زارعی: شفاف‌سازی اطلاعات مالی مدیران رده بالای نظام در مبارزه با فساد تأثیر دارد

کدخبر: 961906

نماینده مردم تهران در مجلس در گفتگو با «نسیم» افزود: آثار نگاه سیاسی به مبارزه با مفاسد اقتصادی این است که جریانات سیاسی تخلفات حامیان خودشان را کوچک جلوه می‌دهند و اشتباهات رقبا را بزرگ می‌کنند

علی اصغر زارعی، نماینده مردم تهران در مجلس در گفتگو با «نسیم» اظهار داشت: نظام در عرصه‌های مختلف توفیقات خوبی داشته ولی در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی ضعیف عمل کرده‌ایم. در واقع این برمی‌گردد به سابقه این نوع اقدامات که از اوایل انقلاب متأسفانه در برخورد با مفاسد اقتصادی خیلی جدی برخورد نشده و امروز هم هرچه از زمان گذشته پیچیده‌تر هم شده است

وی به عملکرد ضعیف مسئولین در مبارزه با فساد اشاره کرد و افزود: عملکرد مسئولین هم در این زمینه مورد رضایت مردم نبوده و نارضیاتی مقام معظم رهبری هم ناشی از همین بحث است که مسئولین در این زمینه خیلی توفیقات خوبی به دست نیاورده‌اند. در برخی از موارد برخوردهایی در قوه قضائیه صورت گرفته ولی در مجموع هنوز کارهای زیادی باید انجام شود که نشده است.

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: آثار نگاه سیاسی به مفاسد اقتصادی این است که جریانات سیاسی تخلفات حامیان خودشان را خیلی کوچک جلوه می‌دهند و اشتباهات رقبا را بزرگ‌نمایی می‌کنند. این باعث می‌شود که فضای مبهمی از درستی و نادرستی و از عدالت و ظلم و از خیانت و عنایت مخلوط شود و نشود عدالت را پیگیری کرد.

وی افزود: سایه سنگین مسائل سیاسی همیشه بر مبارزه با مفاسد اقتصادی وجود دارد. در بحث مفاسد اقتصادی اگر قانونی که بنا بود تصویب شود و اجرا شود که مدیران، مسئولان و کسانی که در پست‌های کلیدی قرار دارند دارایی آنها و نزدیکانشان مورد حساب و کتاب قرار بگیرد این کمک بزرگی می‌کند به اینکه خود مسئولین و مدیران از این آفت یک مقداری دور باشند. این طرح هم در مجمع تشخیص مشمول مرور زمان شد و الآن هم تقریباً به هیچ نتیجه‌ای نرسیده و مشکلات موجود در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی را تقویت می‌کند.

زارعی به لزوم مبارزه با افرادی که اسامی آنها به عنوان مفسد اقتصادی در جامعه برده می‌شود اشاره کرد و افزود: وقتی در جامعه مطرح می‌شود که فلان شخص اختلاسی کرده و رشوه‌ای گرفته و پرونده در خارج و داخل کشور دارد و این قضیه رسانه‌ای شود نظام باید بتواند سریعتر پاسخ دهد. اگر تخلفی هست رسیدگی شود و اگر تخلفی نباشد شفاف‌سازی شود.

وی تاکید کرد: وقتی به دلیل ارتباطات و فشار برخی از افراد و گروه‌ها در مقابل مفاسد علنی سکوت می‌شود پرونده‌ها راکد می ماند و پیگیری نمی‌شود که این امر باعث ایجاد توهمی در ذهن جامعه خواهد شد که کسی دنبال مبارزه با فساد نیست.

زارعی تصریح کرد: متاسفانه آثار جانبی این قضیه این است که دیگران هم انگیزه پیدا می‌کنند که تخلفاتی از این دست مرتکب شوند به دلیل اینکه بر این باورند که مبارزه با فساد به نتیجه‌ای نمی‌رسد و هزینه تخلف خیلی بالا نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: در یک سیستم بزرگی مثل کشور ما با فرهنگ اسلامی، مبارزه با مفاسد باید از سطوح بالا به پایین صورت بگیرد. هرچه مدیران در سطوح بالا از سلامت بیشتری در بحث اخلاف و مسائل اقتصادی برخوردار باشند در سطوح پایین‌تر تبدیل به فرهنگ می‌شود.

وی ادامه داد: اگر امروز ما مشکلاتی در این زمینه می‌بینیم، مشکلات در سطوح بالا حل نشده است. خیلی از تخلف‌ها الآن به عنوان خدمت توجیه می‌شود. این مسائل اساساً قابل قبول نیست و یا اگر فردی خدمات زیادی انجام داده اگر تخلفی کرده باشد این تخلفش را نادیده می‌گیریم که اینها اساساً با فرهنگی دینی منافات دارد.

زارعی در پایان خاطر نشان کرد: این مسائل موضوعاتی است که بیشتر باید مد نظر قرار گیرد و شفاف‌سازی اطلاعات اولاً در سطوح بالا این سالم‌سازی صورت بگیرد.

ارسال نظر: