تاکید ضیائی بر حضور خبرنگاران در کلیه عملیات امدادی

کدخبر: 2057811

رئیس جمعیت هلال احمر در شورای معاونین این نهاد تاکید کرد: لازم است حضور خبرنگاران و عکاسان با هماهنگی لازم، همراه با نخستین اعزام تیم‌های امدادی بر سر سوانح و عملیات مختلف امدادی در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش« نسیم آنلاین »، سید امیرمحسن ضیائی در جلسه شورای معاونین این جمعیت با اشاره به اهمیت توسعه آموزش همگانی در کشور، گفت: تمام جمعیت هلال‌احمر را باید یکسو و موضوع توسعه آموزش‌های همگانی را سوی دیگری قرار داد و در این زمینه باید به این نکته مهم توجه کرد که آموزشی از ارزش برخوردار است که منجر به تغییر رفتار در جامعه شود.

آموزشی که منجر به تغییر رفتار شود، ارزشمند است

ضیائی با اشاره به اینکه توسعه آموزش همگانی در مقابله با حوادث و بحران‌ها، کاری بسیار دشوار و کاملا تخصصی است، تاکید کرد: آموزش در همه بخش‌های مدیریت بحران از جمله پیشگیری، آمادگی و مقابله در بحران نقش مهمی ایفا می‌کند و در این زمینه با وجود اقدامات مؤثری که در گذشته در حوزه آموزش انجام شده است، اما باید تلاش بیشتری کرد تا «جنبش اجتماعی» در زمینه آموزش شکل گرفته و بتوانیم همه مسئولان و نهادها را با خود در توسعه آموزش همگانی، همراه کنیم.

با اقدامات تشریفاتی و نمایشی نمی‌توان در مردم تغییر رفتار ایجاد کرد

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اعلام اینکه دهه آینده از سوی سازمان ملل، دهه توسعه آموزش نامگذاری شده است، تاکید کرد: بر این اساس لازم است در این زمینه برنامه‌های روشنی داشته باشیم؛ چراکه معتقدیم با اقدامات تشریفاتی و نمایشی نمی‌توان تغییر رفتار در مردم ایجاد کرد و در این زمینه نیازمند استفاده از روش‌ها، ابزار و ایده‌های نو هستیم.

به گفته وی، امروزه؛ آموزش، تعیین‌کننده تفاوت کشورها در شاخص‌های توسعه است و در این زمینه فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر زمینه‌های مناسبی را برای توسعه آموزش فراهم کرده است.

تاکید بر اطلاع‌رسانی مداوم و مستمر در طول سال

رئیس جمعیت هلال‌احمر همچنین با انتقاد از اینکه هلال‌احمر تنها در ایام خاصی چون هفته هلال و نوروز، اطلاع‌‌رسانی پرحجم دارد، گفت: ضروری است تا برای اطلاع‌رسانی به‌خصوص در زمینه ارائه خدمات امدادی، ترویج فرهنگ مهربانی، فعالیت‌های آموزشی جوانان، اقدامات داوطلبانه، اقدامات بشردوستانه در سطح بین‌الملل و ... در طول سال و به صورت مستمر فعالیت کنیم و این شیب اطلاع‌رسانی را در مقاطعی خاص افزایش دهیم.

وی به موضوع اعزام مستمر خبرنگاران و عکاسان در سوانح و حوادث و حتی برای پوشش خبری فعالیت‌های مردمی و حمایتی هلال‌احمر چون اعزام کاروان‌های سلامت، توزیع کمک‌های مردمی، اردوهای سازمان جوانان و فعالیت‌های مستمر داوطلبان اشاره و خاطرنشان کرد: لازم است خبرنگاران و عکاسان حوزه هلال‌احمر با هماهنگی روابط‌عمومی ستاد و سازمان امداد و نجات، همراه با نخستین اعزام تیم‌های امدادی بر سر سوانح و عملیات مختلف امدادی در دستور کار قرار گیرد و در سایر موارد نیز با هماهنگی لازم میان روابط‌عمومی ستاد و استان‌ها برای اعزام و پوشش خبری و تصویری طرح‌ها و برنامه‌های مختلف هلال‌احمر انجام شود.

هلال‌احمر همه تلاش خود را برای ارائه بهترین خدمات امدادی در کوهستان به‌کار بسته است

ضیائی تاکید کرد: به علاوه استانها موظف هستند در تمامی حوزه‌ها از جمله اجرا طرح‌ها و برنامه‌های حوزه جوانان، داوطلبان و ... به خصوص در ماموریت‌های امداد و نجات چون حوادث جاده‌ای، کوهستان و حوادث و بلایایی چون سیل و زلزله و .... در نخستین فرصت، تصاویر خام تهیه شده از حوادث را برای روابط‌عمومی ستاد ارسال کنند.

وی با اشاره به ارائه خدمات امدادی هلال‌احمر در حوادثی چون کوهستان، آتش‌سوزی جنگل‌ها و ...، گفت: هر چند برای هلال‌احمر وظیفه‌ای در خدمت‌رسانی در حوادثی چون آتش‌سوزی و کوهستان تعیین نشده و به مرور این وظایف به جمعیت واگذار شده، اما با وجود همه کمبودها و نبود امکانات برای ارائه خدمات در این حوزه، هلال‌احمر همه تلاش خود را برای ارائه بهترین خدمات به هموطنان به‌کار بسته است.

ضرورت حمایت‌های وزارت ورزش و جوانان از امداد کوهستان

رئیس جمعیت هلال‌احمر درباره ارائه خدمات امدادی به هموطنان در کوهستان، اظهار کرد: در این زمینه هلال‌احمر در ارائه خدمات امدادی کوهستان با دو دسته از کوهنوردان عادی و حرفه‌ای مواجه است که ضروری است در نجات کوهنوردان حرفه‌ای، دقت مضاعفی داشته باشیم و در این زمینه نیازمند حمایت‌های وزارت ورزش و جوانان و به‌خصوص فدراسیون‌های ورزش همگانی و قهرمانی هستیم.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت بالای مردم در ارائه خدمات امدادی در حوزه‌هایی که وظایف مستقیم برای هلال‌احمر تعریف نشده است، گفت: نمونه بهره‌مندی از این ظرفیت مردمی را در 2 سال گذشته در استان گلستان شاهد بودم که هلال‌احمر با کمک هیات اتومبیل‌رانی استان گلستان و بهره‌گیری از 150 خودروی مناسب (آفرود)، اقدام به برپایی دوره مهارت‌آزمایی امداد و نجات آفرود کرد تا با آموزش مردم بتواند از توان آنها در ارائه خدمات امدادی بهره ببرد.

انجام یک‌هزار و 425 مورد ماموریت کوهستان در سال گذشته با 77 سورتی پرواز

حسین کتابدار، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران نیز در این نشست با ارائه گزارش عملیات امداد و نجات کوهستان در سال 94، گفت: در این سال در مجموع یک‌هزار و 425 مورد ماموریت کوهستان انجام و به 2 هزار و 198 تن خدمات امدادی و به 361 تن خدمات درمان سرپایی ارائه شد.

وی با اشاره به انتقال 515 تن به مراکز درمانی، افزود: به‌علاوه سال گذشته 28 مصدوم در کوهستان با انجام 77 سورتی پرواز به مراکز درمانی منتقل شدند و همچنین استان‌های تهران، فارس و مازندران بیشترین عملیات‌های کوهستان و استان‌های مازندران، تهران و چهارمحال و بختیاری بیشترین امدادرسانی‌های کوهستان را به خود اختصاص دادند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران با بیان اینکه بیشترین عملیات کوهستان سال گذشته در ارتفاعات دربند شمیرانات با 79 مورد، باباکوهی شیراز با 54 مورد و عظیمیه کرج با 52 مورد عملیات انجام شده است، تصریح کرد: به علاوه بیشترین عملیات پروازی در مازندران با 28 سورتی پرواز، تهران با 13 سورتی پرواز و آذربایجان شرقی با 9 سورتی پرواز انجام شده است.

وی با بیان اینکه مجموع مامویت‌های کوهستان در سال گذشته در استان تهران و 184 مورد بوده است، عنوان کرد: هلال‌احمر استان تهران در این زمینه پاسخگوترین دستگاه امدادی در حوادث کوهستان، بهره‌مند از نجاتگران تخصصی، حرفه‌ای و آموزش‌دیده، برخوردار از ناوگان امداد و نجات هوایی اختصاصی ، استفاده از خدمات داوطلبانه کوهنوردان حرفه‌ای، برخورداری کمی و کیفی از پایگاه‌های امداد و نجات کوهستان و بهره‌مندی از اعتماد عمومی مردم و مسئولان در کوهستان بوده است.

کتابدار پیشنهاد داد: ضرورت ورود جدی شهرداری تهران به‌عنوان مسئول اصلی پاسخگویی به حوادث و سوانح، ضرورت تشکیل کمیسیون یا کمیته تخصصی برای پاسخگویی به حوادث به حوادث و سوانح کوهستان، ضرورت سازماندهی ساختارهای مدیریت و فرماندهی عملیات به‌منظور پاسخگویی مناسب و ... از جمله اقداماتی است که با اجرای آنها می‌توان امداد و نجات در کوهستان را به سامان رساند.

تشریح برنامه‌ریزی‌های هلال‌احمر در هفته دولت

وحید رحمتی، مدیرکل روابط‌عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال‌احمر نیز در این نشست با تشریح برنامه‌ریزی‌های هلال‌احمر در «هفته دولت» و برگزاری نخستین جلسه ستاد برگزاری هفته دولت با حضور دبیرکل جمعیت، گفت: تولید کلیپ‌های یک دقیقه‌ای معرفی خدمات بخش‌های مختلف جمعیت در سه سال گذشته و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی، آغاز دور جدید برنامه تلویزیونی «سفرنامه سلامت و امید»، تولید برنامه «هلال‌ همدلی» و «استودیو هلال»، تهیه و پخش زیرنویس‌ درباره دستاوردهای هلال‌احمر در سه سال گذشته، برنامه‌ریزی برای افتتاح پروژه‌ها و طرح‌های قابل بهره‌برداری جمعیت در استان‌های مختلف با حضور روسا و مسئولان ستادی، تهیه و چاپ گزار‌ش‌های عملکرد جمعیت در روزنامه شهروند، تهیه تیزرهای اقدامات هلال‌احمر برای پخش از رسانه ملی و ... از جمله برنامه‌هایی است که برای اجرا در هفته دولت در نظر گرفته شده است.

در این جلسه همچنین مقرر شد تا با همکاری سازمان امداد و نجات و جمعیت هلال‌احمر در مدت 9 ماه آینده، طرح ایجاد «شهر سایه» تهیه و ارائه شود.

به علاوه تشکیل کمیته‌ای با محوریت دبیرکل جمعیت هلال‌‌احمر به‌منظور تهیه و ارائه طرح مدیریت عملیات کوهستان از دیگر مصوبات جلسه شورای معاونین بود.

ارسال نظر: