امسال ۳۰۰ دستگاه واگن مسافری وارد ناوگان ریلی کشور میشود
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران از ورود ۳۰۰ دستگاه واگن مسافری به شبکه ریلی کشور در سال جاری و راهاندازی قطارهای بینالمللی تهران- آنکارا و تهران- هرات خبر داد.
نسیمآنلاین: امروز یکشنبه ۲۹ تیرماه جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در آیین سرمایهگذاری در ناوگان ریلی مسافری که با حضور وزیر راه و شهرسازی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سرمایهگذاران بخش خصوصی و فعالان حوزه ریلی در شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، گفت: حمایت از حمل و نقل ریلی از راهبردهای کلیدی وزارت راه و شهرسازی در دولت چهاردهم است.
وی با اشاره به اینکه این مراسم، دومین نشست عقد قرارداد و تفاهم فی مابین شرکت راه آهن و بخش خصوصی برای توسعه ناوگان ریلی است؛ ادامه داد: خرسندم اعلام کنم که بخشی از قرارداد پیشین برای ورود ۶۰۰ دستگاه واگن باری به ناوگان ریلی به ثمر رسیده و هم اکنون ۱۰۰ دستگاه از آن ۶۰۰ دستگاه وارد شبکه ریلی شده است.
وی اظهار امیدواری کرد تا با وارد شدن ماهانه ۴۰ تا ۵۰ واگن باری، این ظرفیت تکمیل شود و به ورود ۶۰۰ دستگاه واگن باری به ناوگان حمل نقل ریلی برسد.
مدیرعامل شرکت راه آهن با بیان اینکه «حمل و نقل مسافری، ویترین راه آهن است»؛ ادامه داد: اقتصاد این بخش را برای بقا و تضمین آینده آن باید جذاب کنیم. وی در همین رابطه از قرارداد ایران با چین در خصوص تامین واگن مسافری سخن گفت که به زودی وارد مرحله تولید خواهد شد.
ذاکری یکی از مشکلات موجود را عدم تناسب توسعه خطوط ریلی با توسعه ناوگان در این عرصه، عنوان کرد و گفت: با اعتبارات دولتی هر سال شاهد توسعه خطوط ریلی به میزان ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر در اقصی نقاط کشور هستیم. اما برای توسعه ناوگان ریلی، به همین نسبت سرمایهگذاری نمیشود و به دلیل کمبود ناوگان موجود، نیازمند جابجایی واگنها در خطوط مختلف هستیم.
وی بر این اساس از ضرورت ورود دولت به موضوع توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی سخن گفت و افزود: البته ورود دولت به این عرصه نباید از جنس تصدی گری باشد بلکه باید زمینه ساز حضور و مشارکت حداکثری بخش خصوصی باشد. وی بر این اساس از تدوین مدل مالی برای حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری در تولید واگن خبر داد.
ذاکری از حمایت مجموعه وزارت راه و شهرسازی از سرمایهگذاران بخش خصوصی برای توسعه ناوگان مسافری خبر داد و افزود: امسال مصوبه گرفتیم که ۳۰۰ دستگاه واگن مسافری را در قالب حمایت های دولتی، از تولید کنندگان داخلی و خارجی به ناوگان حمل و نقل ریلی اضافه کنیم.
ذاکری در بخش دیگری از سخنان خود در حوزه دیپلماسی ریلی و ترانزیت ریل پایه، یادآور شد: در کنار راه اندازی ترانزیت ریل پایه، راهاندازی مجدد قطارهای بینالمللی را نیز در برنامه داریم. کما اینکه پس از ۵ سال بار دیگر قطار تهران-وان به حرکت درآمد. در دو ماه آینده نیز قطار تهران-آنکارا و قطار تهران - هرات راهاندازی خواهد شد.
وی همچنین از فراهم شدن مقدمات صدور ویزاهای عبوری برای شهر مرو و دوشنبه خبر داد و گفت این کار با هدف ارتباط بین ملتها در حال پیگیری است.
ذاکری که راه آهن ایران را تاریخی می خواند؛ ابراز امیدواری کرد که قطارهای گردشگری که برای مردم جذابیت فراوانی دارد؛ توسعه یابد.
مدیرعامل شرکت راه آهن در پایان گفت: امیدوارم ظرف سه سال آینده شاهد شکوفایی بیشتر سرمایه گذاری در عرصه ناوگان حمل و نقل ریلی باشیم.