رئیس همایش بینالمللی اقتصاد شهری مطرح کرد
امکان دستیابی به درآمد ۲۵ میلیارد دلاری از طریق توسعه گردشگری
رئیس همایش بینالمللی اقتصاد شهری با بیان اینکه ایران براساس اسناد بالادستی باید در افق ۱۴۰۴، میزبان ۲۰ میلیون گردشگر خارجی در سال باشد، گفت: طبق آمارها، سهم ایران از تعداد گردشگران جهانی باید به ۵.۱ درصد در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد.
به گزارش « نسیم آنلاین »، دکتر حسین محمدپور زرندی؛ رئیس همایش بینالمللی اقتصاد شهری، با اشاره به اینکه یکی از محورهای اصلی این همایش، «اقتصاد گردشگری شهری» است، گفت: امروزه صنعت توریسم، به یکی از پردرآمدترین صنایع جهانی تبدیل شده است و پیشبینی میشود تا سال 2020 تعداد گردشگران بینالمللی به بیش از 5.1میلیارد نفر برسد.
وی با بیان اینکه کشور ما براساس اسناد بالادستی باید در افق 1404، میزبان 20میلیون گردشگر خارجی در سال باشد، گفت: طبق آمارها، سهم ایران از تعداد گردشگران جهانی باید به 5.1 درصد در سال 1404 افزایش یابد و سهم ایران از درآمدهای گردشگری جهانی نیز باید به 2 درصد ارتقا یابد و همچنین پیشبینی شده است در سال نهایی، ما به درآمد 25 میلیارد دلاری از صنعت توریسم دست یابیم.
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر تعداد ورود گردشگران خارجی به ایران حدود 5میلیون نفر تخمین زده شده است، گفت: براساس نظر کارشناسان، کشور از منظر جاذبههای گردشگری جزو 10 کشور برتر قرار دارد و لذا در صورتی که زیرساختهای لازم فراهم باشند، این امکان وجود دارد که ما به اهداف مندرج در سند چشمانداز دست یابیم.
استاد دانشگاه با بیان اینکه امروزه گردشگری شهری (Urban Tourism)، به یکی از شاخههای مهم گردشگری تبدیل شده است، گفت: شهرها، هم مبدأ گردشگری و هم مقصد گردشگری به حساب میآیند و با برنامهریزی جامع و علمی، میتوان سهم گردشگری شهری در ایران را نیز افزایش داد.
پورزرندی با تأکید بر اینکه تجارب شهرهای پیشرو در زمینه توسعه گردشگری شهری همچون؛ پاریس، نیویورک، زوریخ، مادرید، ونکوور و ... نشان میدهند مهمترین مقدمه برای گام برداشتن در این مسیر، توسعه زیرساختهای شهری منطبق با استانداردهاست، خاطرنشان نمود: حمل و نقل ریلی، وضعیت هتلها و اماکن اقامتی، توسعه مراکز خدماتی و تفریحی، زیباسازی سیمای شهری، بهبود مبلمان شهری و ...، از جمله مؤلفههایی هستند که باید در اولویت شهرهای کشور برای توسعه گردشگری قرار گیرد.
وی با بیان این مطلب که امروز مدیریت شهری در کشور ما با معضل ناپایداری درآمدی روبهرو است، گفت: توسعه گردشگری شهری و درآمدزایی از این طریق میتواند بخشی از مشکلات مدیران برای تأمین مالی پروژههای شهری را نیز برطرف کند.
رئیس همایش بینالمللی اقتصاد شهری در پایان با بیان اینکه این همایش، 29 اردیبهشت ماه سال آتی با حضور چهرههای علمی داخلی و خارجی در تهران برگزار خواهد شد، گفت: تلاش داریم تا با استفاده از تجارب علمی و کارآمد شهرهای پیشرو و توسعهیافته، راهکارهای نوینی را برای حل و فصل معضلات شهری و توسعه گردشگری شهری در اختیار مدیران شهری کشورمان قرار دهیم.