نهاوندیان در برنامه زنده تلویزیونی:

کشور در دوران کنونی بیش از هر زمانی باید همدلی و وحدت خود را به نمایش بگذارد

کدخبر: 2000829

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی، برای امنیت و مقابله با تروریسم و خشونت می‌تواند الگو شود، بنابراین می‌توان بیان کرد با نگاه به اوضاع منطقه اهمیت وحدت و همدلی بیش از هر زمانی نیاز است.

به گزارش « نسیم آنلاین »، محمد نهاوندیان امشب در برنامه زنده تلویزیونی اقتصاد مقاومتی که از شبکه استانی نور پخش شد، ضمن گرامیداشت هفته وحدت اظهار کرد: در دوران کنونی کشور بیش از هر زمانی باید همدلی و وحدت خود را به نمایش بگذارد زیرا پیرامون ایران فتنه‌گری‌ها و آتش تفرقه زبانه کشیده است.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی، برای امنیت و مقابله با تروریسم و خشونت می‌تواند الگو شود، بنابراین می‌توان بیان کرد با نگاه به اوضاع منطقه اهمیت وحدت و همدلی بیش از هر زمانی نیاز است.

رئیس دفتر رئیس جمهور قم را دارای ویژگی‌های ممتازی ذکر کرد و افزود: سفر به قم از این امتیازات ویژه برخوردار است و کسی که به قم می‌آید و زیارت حضرت معصومه(س) را نیت می‌کند از آثار معنوی زیارت این بارگاه بهره‌مند می‌شود، بزرگواری این بانوی بزرگوار، علاوه بر حوزه علمیه قم، به عنوان کانون انوار دینی، بر همه جامعه بلکه جهان تشیع اثرات مبارکی داشته است.

وی با بیان اینکه قم شهر فرهنگی است، گفت: نخستین شهرک چاپ و نشر در قم است و صادرات فرهنگی قابل توجه می‌تواند داشته باشد که لازمه آن گسترش مناسبات بین‌المللی است و قم به عنوان استانی است که محور مواصلاتی استان‌های دیگر است.

نهاوندیان خاطرنشان کرد: به طور طبیعی استان قم علاوه بر جنبه فرهنگی دارای جنبه اقتصادی نیز هست، فردا جلسه‌ای با فعالان اقتصادی برگزار می‌شود و مسائل و ظرفیت‌های اقتصادی را با آنها مطرح می‌کنیم.

وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات ابراز امیدواری کرد: در صحنه انتخابات وحدت ملت ایران به نمایش گذاشته شود و جلوه اخلاق دینی باشد و با هدف، متانت و بدون تخریب، انسجام، اعتماد مردم به سیستم و امید به آینده را به نمایش بگذاریم.

رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آمدن به قم و توفیق زیارت مراجع فرصتی در اختیار قرار می‌دهد تا گزارشی از مسائل کشور ارائه شود، استفاده از راهنمایی‌ها، تذکرات‌، حمایت‌ها و تشویق‌ها، خستگی را از تن به در کرده و انسان را مطمئن‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه با بهبود محیط کسب و کار، استان قم نیز از این امر بهره‌مند می‌شود، گفت: باید در نظر داشت مقامات استانی نقش مهمی دارند، در بخش کشوری مسئولان وظیفه دارند مناسبات بین‌المللی را درست کنند و زنجیرهای تحریم را پاره کنند و در داخل کشور همدلی و هماهنگی دستگاه‌های استانی موثر است.

نهاوندیان بدهی‌های دولت را مورد توجه قرار داد و افزود: برخی نداشتن دقت‌ها و برخی تحمیل شرایط بر فعالان اقتصادی سبب پدیده پرهزینه‌ای به عنوان بدهی معوقه شد.

وی ادامه داد: دولت توانست بین دو دسته بدهی‌های مقصر و غیرمقصر تمیز کند، اصلاح سیستم بانکی در اولویت دولت قرار گرفته و یکی از محورهای جدی است، زیرا بانک‌ها به صورت قارچ‌گونه در حال افزایش بودند، بنابراین به سمت سالم‌سازی سیستم بانکی در حرکت هستیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بنا نیست کشور با تکیه بر نفت اداره شود، باید به سمتی برویم که سیستم مالیاتی سالم، متوازن و عادل باشد، تلاش دولت بر گسترش پایه مالیاتی است، نرخ مالیات به ویژه با توجه به شرایط بنگاه‌ها بنا نیست افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: فعالیت‌های اقتصادی فراوانی وجود دارد که درآمد زیادی دارند، ولی مالیات نمی‌دهند، مردم توقع دارند، عادلانه در اقتصاد کشور همکاری کنند، آموزش و پرروش، امنیت و بهداشت عمومی هزینه دارند، نظام مالیاتی عادلانه و متوازن لازمه اقتصاد سالم است.

نهاوندیان با بیان اینکه کشور خود را برای یک جهش، فرصت شکوفایی و گشایش با شکستن زنجیرهای تحریم ظالمانه اقتصادی آماده می‌کند، گفت: در یک یا دو هفته دیگر امیدواریم این امر تحقق پیدا کند و فضای اقتصادی برای اشتغال و سرمایه‌گذاری باز شود.

وی خاطرنشان کرد: با تحریم هزینه‌های اضافی کلانی برای تولید صادرات و واردات تحمیل شد، امیدواریم با جذب هزینه‌های اضافی، کالاها و خدمات در صحنه جهانی جلوه و نمود داشته باشد، که به معنای رونق و ایجاد فرصت کار است.

رئیس دفتر رئیس جمهور سرمایه جوانان دانشگاهی را به عنوان موضوع مهم مورد توجه قرار داد و افزود: سرمایه جوانان دانشگاهی در یک اقتصاد سالم می‌تواند مولد اقتصادی باشند ولی اینکه فردی یک یا دو سال منتظر شغل باشد، بسیار نامناسب است و علت این بوده که سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی یادآور شد: اکنون با فرصت جدید امیدواریم فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سراسر کشور و استان قم گسترش پیدا کند.

نهاوندیان تصریح کرد: با سرمایه‌گذاری‌هایی که روی نیروی انسانی و زیرساخت‌ها در طول سه دهه گذشته در اقتصاد ایران صورت گرفته، کسی توقع ندارد که به اقتصاد ایران بتواند کالای مصرفی زیادی بفروشد.

وی با تاکید بر کار روی فرهنگ مصرف داخلی گفت: بنیه اقتصادی ایران می‌تواند اکثر نیازها را تامین کند، به جز محدودیت‌های طبیعی که وجود دارد، اکنون هر کسی با واقع‌بینی بخواهد با اقتصاد ایران کار کند، باید به سرمایه انسانی تحصیل کرده و ظرفیت جغرافیایی ممتاز اذعان کند و با این محاسبات هیئت‌های اقتصادی به ایران می‌آیند.

رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آنچه در مذاکرات صورت می‌گیرد، دسترسی به بازار برای کالای صادراتی ایران، سرمایه برای تولید و دستیابی به فناوری پیشرفته برای مشارکت با ایران است.

وی یادآور شد: هر فعال اقتصادی نفع اقتصادی را دنبال می‌کند، مهم این است که اشتراک منافع را مدیریت کنیم و در یک تامل سازنده ما و شریک خارجی بهره ببریم.

وی با بیان اینکه اتکا به صندوق توسعه ملی معنای کاملی برای درون‌زایی نیست، گفت: اقتصاد قم و استان‌های دیگر نگاهشان به استان و سرمایه‌گذاری در قم باید طوری باشد که سرمایه‌گذاری برای آنها باصرفه است.

رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: صندوق به عنوان اینکه یکی از منابع برای تامین مالی پروژه‌ها باید باشد، شکل گرفته، به صندوق توسعه ملی به عنوان محل مصرف نباید نگاه کرد.

وی ادامه داد: بسیاری افراد با مطالعه ظرفیت‌های اقتصاد ایران علاقمند بوده و هستند، در ایران سرمایه‌گذاری کنند و تحریم این موقعیت را برداشته بود.

نهاوندیان خاطرنشان کرد: در سال‌های پردرآمد باید بنیه صندوق توسعه ملی افزایش پیدا می‌کرد، اکنون با تجربه‌آموزی باید مجموعه بنیه استفاده از منابع مالی را افزایش دهیم و هدف خود را به صندوق توسعه ملی محدود نکنیم.

وی با بیان اینکه محیط کسب و کار ما غیررقابتی شده بود، گفت: مقدار قابل توجهی از منابع به خارج از کشور رفته و سرمایه‌های ایرانیان خارج کشور و همسایگان در صورت مشاهده شکوفایی و بازدهی اقتصاد ایران به سمت ایران سرازیر می‌شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور یادآور شد: امنیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی لازمه یک اقتصاد با رشد پایدار است، فضای سرمایه‌گذاری باید پیام امنیت بدهد، سرمایه‌گذار باید قوانین و مقررات را مطالعه کرده و مطمئن باشد که بر اساس آن با وی برخورد می‌شود.

وی با بیان اینکه متناسب با جمعیت جوانی که رشد کرده باید فرصت‌های شغلی و درآمدزایی ایجاد شود، گفت: در زمینه بنگاه‌های دانش‌بنیان از دو سال قبل با وجود آنکه صندوق شکوفایی و نوآوری تاسیس شده بود، ولی سرمایه برای آن گذاشته نشده بود، دولت سرمایه خوبی قرار داده و تعداد قابل توجهی بنگاه شناسایی شده است.

نهاوندیان یادآور شد: اگر در قم نیز اینگونه بنگاه‌ها ایجاد شود، مورد حمایت صندوق قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه برای افزایش کارایی در مدیریت دولتی اصلاح ساختار باید صورت گیرد، گفت: امکان تحرک و پرداخت مبتنی بر نوآوری، انگیزه و کارکرد در مقررات دولتی کم شده و تراکم نیرو ازدحام ایجاد کرده و خدمات را پایین آورده و امیدواریم در برنامه ششم امکان اصلاح ساختار و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی حاصل شود.

ارسال نظر: