حجت‌الاسلام محمدیان در گفت وگوی تفصیلی با فارس:

فرآیند شب گذشته درباره برجام تجربه تاریخی بزرگی بود/در ارباب و رعیتی آمریکا و اروپا چه تغییر حاصل شده که حالا می‌خواهیم با رعیت کار کنیم؟

کدخبر: 2208190

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: جناب روحانی در سال ۹۲ تاکید می‌کردند که آمریکا کدخداست و اروپایی‌ها رعیت آن و عقلانی نیست به جای ارباب با رعیت کار کنیم حال سوال این است در این چند سال در ارباب و رعیتی تغییری حاصل شده است؟

حجت الاسلام محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در گفت وگویی تفصیلی با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که سخنان دیشب ترامپ در مسئله خروج از برجام را چطور ارزیابی می کنید؟، گفت: واکنش احتمالی ترامپ در خصوص برجام قابل پیش بینی بود، عداوت و دشمنی حاکمیت آمریکا چه در دوره دموکرات ها چه در زمان جمهوری خواهان با ملت ایران غیر قابل کتمان است.

* خروج آمریکا از برجام اتفاق عجیبی نبود مهم واکنش ماست

وی افزود: بالاخره انقلاب اسلامی و گفتمان مردم سالاری دینی از 40 سال قبل خطری جدی برای دنیای مادی و در راس آن آمریکا حساب می شود و آنها مادامی که انقلاب اسلامی و مردم بر همان مسیر پافشاری کنند از دشمنی کوتاه نمی آیند حالا در این مسیر راهبرد های مختلفی را هم اتخاذ می کنند از جنگ سخت و نرم گرفته تا جنگ اقتصادی و تحریم و تشدید تحریم، حالا در دوره جمهوری خواهان و فردی مانند ترامپ ممکن است با ادبیات رادیکال تر و کنش تندتری این راهبرد دنبال شود فلذا خروج آمریکا از برجام اتفاق عجیبی نبود مهم واکنش ماست.

* در محتوای اظهارات روحانی در واکنش به اقدام آمریکا نکات سوال برانگیزی وجود داشت

حجت الاسلام محمدیان در پاسخ به این سوال که آیا واکنش رئیس جمهور به خروج آمریکا از برجام مناسب بود؟ تصریح کرد: در سخنرانی آقای روحانی چند نکته قابل تامل وجود دارد نفس واکنش سریع ایشان اقدامی مثبت بود اما در محتوا نکاتی سوال برانگیزی هم وجود داشت.

* اینکه سعی کنیم بخشی از حاکمیت جور آمریکا را تطهیر کنیم عقلانی نیست

وی تاکید کرد: ایشان سعی کرد این تصمیم خصمانه و فرا قانونی حاکمیت ایالات متحده آمریکا را منحصر به یک شخص کند و گفته شود این فقط کار ترامپ است و حساب بقیه ازاو جداست،این اشتباه بزرگی است مگر در زمان رئیس جمهور قبلی که به تعبیر دوستان فردی مودب و باهوش بود همین برجام با تصویب آیسا نقض نشد؟ مگر پیمان شکنی های متعدد صورت نگرفت و افراد متعددی تحریم نشدند؟ اینکه سعی کنیم بخشی از حاکمیت جور آمریکا را تطهیر کنیم خیلی عقلانی نیست.

محمدیان ادامه داد: نکته بعد این بود که راه حل پیشنهادی جناب روحانی یعنی ماندن در برجام با اروپا ایراد های فراوانی دارد. اول اینکه خود جناب روحانی در سال 92 تاکید می کردند که آمریکا کدخداست و اروپایی ها رعیت آن و عقلانی نیست به جای ارباب با رعیت کار کنیم حال سوال این است در این چند سال در ارباب و رعیتی تغییری حاصل شده است؟

وی گفت: نکته دوم آن است که اصلا آیا اروپا می خواهد بدون آمریکا به برجام ادامه دهد؟ آیا حتی در صورت خواستن می تواند به خاطر ایران با آمریکا درگیر شود و جریمه های سنگین آمریکایی ها را بپذیرد یا خیر؟

محمدیان اظهار داشت: نکته سوم اینکه آیا اساسا می توان در تعامل و تقابل با ایران تفکیکی بین اروپا و آمریکا قائل شد؟ آیا نباید اختلافات ظاهری آنها را نتیجه یک تقسیم کار دانست ؟سناریو پلیس خوب،پلیس بد بارها در زمان مذاکرات هم انجام شده بود در مذاکرات فابیوس پلیس بد و کری پلیس خوب بود. حالا بین ترامپ و مکرون-موگرینی تعویض نقش صورت گرفته است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اضافه کرد: نکته چهارم اینکه آیا اساسا تجربه کار با اروپا برای ما سودمند است؟ تجربه اقتصادی دوسال پسا برجام نشان می دهد تراز تجاری ما با 80 درصد کشورهای طرف معامله و اقتصاد های بزگ منفی شده است و عملا به وارد کننده کالای کشورهای اروپایی بدل شده ایم و چندان نفعی به حال ما ندارد و ادامه این روش یعنی زمینگیرتر شدن تولید، آیا باید به همین مسیر ادامه بدهیم؟

* فرآیند دیشب یک تجربه تاریخی بزرگ بود

وی گفت: فرآیند دیشب یک تجربه تاریخی بزرگ بود که دو وجه داشت اول اینکه نباید به آمریکا اعتماد کرد و دوم اینکه نباید کار را رها کرد و همه چیز کشور را حتی آب خوردن را به تصمیم دولت های خارجی گره زد

محمدیان در ادامه در پاسخ به این سوال که دولت در ادامه مسیر چه باید بکند؟ هم افزود: فقط دولت نیست بخش های دیگر هم باید به میدان بیایند باید سناریو های دیگر مانند خروج از ان پی تی هم مد نظر باشد.

وی ادامه داد: استمرار برجام با اروپا خیلی واقعی و جدی نیست و بعید است تامین کننده ی منافع ملی شود و بهتر است دولت وقتش را چند ماه دیگر هم به سیاق 5 سال قبل تلف نکند.

* دولت از حاشیه ها خارج شود

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تاکید کرد: بهتر است دولت از حاشیه ها خارج شود تصمیماتی هم سو با منافع ملی و با اجماع ملی در اقتصاد بگیرد و اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کند، از واردات بی رویه ی کالاهای مصرفی ارز برجلوگیری کند،مسئله قاچاق را به سرعت ساماندهی کند،یارانه طبقات مرفه را حذف کند جلوی هزینه های بی جا را بگیرد، زمینه واگذاری واقعی اقتصاد به مردم و بخش خصوصی را فراهم کند، مطمئن باشید اگر دراین مسیر قدم بردارد حمایت اکثریت ملت و انقلابیون را با خود خواهد داشت.

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: