پیام آیت‌الله سبحانی در کنگره بزرگداشت آیت‌الله آصفی قرائت شد

کدخبر: 951052

 در این پیام آمده است: ایشان با بودن در سنگر تالیف و تدریس در قلمرو مبارزه با طاغوتیان و حزب بعث پیشتاز بوده و در حد بذل جان پیش رفتند/ وی در مسائل مربوط به حقوق زنان طرح‌های خوبی را ارائه داده است

به گزارش خبرنگار «نسیم»، آیت‌الله سبحانی در پیامی به کنگره بررسی شخصیت، اندیشه و آثار آیت‌الله آصفی، از مقام وی قدردانی و تجلیل نمودند.

متن پیام به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

درباره هر موضوعی شک و تردید رخ می‌دهد؛ ولی عظمت مقام علم و دانش جایگاه شک نیست؛ زیرا اگر دانش بشری در جامعه نبود، زندگی به صورت عهد حجری استمرار می‌یافت و انسان در شیوه زندگی گامی به پیش نمی‌نهاد که شاید به همین خاطر است که قرآن یکسان بودن عالم و جاهل را به صورت تعجب مطرح می‌کند و می‌فرماید «هل یستوی الذی یعلمون والذین لا یعلمون».

سرچشمه دانش‌های بشری تلاش‌های شبانه‌روزی شخصیت‌های بلند همتی است که در بهره‌گیری از خواب و خوراک به مقدار ضرورت بسنده نموده و از دیگر لذائذ زندگی چشم پوشیده تا توانسته‌اند جامعه انسانی را به مقام والایی برسانند و فضای روحانی و علمی که امروز به عنوان بزرگداشت یکی از اندیشمندان حوزه‌های علمیه پدید آمده، در جامعه کاملا اثر گذار است و سبب می‌شود که نسل جوان پیشتاز راه علم و دانش گردد و سرانجام افق‌های تازه‌ای را بگشاید و فقر عملی را بزداید؛ زیرا با چشم خود می‌بیند جامعه نسبت به طبقه اندیشمند ارزش والایی خواهد داشت.

قهرمان گفتار ما یعنی حضرت آیت‌الله حاج شیخ محمد مهدی آصفی همچون منشور چند پهلو دارای ابعاد و جوانب گوناگونی است که تحلیل هریک از آن جوانب برای خود مجال خاصی می‌طلبد و اینک ما به برخی از چشم‌انداز زندگی وی به صورت فشرده اشاره می‌کنیم.

او در قلمرو فقه و فقاهت بالاخص مسائل مربوط به حکومت اسلامی و یا حقوق زنان توانسته است طرح‌های خوبی را ارائه کند و به یک رشته از پرسش‌ها پاسخ محکم دهد و در عین اینکه آراء و نظرات او ضامن مدیریتی جامعه امروز است؛ ولی از حدود کتاب و سنت و اجماع فقیهان بیرون نمی‌رود و سیمای روشنی که چکیده فقه پویاست از حکومت اسلامی و حقوق زن ارائه می‌نماید و دو اثر گرانبهای او به نام های «ملکیه العقل فی الفقه الاسلامی» و «العلاقه الجنسیه» شاهد گفتار ماست.

ایشان در تبیین مسائل عقیدتی بالاخص موضوع مربوط به پیشوای پس از رحلت پیامبر(ص) با بیان شیوایی تنصیفی بودن مقام ولایت را با شرایط آن زمان منطبق می‌سازد و با یک محاسبه اجتماعی ثابت می‌کند که جز این راه، راه دیگری تضمین کننده منافع اسلام و مسلمانان نمی‌باشد و کتاب وی به نام «الامامه فی التشریع الاسلامی» نمایانگر گفتار ماست.

او در عین فراگیری فقه، کلام و فلسفه از تفسیر قرآن باز نمانده و تفسیر موضوعی او به نام «فی رحاب القرآن» در 14 جلد گواه بر احاطه او بر بسیاری از نکات و آیات بوده خوشبختانه این کتاب به زبان فارسی به نام «آیینه وحی» ترجمه شده است.

او با بودن در سنگر تالیف و تدریس در قلمرو مبارزه با طاغوتیان و حزب بعث نیز پیشتاز بوده و در حد بذل جان پیش رفته است و ما در اینجا دامن سخن را کوتاه کرده و با تقدیم این نثر کوتاه خواستار قرارگیری در صف خریداران یوسف زمانه می‌باشیم.

ارسال نظر: