"بانک مرکزی برای مقابله با تحریم‌ها و تقویت تیم هسته‌ای، پیمان پولی دو جانبه را اجرا کند"

کدخبر: 958268

مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشگاه علم و صنعت: نباید منتظر نتیجه مذاکرات برای لغو تحریم‌ها باشیم زیرا با اجرای راهکارهایی همچون پیمان‌های پولی دوجانبه می‌توانیم با دستی پر در مذاکرات حاضر شویم

به گزارش «نسیم» متن بیانیه مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران بدین شرح است:

ما بایستی اهتمام بورزیم به اینکه پایه های اقتصاد را محکم کنیم و اقتصادمان را مقاوم سازی کنیم.نگذاریم وضعیتی وجود داشته باشد که یا حوادث و یا تکانه های ناگذیر و یا سوء نیت ها بتواند در اقتصاد ما اثر بگذارد.

بیانات مقام معظم رهبری در جلسه ی تبیین سیاست های اقتصاد مقاومتی 20/12/92

انقلاب اسلامی گام مهمی در تحول نظام جهانی بود. نظامی که مبنای آن استعمار همه¬جانبه ی مردم جهان در جهت تامین منافع مستکبران و متمولان است.طبیعت چنین تحولی ایجاب می کرد که قدرت های زر و زور ، تمام قد به مقابله با آن بپردازند. مقابله ای نظامی ،فرهنگی و اقتصادی. و بدین ترتیب با روشن شدن هر چه بیشتر ماهیت انقلاب اسلامی در واقعه ی تسخیر لانه ی جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان خط امام ،سیل عظیم تحریم های تسلیحاتی و اقتصادی بر مردم مبارز و انقلابی ایران تحمیل شد.

اما همانگونه که تا به الان ثابت شده است، ملت ایران می تواند با همت ،تدبیر و تلاشی جهادگونه نه تنها در مقابل سد تحریم متوقف نشود ،بلکه با تکیه بر توانمندی خود ، موجبات درخشش و اعتلای هر چه بهتر آرمان ها و اهداف خود را فراهم آورد.یکی از برجسته ترین عرصه های مبارزه¬ی اقتصادی فعلی ، موضوع تحریم بانکی است که به موجب آن دارایی های ارزی کشور ایران در شبکه ی بانکی جهانی بلوکه شده و بدین ترتیب ، ایران به علت عدم توانایی نقل و انتقال بین المللی ارز، قادر به صادرات و واردات کالا نخواهد بود. البته آسیب کشور از نظام مالی حاکم تنها به مواقع تحریم محدود نمی شود. بلکه حتی در صورتی که کشور به طور کامل از این سیستم بهره مند شود نیز، تاثیر سوء نوسان ها و بحران های مالی بر اقتصاد داخلی، ضرورت استقلال و عدم وابستگی به این چرخه ی غیر مطمئن اقتصادی را ایجاب می کند.

لازم به ذکر است که از سال ها پیش ، وجود چالش های مشابه آنچه ذکر شد ،کشورهای دنیا علی الخصوص جنوب شرقی آسیا را بر آن داشت تا به دنبال اتخاذ رویکردی نوین در نظام های پرداخت بین المللی به انعقاد پیمان های پولی دوجانبه و چندجانبه روی آورند.راه حلی که علاوه بر ایمن ساختن اقتصاد داخلی در برابر نوسانات و بحران های مالی ، عاملی است برای بی اثر کردن تحریم های بانکی.

بدین ترتیب اکنون که از طرفی کشور ما به علت مشی عزت مدارانه ی خود، مورد هجوم و سوء نیت قدرت هاست و از طرفی دیگر وضعیت سیاسی جهان به گونه ای است که محدودیت های حاصل از استبداد اقتصادی غرب را بر نمی تابد، شرایط هر چه بیشتر مهیاست تا با روی آوردن دستگاه اقتصادی کشور به پیمان پولی دوجانبه ، به عنوان راه برون رفت از بحران تحریم بانکی، گامی مهم در رفع موانع موجود بر سر راه توسعه ی پایدار برداشته شود، لذا باید با عزمی راسخ به مهیا کردن بستر چنین راهبردهایی برای مقابله با تحریم های بانکی باشیم و صرفا منتظر نتیجه مذاکرات جهت لغو تحریم ها نباشیم چرا که با اجرای این گونه راهکارها چیزی را از دست نمیدهیم و با دستی پر پشت میز مذاکره می نشینیم، چرا که خیلی از کشورهای دیگر که حتی تحریمی هم متوجه آن ها نیست ،از این راهبردها استقبال زیادی کرده اند و خود را در مقابل اثرات سوء سیاست های اقتصادی آمریکا و کشورهای اروپایی مقاوم کرده اند.

لذا از بانک مرکزی انتظار می-رود که در راستای استقلال کشور و همچنین تقویت تیم مذاکره کننده در هفت ماه مذاکرات آتی، به بستن پیمان پولی دوجانبه با چند کشور متمایل به این امر که مبادلات اقتصادی زیادی با آنها داریم، اقدام کند.

مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران

ارسال نظر: