کیانی در گفت وگو با فارس مطرح کرد

تبدیل چالش ها به فرصت با ابزار مالیات/ شعار رونق تولید، پیش برنده و ترمیم کننده ضعف فعلی اقتصاد

کدخبر: 2322835

مسئول خواهران انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه گفت: رونق تولید یعنی پیش گیری از هر تصمیمی که باعث تعطیلی کارخانجات و کارگاه های تولیدی شود.

رائفه کیانی مسئول واحد خواهران انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی (ره) در گفت وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: در شرایطی که کشور تحت شدیدترین تحریم ها قرار دارد، تورم فشار زیادی را به زندگی مردم وارد کرده است و نارسایی‌های مدیریتی موجب کاهش ارزش پول ملی شده؛ رونق تولید، شعار حساب شده ای است.

وی افزود: رونق تولید یک شعار پیش برنده و درعین حال ترمیم کننده برای ضعف فعلی اقتصاد است. درست زمانی که تمام تلاش خود را می کنند تا ما را از پا دربیاورند، تبدیل چالش ها به فرصت ها از طریق خودساختن و خودکفایی می تواند بهترین گزینه باشد.

کیانی تصریح کرد: رونق تولید یعنی پیش گیری از هر تصمیمی که باعث تعطیلی کارخانجات و کارگاه های تولیدی شود. یعنی جلوگیری از گسترش فعالیت های رانت جویانه و انحراف سرمایه ها از تولید به اقدامات سوداگرانه. یعنی حذف فعالیت هایی که نه تنها هیچ تاثیری بر رشد اقتصاد ندارند بلکه روز به روز موجب رکود در بازار و ایجاد شکاف طبقاتی عمیق تر می شوند.

این فعال دانشجویی افزود: در واقع؛ فعالیت‌های فرصت طلبانه در بازار غیرمولد، همان ترمزی است که نقش بسیار محدودکننده ای در اقتصاد کشور دارند. یکی از ابزارهای جلوگیری از فعالیت های غیرمولد، ایجاد هزینه برای بازارهای غیرمولد از طریق اخذ مالیات هایی مثل مالیات بر عایدی سرمایه یا Capital Gains Tax است. این مالیات تنها به کسانی تعلق می گیرد که در طول یک سال معاملات مکرر خرید و فروش دارایی ها داشته باشند و از سودبادآورده ی حاصل از نوسانات بازار سوءاستفاده می کنند.

وی گفت: در حال حاضر تنها پایه مالیاتی که دولت،به عنوان بخش سوداگرانه از حوزه املاک اخذ می کند، خانه های خالی و خرید و فروش مکرر املاک است که ذیل مالیات بر نقل و انتقال و مالیات بر خانه های خالی قرار می گیرد. اما دولت برای جلوگیری از سوداگری می‌تواند با اجرای cgt بسیار دقیق تر و موثرتر از مالیات بر نقل و انتقال املاک عمل کند. از این جهت که مالیات بر نقل و انتقال املاک تمامی نقل و انتقالات را در برمیگیرد، درحالی که بعضی نقل و انتقالات از سوداگری نبوده بلکه تقاضای مصرفی است. مالیات بر عایدی سرمایه تنها بر معاملات و تقاضاهای سرمایه ای یا سوداگرانه تعلق می گیرد و این نکته آن را ارجح می‌کند.

کیانی اضافه کرد: از طرفی، طبق لایحه بودجه ۹۸، سهم مالیاتی املاک تنها ۹۰۹ میلیارد تومان پیش بینی شده و این حتی کمتر از نصف درآمد مالیاتی سیگار است. اخذ مالیات بر عایدی سرمایه، درآمدهای مالیاتی دولت را بیشتر می کند. طبق آمار در سال ۹۵، اگر تنها خانه های خالی به میزان ۲.۵ میلیون خانه مبنای سوداگری املاک قرار بگیرد، بیش از ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان پایه مالیاتی از پرداخت مالیات معاف شده است. غفلت از چنین ظرفیتی اصلا پذیرفته نیست!

وی تصریح کرد: طبق گزارش سازمان امور مالیاتی کشور و تایید مرکز پژوهش های مجلس، مالیات بر عایدی سرمایه سالانه حدود ۶ هزار میلیارد تومان برای دولت کسب درآمد می کند و به کاهش سهم نفت در بودجه کمک خواهد کرد. همچنین طبق اظهارات رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور زیرساخت های لازم برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه فراهم است. در کنار همه این‌ها، این پایه مالیاتی با ایجاد مانع در بخش غیرمولد، نقدینگی را به سمت بازار مولد هدایت می‌کند و باعث رونق فعالیت های تولیدی می شود.

کیانی اظهار داشت: غلبه فعالیت های غیرمولد بر مولد فقط مختص ایران نیست اما بسیاری از کشورهای توسعه یافته مانند اسپانیا، انگلیس، آفریقای جنوبی، آلمان، ژاپن، فرانسه و هند به عنوان اصلی ترین ها سال هاست با به کارگیری ابزار مالیات بر عایدی سرمایه مانع از سوداگری در بخش غیرمولد شده و جریان را به سمت بازار مولد هدایت کرده اند.

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: