آشنایی با رشتههای شاخه کاردانش/۱۱۱
معرفی رشته «تأسیسات بهداشتی ساختمان»
هنرآموزان رشته «تأسیسات بهداشتی ساختمان» تلاش میکنند تا با استفاده از تکنیکها و تکنولوژیهای روز، تأسیسات مکانیکی مورد نیاز را در طراحی ساختمان به کار گیرند.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، رشته «تأسیسات بهداشتی ساختمان» در زمینه صنعت از گروه مکانیک قرار دارد.
*معرفی رشته
در دنیای امروز تأمین آسایش و فراهم نمودن محیطی آرام و مطلوب برای زندگی یکی از اهداف اصلی انسا ن ها به شمار می آید. گروه های تأسیساتی سعی دارند تا با استفاده از تکنیک ها و تکنولوژی های روز تأسیسات مکانیکی مورد نیاز را در طراحی و اجرای ساختمان به کار گیرند.
وجود مراکز صنعتی و تجاری و آسمان خراش ها نیاز به تأسیسات مکانیکی و الکتریکی عظیم به صورت اتوماتیک دارند؛ شناخت علم تأسیسات مکانیکی که یکی از رشته های گروه مکانیک است و همچنین تکنولوژی های جدید آن برای تمام دست اندرکاران تأسیسات ساختماتی صنعتی و تجاری ضروری است.
*سطح آموزشی مهارت ها
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، هفت استاندارد مهارت شغلی را گذرانده و در انتهای هر استاندارد به توانایی های ذیل دست می یابند:
استاندارد لوله کشی و نصاب وسایل بهداشتی درجه 2: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی در فلزکاری عمومی و جوشکاری برق و گاز و نقشه خوانی تأسیسات، لوله کشی آب و فاضلاب و نصب وسایل بهداشتی است، می یابد.
استاندارد لوله کشی و نصب وسایل بهداشتی درجه یک: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی مهارت های لوله کشی، ساخت کلکتورها، نصب و راه اندازی پمپ ها و کنتورهای آب، آبرسانی ساختمان های مرتفع، تعمیر شیرآلات و وسایل بهداشتی و لوله کشی آتش نشانی و استخر و جکوزی دست می یابد.
نصاب و تعمیر کار آبگرمکن خورشیدی، تعمیر اجزای آبگرمکن، بازرسی و نگهداری آبگرمکن خورشیدی دست می یابد.
لوله کشی فاضلاب نصب فشاری: پس از آموزش این مهارت هنرجو قادر خواهد بود از عهده نصب و تست سیستم فاضلاب نصب فشاری بر اساس نقشه و مقررات مالی ساختمان برآید.
تعمیر کار آبگرمکن دیواری: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی نقشه خوانی، نصب و تست قطعات، راه اندازی، عیب یابی، تعمیر و تعویض قطعات آبگرمکن دیواری را بر اساس استانداردهای مربوطه دست می یابد.
لوله کش لوله های پلمیری: پس از آموزش این مهارت هنرجو قادر خواهد بود از عهده نقشه های تأسیساتی ساختمان، بر شکاری لوله های پلاستیکی، خمکاری، کالیبره کردن و لوله کشی سیستم های آبرسانی و تست و رفع عیوب حاصله در لوله کشی بر آید.
لوله کش لوله های پلی اتیلن تک لایه PEX: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی کار با لوله های پلی اتیلن تک لایه که با نصاب و تعمیر کار تأسیسات بهداشتی، حرارت مرکزی و تهویه مطبوع در ارتباط می باشد دست یابد.
* آینده تحصیلی و شغلی
هنرجویان بعد از فراغت از تحصیل می توانند در مقطع کاردانی در دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه فنی و حرفه ای ادامه تحصیل دهند همچنین با سه ساله شدن دوره دوم متوسطه در مقطع کارشناسی نیز در رشته های مرتبط با رشته تحصیلی خود ادامه تحصیل دهند.
آینده شغل و بازار کار فارغ التحصیلان می توانند به عنوان تأسیسات کار در مراکز دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند با اشتغال در شرکت های تأسیساتی، به طراحی، نظارت و نصب و راه اندازی تأسیسات بهداشتی اقدام نمایند و با ایجاد دفاتر و شرکت های مشاوره ای زمینه ایجاد شغل را فراهم نمایند.
*ساعت آموزش
رشته «تأسیسات بهداشتی ساختمان» دارای 111 ساعت آموزش است که شامل 42 ساعت دروس عمومی، 54 ساعت شایستگی های فنی، 6 ساعت شایستگی های کارگاهی و 9 ساعت شایستگی های غیرفنی است.
استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «کاربر رایانه متشکل از 3 واحد نظری و 5 واحد عملی»، «ریاضی 1 متشکل از 2 واحد نظری»، «فیزیک متشکل از 2 واحد نظری»، « لوله کش و نصاب وسایل بهداشتی درجه 2 متشکل از 3 واحد نظری و 9 واحد عملی»، «لوله کش و نصاب وسایل بهداشتی درجه 1 متشکل از 2 واحد نظری و 7 واحد عملی»، «نصاب و تعمیرکار آبگرمکن خورشیدی متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی»، «لوله کش فاضلاب نصب فشاری متشکل از یک واحد نظری و یک واحد عملی»، «تعمیرکار آبگرمکن دیواری متشکل از 2 واحد نظری و 3 واحد عملی»، «شیمی متشکل از 2 واحد نظری»، «لوله کش لوله های پلیمری متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی»، «لوله کش لوله های پلی اتیلن تک لایه متشکل از نیم واحد نظری و نیم واحد عملی» و «کارورزی متشکل از 4 واحد عملی» است.
منبع: فارس
مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاعرسانی خود را در این رابطه انجام میدهد.