زارعی: قریب به اتفاق پروژه‌های وزارت راه با ترک تشریفات انجام شده

کدخبر: 1030419

نماینده مردم تهران در جلسه استیضاح آخوندی: با حضور آخوندی یک وزارتخانه در اختیار شرکت وی قرار گرفته است/ کسی که در زمینه‌های ریلی و جاده‌ای در سطح معاون وزیر تخصص داشته را برای بنادر و دریانوردی فرستاده است

به گزارش خبرنگار «نسیم»، علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در جلسه استیضاح آخوندی وزیر عمران، راه و شهرسازی در خصوص مدیرانی وزارت راه گفت: امروز آخوندی در وزارتخانه کسی که در زمینه‌های ریلی و جاده‌ای در سطح معاون وزیر تخصص داشته را برای بنادر و دریانوردی فرستاده است.

زارعی با بیان اینکه اگر آقای دکتر ادعای تخصصی دارند گفت: نمونه‌هایی از آنها را عرض می کنم، فردی که در زمینه هوایی تخصص داشته امروز در راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است، کسی در وزارت نیروی و آب تخصص داشته امروز در معاونت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور قرار دارد.

وی با بیان اینکه مطابق ماده 106 برنامه پنجم مجمع شهرک فرودگاهی حضرت امام در واقع هیئت مدیره شرکت فرودگاه‌های کشور است گفت: آقای وزیر با عدم رعایت این ضوابط قانونی ترکیب دیگری را برای این شرکت انتخاب کرده‌اند، مدیر عاملی که برای شرکت فرودگاهی حضرت امام انتخاب کردند فاقد تحصیلات و تجارب مفید است.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه آقای آخوندی شرکت‌های خصوصی دارند گفت: با حضور آقای آخوندی در وزارت راه یک وزارتخانه در اختیار بخش خصوصی که شرکت ایشان است عملاً قرار گرفته، ایرادی که وجود دارد این است که این نوع ضوابط باعث ایجاد رانت می‌شود.

وی اظهار داشت: نکته‌ای که وجود دارد این است که کسانی که در هزینه کردن بیت المال در مسئولیت‌های کشور قرار می‌گیرد نبایستی در لایه های پیمانکاری دارای منافع باشند که این مسئله از گذشته آسیب‌هایی به نظام وارد کرده است که در وزارت راه فعلی چنین وضعیتی وجود دارد.

زارعی با بیان اینکه دلیل اصلی عرایض بنده اعتراضی است که بسیاری از شرکت های خصوصی به ما مراجعه کردند گفت: قریب به اتفاق پروژه‌ها با ترک تشریفات انجام شده، که به طور نمونه در سال 84 شورای اقتصاد موافقت می‌کند که 200 دستگاه لوکوموتیو از بخش خصوصی خریداری شود به قیمت هر کدام 2 میلیون و 400 میلیون یورو است و قرارداد تجدید نظر می‌شود و قیمت هر دستگاه 3 میلیون و 400 میلیون یورو افزایش پیدا می‌کند و در هر دستگاه یک میلیون یورو افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه شرکت رجا برابر اصل 44 به تامین اجتماعی واگذار شد گفت: مسئولین رجا در شصتا منصوب می‌شوند و تامین قطعات به شرکت‌هایی ارجاع می‌شود که مدیران در آن سهام دارند.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه 300 موج شکن مردمی برای پدافند غیر عامل و ایجاد اشتغال در برنامه قرار گرفت گفت: 840 میلیارد تومان اعتبار داشته سال‌های 86 تا 88 سالی 80 میلیارد تومان و در 88 سالی صد میلیارد تومان برای چهل موج شکن داده شده که توسط سپاه انجام می‌شود که یک اعتراض این است که چرا درآمدی که وجود دارد به این کار اختصاص پیدا نکرده است؟

وی افزود: در بحث بندر شهید بهشتی که آخوندی گفت بدون بودجه که اصلاً بودجه نمی‌خواهد به یک شرکت شبه دولتی که هیچ تجربه‌ای در این خصوص ندارد واگذار شده است؛ در واقع این صندوق بازنشستگی بنادر یک حیاط خلوتی است برای این کارها است که این واگذاری با مبلغ 477 میلیون دلار صورت گرفته که 334 میلیون دلار آن از تسهیلات بانک توسعه صادرات انجام گرفته است.

زارعی خاطر نشان کرد: چرا وزارت راه و شهرسازی هیچکدام از بخش های خصوصی را مورد اعتنا قرار ندادند و فقط به شرکت‌های مربوط به خودشان اعتبار می‌دهند؟

وی با بیان اینکه وقتی مدیران در سطح بالا اقداماتی انجام می‌دهند بدنه مجبور می‌شود که اینها را به دستگاه نظارتی بدهند گفت: هیئت سه نفره ترک تشریفات مصوبه‌ای برای واگذاری لوکوموتیو را دارد، یکی از منصوبین آقای آخوندی در شرکت‌های مختلف حضور دارند و قراردادها خلاف قانون وجود دارد.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه یکی از منصوبین آخوندی در بحث تامین پزشک برای قطار قراردادی را تنظیم کرده است گفت: در اینجاغ روشن است که یکی از منسوبین ایشان قراردادی بسته که این قرارداد به مراتب بیش از پیشنهاد دیگران است که با ترک تشریفات این قرارداد منعقد شده است.

وی اظهار داشت: در بحث پروژه برقی کردن خط آهن مطالبی در اختیار ما قرار گرفته که مهمترین بحث آن ترک تشریفات است، آقای آخوندی با مطرح شدن استیضاح یک ابلاغیه‌ای را به دستگاه‌های ذیربط داده در تاریخ 6/7/94 اعلام کرده که تمام قراردادهای پیماکاری از این به بعد باید در چارچوب قانونی باشد و ترک تشریفات نداشته باشد.

زارعی خاطر نشان کرد" در بحث پروژه مترو اگر انصاف را رعایت کنیم واقعیت این است آن چیزی که در مورد این پروژه به سمت گرمسار و ورامین انجام شده برای شهرداری تهران است و هیچ ارتباطی با وزارتخانه ندارد.

نماینده مردم تهران اظهار داشت: ما مخالفیم که منصوبین شما بدون حکم در وزارتخانه باشند ولی در انتخاب پروژه‌ها به سمت و سوی خاص دخالت دارند.

وی در نهایت تاکید کرد: پیشنهادی را قرارگاه خاتم برای احداث ترمینال شماره 2 فرودگاه امام به شما ارجاع دادند و شما الآن وعده‌ای را می‌دهید که 10 ماه دیگر این ترمینال افتتاح می‌شود.

ارسال نظر: