دیانی: از اهداف نامه‌نگاری خاتمی به رهبری، ترمیم جایگاه اصلاح‌طلبان در میان نیروهای ارزشی است

کدخبر: 927439

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در گفتگو با «نسیم» افزود: خاتمی به عنوان یکی از مهره‌های کلیدی جریان اصلاحات امروز می‌خواهد با اقدامات نمادین خود را درون نظام تعریف کند

میکائیل دیانی، دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در گفتگو با «نسیم» در خصوص ابعاد و اهداف نامه‌نگاری سیدمحمد خاتمی به رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: حقیقتی وجود دارد مبنی بر اینکه جریان تندرو و رادیکالی که زمانی به صورت عملی علیه نظام جمهوری اسلامی اقدام به براندازی می‌کرد امروز قصد دارد با نامه‌نگاری‌ها و رفتارهای نمایشی خود را نزدیک به نظام جمهوری اسلامی نشان دهند.

وی با اشاره به سابقه جریان تندروی اصلاحات که از سال 88 معارضه مستقیم خود با نظام جمهوری اسلامی را آغاز کرده افزود: امروز جریان تندروی اصلاحات به این نتیجه رسیده است که بجز حضور در چارچوب‌ها و قالب‌های سیاسی نمی‌تواند عملکردهای مناسبی در فضای سیاسی کشور صورت دهد. لذا با تملق‌گویی‌ها و رفتارهای نمادین می‌خواهد خود را در چارچوب نظام جمهوری اسلامی تعریف کند.

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با تاکید بر این حقیقت که مدت‌ها به این جریان فرصت داده شده است تا مواضع و اقدامات گذشته خود را اصلاح کنند، خاطر نشان کرد: آنها با اصرار بر رفتارهای تندروانه خود همچنان بر مواضع قبلی خود اصرار دارند و این نامه‌نگاری‌ها، رفتارهای مزورانه‌ای است که نه تنها برای آنها نفعی در بر نخواهد داشت بلکه باعث عیان‌تر شدن چهره چند لایه آنها خواهد شد.

وی با اشاره به یکی دیگر از اهداف چنین اقداماتی اظهار داشت: آنها برای بقا و تجدید حیات سیاسی خود دست به این اقدامات می‌زنند. آقای خاتمی به عنوان یکی از مهره‌های کلیدی جریان اصلاحات امروز می‌خواهد با اقدامات نمادین خود را درون نظام تعریف کند. اما نگاهی به کارنامه فکری و عملی آنها نشان می‌دهد که نمی‌توان طیف تندروی جریان اصلاحات را درون نظام تعریف کرد.

به گفته دیانی یکی دیگر از اهداف جریان اصلاحات از چنین بازی‌های سیاسی، نگرانی آنها از جایگزینی نیروهای وابسته به دولت موسوم به اعتدالیون به جای آنها در مجموعه جریان‌های سیاسی کشور است چراکه تهدیدات مکرر جریان تندروی اصلاحات علیه دولت نشان واهمه آنها از جایگزینی اعتدالیون به جای جریان اصلاحات در فضای سیاسی کشور است. لذا آنها تلاش دارند تا نشان دهند هنوز حیات سیاسی دارند.

وی افزود: آنچه عملکرد این جریان نشان می‌دهد که نه این جریان آنقدر پایگاه اجتماعی دارد و نه اساسا گرایش و تمایلی در جامعه به سوی آنها مشهود است. استیصال سیاسی جریان تندروی اصلاحات در جریان انتخابات هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران و نیز شکست آنها در جریان استیضاح وزیر علوم همگی نمود عینی و نتیجه رفتارهای رادیکال آنها است.

این فعال دانشجویی با اشاره به یکی دیگر از اهداف چنین نامه‌نگاری‌هایی افزود: یکی از اهداف راهبردی آنها از این اقدامات، ترمیم جایگاه اصلاح‌طلبان در طیف نیروهای ارزشی است. اما اتفاقاتی که در دور دوم اصلاحات مانند روزنامه‌های زنجیره‌ای و اهانت‌ها و توهین‌هایی که نسبت به مقدسات و ارزش‌های اسلامی رخ داد و نیز جریان فتنه 88 تقریبا جایگاه جناح تندروی اصلاح طلب را در بین نیروهای ارزشی و مذهبی از بین برده است. بر این اساس تشکل‌هایی همچون مجمع روحانیون و امثالهم تمام تلاش خود را مصروف این داشته‌اند که لااقل بتوانند در بخش اندکی در جریان مذهبی جایگاه و پایگاهی برای خود دست و پا کنند. اما عملکرد سیاسی آنها مردم را به این تحلیل رسانده است که آنها جایگاهی ندارند.

ارسال نظر: