گلزاری: برخی از وکلا برای در یافت حق الزحمه روند طلاق را تسریع می‌کنند

کدخبر: 970751

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: یک سوم ازدواج‌ها در پنج سال نخست منجر به طلاق می‌شود/ ۵۰ درصد بی‌انگیزگی جوانان به ازدواج به دلیل مسائل اقتصادی است/ آموزش مسائل جنسی باید ساماندهی شود

به گزارش خبرنگار «نسیم» محمود گلزاری در نشست آموزشی، مشورتی ازدواج و سلامت جوانان اظهار داشت: ازدواج سالم زمینه ساز برطرف شدن و رشد تمامی ابعاد سلامت از جمله جسمی، روانی، اخلاقی دینی و معنوی می شود و بر اساس نتایج یکی از بررسی ها بروز 54 بیماری جسمی در افراد متاهل پایین تراز افراد مجرد است.

وی امنیت خاطر را مهمترین نیاز روانی در افراد دانست و افزود: عدم ارضای نیاز های روانی احساس ناامنی در فرد ایجاد می کند و همین امر منجر به بروز سه هیجان غم، خشم و اضطراب می شود همان طور که در سال های اخیر شاهد پایین آمدن آستانه تحمل و خشم افراد در جامعه و بروز خشونت، نزاع خیابلانی ومعضلاتی چون اسیدپاشی در جامعه هستیم.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان بی انگیزه بودن جوانان برای ازدواج، مشکلات همسریابی، نابسامانی مشاوره ها و آموزش های قبل از ازدواج را از جمله بحران های موجود در ازدواج جوانان دانست و گفت: بیش ازغغغ و در این بخش اشتغال به عنوان مهمترین مشکل مطرح است.

گلزاری ادامه داد: ترس از مسئولیت، لذت های گذرا و رابطه های قبل از ازدواج در جوانان باعث شده تا امروز بیش از 10 میلیون جوان مجرد در آستانه ازدواج در کشور وجود داشته باشد.

وی تاکید کرد: تعداد زیادی از جوانان انگیزه و امکانات کافی برای ازدواج دارند اما فرد مناسب خود را پیدا نمی کنند و با گسترش شهرنشینی، عدم ارتباط با دوستان و فامیل و افزایش فاصله های اجتماعی مکانیزم های ستنی دیگر جوابگو نیست و باید مکانیزهای جدیدی برای ساماندهی این امر ایجاد شود و این در حالی است که که تعداد سایت های غیر قانونی و غیر اخلاقی فعال در این حوزه از 120 مورد در چهار سال گذشته به 300 مورد رسیده است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: در حال حاضر تعداد زیادی از دختران در تجردهای ناخواسته قرار گرفته اند و ارتباطات گذرا و قبل از ازدواج نیز باعث ایجاد بدبینی در پسران شده است.

گلزاری با تاکید بر اینکه ازدواج موضوعی حاکمیتی است، افزود: دولت باید به صورت جدی به مسئله ازدواج جوانان ورود کند و این در حالی است که هنوز بخش زیادی از مسئولان حساسیت جدی به این موضوع ندارند و ازدواج جوانان برای آنها به وام ازدواج خلاصه شده است.

وی اضافه کرد: بخش زیادی از عشوه گری ها و جلوه گری های دختران و پسران به دلیل نیاز آنها به ازدواج است و باید روش های صحیح و مطابق با فرهنگ ایرانی اسلامی برای ترویج ازدواج و همسریابی ارائه شود.

به گفته معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان یک سوم ازدواج ها در پنج سال نخست منجر به طلاق می شود و این در حالی است که هنوز 90 درصد این ازدواج ها به روش سنتی صورت می گیرد و به همین لحاظ مشاوره های قبل از ازدواج برای تحکیم و پایدار شدن آن ضرورتی اجتناب ناپذیر است .

گلزاری تصریح کرد: در حال حاضر چندین هزار پروانه تخصصی توسط سازمان نظام روانشناسی صادر شده است که تمامی این افراد مشاوره های قبل از ازدواج را ارائه می کنند در حالی که در تمام طول دوره لیسانس تا دکترا موضوعی به نام مشاوره های قبل از ازدواج ارائه نمی شود و درصد قابل توجهی از مشاوران در خصوص مشاوره های قبل از ازدواج مهارت ندارند.

وی ادامه داد: مشاوره های قبل از ازدواج حوزه آشفته ای است که اگر ساماندهی نشود نگاه مردم به جامعه متخصص روانشناس منفی می شود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: زندگی مشترک جوانان در پنج سال ابتدایی نیازمند مراقبت و آموزش جدی دارد و دولت باید برای آموزش زن داری و شوهر داری به جوانان برنامه ریزی کند.

گلزاری با اشاره به معضلات جدی آموزش مسائل جنسی در جامعه گفت: دز حال حاضر بسیاری ازمسائل جنسی به صورت نادرست از سوی مردها به دختران آموزش داده می شود و باید از آموزش هایی که اخلاق را از بین می برد جلوگیری شود همچنین چه بسا مردان جوانی هستند که مشکلات جدی در حوزه زنانشویی دارند و به همین دلیل باید آموزش های مسائل جنسی ساماندهی شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بر خی از وکلا برای در یافت حق الزحمه روند طلاق را تسریع می کنند، گفت: در این بخش نیازمند وکیل صلح هستیم و باید فعالیت وکیلان در این زمینه نیز ساماندهی شود از طرف دیگر در برخی از موارد روند طلاق فرد بیش از هفت سال به طول می انجامد که در این زمان نیز فرصت های ازدواج مجدد برای افراد از بین می رود و باید مشکلات قانونی در این بخش برطرف شود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: سالانه 180 هزار ازدواج در کشور صورت می گیرد که طبق آمار اگر 20 درصد موارد منجر به طلاق شود، حدود 30 هزار طلاق در سال صورت می گیرد که در 60 درصد دختران زیر 30 سال هستند و در هیمن راستا سالانه 10 هزار دختر جوان کمتر 30 سال مطلق وارد جامعه می شود.

ارسال نظر: