نوبخت: به دنبال توافق برای تمدید بلند مدت نیستیم

کدخبر: 1010186

سخنگوی دولت در نشست خبری تاکید کرد: در سال گذشته ۷۶۰ میلیون دلار برق به کشورهای منطقه صادر کردیم/ حتی یک مورد از این لغو کنسرت‌ها را برای امنیت اجتماعی نافع نمی‌دانیم/ نرخ بیکاری ۱۱ استان کشور تک رقمی است

به گزارش خبرنگار «نسیم» سخنگوی قوه مجریه در ابتدای نشست مطبوعاتی خود، خبری درباره شروع فعالیتهای مربوط به تهیه و تنظیم لایحه بودجه سال 1395 ارائه کرد و دراین باره گفت: دولت مقید است در راستای احترام به قانون در موعد قانونی 15 آذرماه بودجه را تقدیم مجلس کند، از این رو برنامه زمان بندی برای این مسئله تنظیم شده و یک ستاد اصلی، یک شورای راهبری بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و همچنین 5 کارگروه به ترتیب کارگروه هزینه یابی، منابع، بخشی، منطقه ای و مرتبط با شرکتهای دولتی را در سازمان برنامه و بودجه تشکیل داده ایم.

وی ضمن ارائه دو گزارش اقتصادی در این موارد توضیح داد: گزارش اول مربوط به آخرین وضعیت بازار کار ایران است که با توجه به گزارش مرکز آمار ایران درباره طرح آمارگیری نیروی کار باید بگویم، این اطلاعات در مقایسه با شاخصهای اصلی بازار کار در بهار 94 در مقایسه با بهار 93 است، تنظیم شده است و طبق این گزارش از بهار 93 تا بهار 94 نرخ فعالیت حدود 1 درصد افزایش یافت یعنی از 37 درصد در بهار 93 به 38 درصد در بهار 94 افزایش یافت.

نوبخت در ادامه سخنانش با بیان اینکه تعداد شاغلان کشور از بهار 93 که 21107245 نفر بودند در بهار 94 به 21861836 نفر رسیدند اظهارداشت: بنابراین تعداد شاغلان در بهار 94 نسبت به بهار 93 به 754591 نفر افزایش یافت پس با این جمعیت فعال که وارد بازار کار شدند؛ طبق این آمار 11 استان کشور دارای نرخ بیکاری یک رقمی است و نرخ بیکاری کل از 10.7 به حدود 10.8 درصد است و در واقع نرخ بیکاری تفاوت چندانی نکرده است تا جائی که تعداد بیکاران 117 هزار نفر اضافه شد و تعداد شاغلان 754 هزار نفر افزوده شد و این نشان می دهد نرخ رشد اقتصادی 3 درصدی روی افزایش اشتغال تاثیر داشته است.

سخنگوی قوه مجریه در ادامه گزارشی در خصوص اعمال سیاستهای اقتصاد مقاومتی در وزارت نیرو ارائه کرد و در این راستا مطرح کرد: بر اساس گزارش این وزارتخانه، بند یک سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در خصوص توسعه کارآفرینی و استقرار 11 شرکت دانش بنیان و واحدهای فناور در مرکز توسعه فناوری صنعت برق و انرژی که هزینه اجرایی آن بالغع به 8 میلیارد و 324 میلیون تومان است، اقدام شد و 242 شغل پایدار و مستقیم و 1000 شغل غیر مستقیم فراهم شد.

وی در ادامه بیان داشت: هر طرح از این دست 200 شغل را می تواند ایجاد کند و برای اولویت دادن به واحدهای تولید برق که از راندمان بیشتری برخوردارند، وزارت نیرو تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی را آغاز کرد که 5 درصد به راندمان آنها افزوده شده است.

نوبخت با بیان اینکه در ارتباط با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بند 4، که مرتبط با کاهش شدت انرژی است، وزارت نیروی موفق شد میزان تلفات برق در کلیه سیستم تامین، انتقال و توزیع را از 14.8 درصد به 12.8 درصد کاهش داده و راندمان را 5 درصد افزایش دهد، گفت: در این ارتباط معادل 5.3 کیلووات ساعت میزان تلفات کاهش یافته است و در ارتباط با بند 8 از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، وزارت نیرو موفق به جلوگیری از هدر رفت 10 میلیون متر مکعب آب شرب در سال شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه وزارت نیرو در ارتباط با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بند 13 در خصوص صادرات برق، با توافقی که با ترکیه داشت اقدام به احداث 6هزار مگاوات نیروگاه برق در کشور و 4 هزار مگاوات نیروگاه برق به ترکیه کرده است، بیان داشت: این درحالی است که صادرات برق 7610 میلیون کیلو وات ساعت برق بود که به کشورهای همسایه صادر کرد و 727 میلیون دلار نیز افزایش این صادرات بوده است.

محمدباقر نوبخت سخنگوی قوه مجریه در نشست خبری امروز خود در خصوص مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد مذاکرات و روند فعلی مذاکرات با 5+1 تصریح کرد: مواضع ایران در مذاکرات هسته‌ای بسیار روشن و صریح است و اگر ابهامی وجود داشت مقام معظم رهبری که جایگاه قانونی در کشور دارند به صورت شفاف و روشن همه موارد را بیان کرده‌اند.

وی در همین راستا ادامه داد: مقام معظم رهبری حمایت بی نظیری از تیم مذاکره کننده داشتند؛ اینها افرادی شجاع، مورد اعتماد و متدین هستند که عین سیاست‌هایی که مورد نظر نظام است را بیان خواهند کرد.

نوبخت در واکنش به اظهارات مقامات آمریکایی در مورد مذاکرات نیز گفت: هر چه سخنگوی کاخ سفید و دیگران عنوان می‌کنند منویات خودشان است بنابراین مطمئن باشید که تیم مذاکره کننده فرزندان شجاع و فهیم این ملتند که از منافع ملی نظام خیلی صریح دفاع می کنند.

وی در مورد احتمال صورت نگرفتن توافق طی زمان تعیین شده در مذاکرات هسته‌ای بین ایران و 5+1 نیز توضیح داد: اگر توافقی صورت نگیرد طرف مقابل مجوزهایی می‌خواهد که نظام نظرش را صریح در مورد آنها گفته است.

سخنگوی دولت همچنین با اشاره به سفر یک روزه ظریف به ایران و بازگشت وی از صحنه مذاکرات بیان داشت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود و همانطوری که سایر وزراء کشورهای دیگر رفت و برگشت دارند این سفر نیز چنین بوده است حال این که گزارشی بدهد و یا رایزنی کند امری عادی است اما نفس این سفر یک سفر برنامه‌ریزی شده بوده است.

وی در ادامه گفت: برای اینکه تیم مذاکره کننده بتواند قویتر عمل کنند آقای صالحی و فریدون ظریف را در این سفر همراهی کردند.

محمدباقر نوبخت در پاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد تمدید مذاکرات نیز مطرح کرد ما به دنبال توافق خوب هستیم بنابراین اگر مثلاً این توافق تا فردا حاصل نشد پس فردا یک روز دیگر هم هست اما اینکه بخواهیم دوره بلندمدت دیگری را در نظر بگیریم این امر در سیاست جمهوری اسلامی ایران نیست.

سخنگوی قوه مجریه در پاسخ به سئوال مطرح شده دیگری رد مورد لغو کنسرت‌ها از سوی وزارت کشور نیز متذکر شد: لغو کنسرت‌ها را وزارتخانه‌های ارشاد و کشور بررسی می‌کنند و بر طبق آن اگر کسی متقاضی باشد و شرایط داشته باشد مجوز می‌دهند.اما باید گفت قبل از برگزاری کنسرت هر نوع لغو، یک نوع پیش‌گویی است نسبت به اینکه کنسرت برگزار شود و خلافی صورت گیرد.

نوبخت در همین راستا ادامه داد: ما یک مورد لغو را نافی امنیت اجتماعی نمی‌دانیم ضمن اینکه تاکید داریم دستگاه‌ها قانون را رعایت کنند و سایر دستگاه‌ها در جهت اقدام به قانون رفتار کنند.

وی همچنین در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان در مورد پیام حیدر العبادی به برخی از مسئولان توضیح داد: اینکه نماینده محترمی بیان کند حیدر العبادی حامی پیامی از سوی برخی مسئولان خارجی است اگر در این سطح قابل گفتن باشد و صحت داشته باشد قطعاً سخنگوی رسمی دولت آن را اعلام می کند؛ اگر این امر به رهبری هم منعکس شده باشد ایشان سایت و دفتر دارند از این رو بنده نسبت به این مورد بی اطلاعم البته لازم است همه مراعات کنیم ضمن اینکه هر نماینده طبق قانون حق دارد راجع به هر چیزی اظهار نظر کند اما آن نماینده هم باید در برخی موارد با تأمل رفتار کرده و سخن بگوید.

سخنگوی دولت در مورد این ‎ که اختلافی بین آمارهای مرکز آمار و بانک مرکزی وجود دارد و چه کنیم تا شایبه آمارسازی در دولت 11 که به دولت راستگویان اشتهار دارد برطرف شود، اظهار داشت: در این باره اجازه بدهید ماده 54 قانون برنامه پنجم را یادآوری کنم که تصریح می کند تنها مرکز تولید و انتشار آمارهای رسمی کشور، مرکز آمار ایران است اما این به این معنی نیست که سایر دستگاه های اجرلایی و مطالعاتی برای کارهای داخل خود، تولید آمار و پردازش اطلاعات نکنند بنابراین ممکن است این آمار نیز اعلام شود ولی آمار رسمی، آمار مرکز آمار ایران است.

وی افزود: در کارهای آماری و پژوهشی، ممکن است نمونه ها و نحوه کار متفاوت باشد و نباید تفاوت معنی داری در یک موضوع، در یک جامعه و در یک جمعیت وجود داشته باشد به همین جهت، رشد اقتصادی را که در یک تقسیم کار از بانک مرکزی خواسته شد تا برای محاسبه رشد اقدام کند و نظرشان را به مرکز آمار دهند که این رشد 3 درصدی اعلامی از سوی بانک مرکزی، از سوی مرکز آمار نیز تایید شد.

نوبخت همچنین توضیح داد: در ارتباط با نرخ تورم، تفاوت اندکی بین آمار این دو مرکز وجود دارد؛ در دوهفته گذشته در شورای عالی آمار، با مسئولیت بنده به عنوان رئیس سازمان مدریت و برنامه ریزی، تصویب شد که بانک مرکزی و مرکز آمار، مبانی محاسباتی را یکسان و ترجیحا یک عدد اعلام و اختلاف در مبانی را برطرف کنند که بر این اساس تلاش می شود آمارهای رسمی از سوی مرکز آمار را به عنوان سند رسمی بپذیریم و از رئیس محترم مرکز آمار ایران نیز خواسته ام در دفاع و تبیین آمار، به جامعه علمی کشور توضیح بدهند و این کار صورت می گیرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: درباره دکل نفتی گرچه آقای زنگنه یک بار اظهار نظر کرد اما از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی می خواهم که به صورت شفاف، نظر وزارتخانه را در سایت خود منعکس کنند تا همه مطلع شوند واقعیت چیست بنابراین من دوباره حرفهای جسته گریخته را تکرار نمی کنم.

نوبخت درباره ملاقات مقامات دولتی با بابک زنجانی با اشاره به اینکه وی در اختیار مرجع قضایی است، بیان داشت: برای برخی مسایل، لازم است از سوی کارشناسان، مطالبی بیان شود، که می روند در مرجع قضایی و مطالبی را بیان می کنند اما باید بگویم که به این صورت نیست.

وی در مورد نظر رئیس جمهور در خصوص جرم سیاسی هم توضیح داد: آقای رئیس جمهور،درباره جرم سیاسی معتقد است که این امر باید در جهت تحقق حقوق شهروندی تعریف شود و جرم امنیتی باید از جرم سیاسی تفکیک شود و دولت هم نظر خود را درباره جرم سیاسی بیان خواهد کرد.

سخنگوی قوه مجریه در بخش دیگری از پاسخ به سوالات خبرنگاران در مورد فروش فروشگاه قشم در دولت قبل بیان داشت: مسئولان محترم منطقه آزاد قشم بیان کردند که در دولت گذشته با رقمی نازل و با شرایطی که اعلام شد و قوه قضائیه بعد از رسیدگی بیان خواهد کرد، کار خلاف قانونی صورت گرفت و احراز این امر با قوه محترم قضائیه است و پرونده آن مطرح است که امیدواریم هر چه سریعتر در ارتباط با مبارزه با مفاسد اقتصادی، این مورد رسیدگی شود و حکم مربوط به آن صادر شود.

نوبخت در خصوص افزایش قیمت لبنیات و گوشت نیز توضیح داد: قیمت شیر که تولید دامداران محترم بود و آن را به واحدهای صنعتی برای فرآورده های لبنی می فروختند در سال گذشته 1250 تومان بود. که با توجه به اینکه این عزیزان زحمتکش نظر داشتند واحدهای صنعتی فرآوری صنعتی باید 1440 تومان خریداری کنند که خود این باعث اختلاف یکساله بود.

وی در همین رابطه افزود: برای دولت مهم است هیچ بخشی بدون دلیل و منطق و ضرورت و محاسبات کارشناسی نسبت به افزایش قیمت اقدام نکند و البته دولت موظف است برای حفظ حقوق مصرف کنندگان اقدام کنند.

نوبخت با بیان اینکه دامداران معتقد بودند قیمت مناسب برای تداوم کار باید 1440 تومان باشد، اظهار داشت: ظاهرا این توافق صورت گرفت و دولت در هرمرحله ای که بخواهد ورود کند نمی تواند به زیان یکی از طرفین وارد شود و مثالا به دامداران بگوید از قیمت تمام شده، کمتر دریافت کنید یا از سوی دیگر به واحدهای صنعتی تحمیل کند که با قیمت بیشتری خریداری کنید.

وی ادامه داد: دولت در این مورد دو راه دارد که یکی مراقبت از افزایش قیمت غیرمنطقی است و راه دوم نیز این است که مابه التفاوت اختلافی را خودش، تقبل و پرداخت کند که این مابه تفاوت بیش از 1000 میلیارد تومان است و دولت برای اینکه از مصرف شیر برای سلامت جامعه حمایت کند طی دو ردیف یکی در تبصره 20 بودجه 93، 400 میلیارد تومان و در ردیف دیگر 150 میلیارد تومان که مجموعا 550 میلیارد تومان میشود قرار شد برای حمایت دولت برای مصرف شیر جهت سلامت و رایگان کردن مصرف شیر در مدارس که الان در مقطع ابتدایی و دوره اول متوسطه، مانند سال گذشته که 10 میلیون دانش آموز را تحت پوشش شیر رایگان قرار گرفتند، امسال نیز یارنه دهد.

نوبخت درباره قیمت گوشت هم گفت: در این باره هیچ بحثی در دولت مطرح نشد و مراقبت می شود تا هیچ بخشی بدون منطق و دلیل قانونی نسبت به افزایش قیمت اقدام نکند.

سخنگوی قوه مجریه در بخش پایانی نشست خبری امروز خود در پاسخ به اینکه آیا دولت نسبت به مذاکرات خوشبین یا بدبین است، اظهار داشت: طبیعی است که ما با توجه به اظهارات رسمی مقامات جحمهوری اسلامی ایران درباره بی اعتمادی به آمریکا همواره درصدی بدبینی نسبت به نتایج مذاکرات داریم و احتمال می دهیم با موفقیت مورد نظر ما و مصالح ملی و منافع مردم ما، به فرجام نرسد براین اساس ما خود را آماده کردیم تا با شدت تحریمی که صورت می گیرد، کشور به چه ترتیبی اداره شود.

وی همچنین گفت: منطق قانونی با عرف ما هماهنگ است و چیزی خارج از عرف بین الملل را انتظار نداریم که طرفین مقابل از ما بپذیرند، و با توجه به اینکه احتمال می دهیم این به نتیجه برسد باید برای ورود حجم قابل توجهی از سرمایه به داخل کشور باید آماده باشیم.

نوبخت در مورد اینکه چرا سرمایه گذاری خارجی کاهش یافته، بیان داشت: من به گزارش سازمان حمایت از سرمایه گذاری‎ها که از سوی وزارت دارایی منتشر شد رجوع کردم که آنها این کاهش را تایید نمی کردند .

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ما داخل تحریم هستیم و نقل و انتقال ارزی ما نیز دچار مشکل است، توضیح داد: ما در چنین شرایطی داریم افزایش سطح اشتغال و رشد اقتصادی را بیان می کنیم ولی این عدد افزایش اشتغال، عدد مطلوبی نیست و نسبت به شرایط تحریم، این آمار می تواند رویکرد مثبتی باشد یعنی وقتی عدد رشد اقتصادی را 3 بیان می کنیم،این ناکافی است به خصوص اینکه افراد می خواهند تحولات را لمس و در سفره خود حس کنند پس نیاز به رشد بالاتر داریم ولی تبدیل رشد منفی از منفی 6.8 درصد و منفی 2 درصد به 3 درصد مثبت و قابل قبول است، ولی کافی نیست.

نوبخت با بیان اینکه باید قبول کرد تحریمها ظلم به ملت است، اذعان داشت: این که تحریمها جاهایی برای ما تنگنا ایجاد می کند این را قبول داریم ولی اینکه آنها تصور کنند این تنگناها باعث میشود ما دستمانمان را به نشانه تسلیم بالا ببریم، اینطور نخواهد بود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در گزارش سالیانه خود عنوان کرده که میزان جذب سرمایه گذار خارجی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ توسط کشورمان ۳۱ درصد کاهش یافته است، با توجه رویکرد دولت نسبت به جذب سرمایه گذار خارجی آیا چنین آماری را تایید می کنید، گفت: بنده به گزارش سازمان حمایت از سرمایه گذاری ها که از سوی وزارت دارایی منتشر شده است نگاه کردم آنان این کاهش را تایید نمی کردند البته باید دقت کنید که در شرایط تحریم قرار داریم و نقل و انتقالات ارزی ما دچار تحریم و اختلال است. نوبخت ادامه داد: افزایش رشد اقتصادی و نرخ اشتغال هم در همین شرایط تحریم صورت گرفت و رویکردی رو به جلو محسوب می شود اما کافی نیست ما وظیفه داریم خوشبین باشیم و تلاش کنیم تحریم های ظالمانه بر طرف شود. سخنگوی دولت تاکید کرد: بنده به عنوان مسوول می دانم که تحریم ها چه تنگناهایی را ایجاد کرده است اما اینکه آنان تصور کنند که ما به سبب تحریم تسلیم می شویم و دستمان را بالا می بریم این اتفاق نخواهد افتاد. وی همچنین با اشاره به اینکه سپردن پرونده هسته ای به شورای عالی امنیت ملی پس از واگذاری به وزارت امور خارجه منتفی است گفت: مصوبه اخیر هسته ای مجلس هیچ مغایرتی با اصل ۱۷۶ قانون اساسی ندارد.

نوبخت تاکید کرد: قرار شد مسئول مذاکره کننده به جای دبیر شورای عالی امنیت ملی وزیر امور خارجه باشد اما این پرونده همچنان در شورای عالی امنیت ملی مطرح است و همه مصوبات این پرونده که بسیار حساس است از طریق شورای عالی امنیت ملی باید به تایید مقام معظم رهبری برسد و این پرونده ای است که نمی توان آن را در سطح دولت و وزارت خارجه محدود کنیم.

وی تصریح کرد: طی دو سال گذشته ما برای رفع موانع سرمایه گذاری به صورت کوتاه مدت ۳۴ مصوبه داشتیم که آنها را اجرا کردیم و سایر مصوبات را برای اینکه اجازه مجلس را بگیریم به نهاد قانون گذاری فرستادیم.

سخنگوی دولت گفت: قانون رفع موانع تولید در مجلس به تصویب رسید و امروز هم آیین نامه های اجرایی آن را انجام می دهیم. تمام تلاشمان این است که زیرساخت های اجرایی را فراهم کنیم تا زمانی که شرکت های خارجی وارد کشور می شوند بتوانند با شرایطی که در داخل کشورمان وجود دارد منطبق بشوند تا کار کنند.

نوبخت افزود: باید واقع بینانه نگاه کنیم و بدانیم که زمان لازم است تا این انطباق حاصل شود و ما تلاش خواهیم کرد که تجارب صنعتی شدن و تولیدی شدن در کنار تجاری شدن کسب بکنیم.

وی با تشکر و قدردانی از حمایت های مقام معظم رهبری از تیم مذاکره کننده هسته ای تاکید کرد: دولت همیشه به راهنمایی ها و هدایت های مقام معظم رهبری دلگرم بوده است و امیدواریم سازندگی و پیشرفت کشور نیز با راهنمایی ها و منویات ایشان همراه باشد.

سخنگوی قوه مجریه در پایان پاسخ نشست خبری امروز اعلام کرد: ممنوعیت واردات ۲۱۷ قلم کالایی که توان تولید آن در داخل کشور وجود دارد براساس تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید ملی انجام شده است و وزارت صنعت، معدن و تجارت توانسته است این قلم کالاها را احصاء کند البته هنوز در دولت مطرح نشده است و امیدواریم بستر لازم برای آن فراهم شود.

ارسال نظر: