در این حوزه فعالیت کنند .

رئیس پلیس فتا ناجا در پایان گفت: در سال 94 انگیزه‌های مجرمانه 46.8 دهم درصد، کسب منافع مالی و تحصیل درآمد نامشروع 21 موضوعات غیر تحت عنوان کنجکاوی، سرگرمی و اثبات توانایی است و همچنین 13.3 درصد جرایم ضد اخلاقی و موضوعات انتقام‌جویی رقابت شغلی و تسویه‌حساب شخصی 18 درصد از جرایم را تشکیل می‌دهد و متوسط سن مجرمین 18 تا 25 سال است .

ارسال نظر: