ولایتی در جمع فعالان سیاسی افغانستان:
کمتر دو کشوری در جهان مانند ایران و افغانستان مشترکات فراوان دارند
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کمتر دو کشوری مانند ایران و افغانستان در دنیا وجود دارد که دارای مشترکات فراوان باشند.
به گزارش « نسیم آنلاین »، علی اکبر ولایتی امروز چهارشنبه در جمع تعدادی از فعالان سیاسی، اساتید ، فرهیختگان و اندیشمندان افغانستان افزود: ایران و افغانستان مشترکات زیاد تاریخی، اعتقادی و مذهبی دارند و کمتر دو ملتی پیدا می شود که این چنین مشترکاتی داشته باشند.
وی از افتتاح مرکز پژوهش های مجمع تشخیص مصلحت نظام تا ماه های آینده خبر داد و افزود: مشکلات دو کشور اغلب مشترک است و افغانستان یکی از کشورهای بسیار مهمی است که نقش مهمی در شکل گیری فرهنگ و تمدن اسلامی داشته است.
ولایتی گفت: با توجه به نقش ارزشمند افغانستان و موقعیت بسیار مهم جغرافیایی این کشور است که در گذشته توسط انگلیس و شوروی و اکنون توسط آمریکا مورد طمع قرار گرفته است.
ولایتی افزود: مجاهدت هایی که مردم افغانستان کردند موجب شد که بر دشمنان پیروز شوند و بیگانگان را از کشور خود بیرون برانند و مابقی بیگانگان را هم از کشور خود بیرون برانند.
وی همچنین به قرارداد ترانزیتی سه جانبه بین ایران، هند و افغانستان اشاره کرد و گفت: این قرار بین سه کشور بسته شده که افغانستان بتواند از امکانات حمل و نقل ایران استفاده کند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: افغانستان از این طریق می تواند برای دسترسی به آبهای آزاد و برای صادرات و واردات استفاده کند.
وی افزود: هم اینک 300 هزار دانش آموز افغانستانی در مدارس ایران و 16 هزار دانشجوی افغانی در دانشگاه های ایران تحصیل می کنند.
در این نشست دو نفر از مشاوران رئیس جمهوری افغانستان هم حضور دارند.
ادامه دارد ...