صادق زیباکلام: معتقدم در هر توافق یا مصالحه‌ای به هر حال عقب نشینی‌هایی باید انجام شود

کدخبر: 992998

استاد دانشگاه تهران در همایش "لوزان بدون روتوش" گفت: این اولین بار است که دولتی به عنوان دولت یازدهم فارغ از نگاه پر از کینه ۳۶ سال گذشته حاضر شده نگاه دیگری را به آمریکا آزمایش کند

به گزارش خبرنگار نسیم صادق زیباکلام در همایش لوزان بدون روتوش با بیان اینکه هر توافقی مانند یک لیوان نیمه پر است که می‌توانید بر حسب آنکه موافق یا مخالف دولت باشید دست روی نیمه پر یا خالی لیوان بگذارید گفت: معتقدم در هر توافق یه مصالحه‌ای به هر حال عقب نشینی‌هایی باید انجام شود و متقابلاً طرف مقابل نیز باید عقب نشینی کند.

زیباکلام افزود: اما اصل موضوعی که می‌خواهم مطرح کنم اساساً پیرامون کل برنامه هسته‌ای است و من معتقدم توافق لوزان نقطه عطفی خواهد بود که اگر مشکل خاصی در خصوص آن در ایران و آمریکا ایجاد نشود می‌تواند به جاهای خوبی منجر شود.

وی با بیان اینکه من توافق لوزان را بعد از 36 سال نقطه عطفی در مورد ایران و آمریکا می‌بینم خاطرنشان کرد: اگر بعد از 36 سال گروهی در ایران و آمریکا حاضر شوند نگاه متفاوتی از بغض و کینه به هم بیاندازند این توافق می‌تواند یک نقطه عطف باشد.

این استاد داشنگاه با بیان اینکه در 36 سال گذشته گفته شده که آمریکا قابل اعتماد نیست و آنها تعهدات خود را نقض می‌کنند گفت: این اولین بار است که دولتی به عنوان دولت یازدهم فارغ از نگاه پر از کینه 36 سال گذشته حاضر شده نگاه دیگری را به آمریکا آزمایش کند.

وی افزود: متقابلاً در طرف مقابل هم بخش‌هایی از دولت آمریکا حاضر شده‌اند بر روز تعهد ایران حساب کرده و گفته‌اند بگذارید ببینیم آیا این دولت به وعده‌های خود عمل خواهد کرد یا خیر.

زیباکلام با بیان اینکه هر دو طرف توافق لوزان به شدت از منتقدان داخلی هراس دارند گفت: در هر دو طرف کسانی هستندکه نگاه می‌کنند اگر قدم بدی در این مسیر برداشته شده حمله‌ور شوند و توافق را از بین ببرند.

وی خاطرنشان کرد: اگر تا اکنوتن نیز توافق لوزان پابرجا است اولاً به خاطر حمایتی است که جوانان از این توافق داشته‌اند و دلیل دیگر حمایت رهبری از این توافق است و در صورتی که رهبری حمایت خود را از این توافق بردارند و حتی مشخص شود مانند قبل حمایت وجود ندارد می‌توان آن را پایان توافق لوزان دانست .

وی با اشاره به وجود انتقادها نسبت به توافق لوزان در میان طرف آمریکایی اظهار داشت: در آمریکا نیز نتانیاهو و جمهوری‌خواهان تندرو مخالف اوباما هستند و معقدند در باره اعتماد به ایران اشتباه کرده و اوباما را زیر فشار قرار داده‌اند.

وی با بیان اینکه من فکر می‌کنم بخشی از کسانی که مخالف توافق لوزان هستند به غیر از نگاه ملی این موضوع است که آنها فکر می‌کنند اگر لوزان بر همان اساسی که بنا نهاده شده پیش برود آنگاه این توافق می‌تواند بعد از 36 سال نقطه عطفی به وجود آورد.

و بعد از آن سئوالات زیاد ی پیش می‌آید مانند اینکه خیلی از چیزهایی که درباره آمریکا گفته شده درست نبوده و نکته دیگر اینکه اگر ما بتوانیم با آمریکا در زمینه هسته‌ای آن هم بعد از 12 سال در مناقشه‌ای که تا مسئله‌ای بوده که آمریکا در آن ما را تهدید به حمله نظامی کرده بود به توافق برسیم در خصوص دیگر مسائل که نقاط اشتراکی نیز با طرف آمریکایی داریم به توافق برسیم.

وی سئوال کرد: آیا ما نمی‌توانیم در خصوص موضوع افغانستان با آمریکا به توافق برسیم؟ و آیا ما یا آمریکا در صدد برگرداندن طالبان در افغانستان هستیم در این لحظه دانشجویان حاضر در محل سخنرانی با شعار مرگ بر آمریکا اظهار داشتند آمریکا مطمئناً در صدد برگرداندن طالبان به افغانسان هستند.

در حال تکمیل...

ارسال نظر: