دنیامالی پیام معلولان و جانبازان را قرائت کرد:

فضای شهر مناسب نیست جانبازان و معلولین خانه‌نشین شده‌اند

کدخبر: 2038195

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا اظهار داشت: مناسب نبودن شهر و وجود موانع حرکتی متعدد در فضاهای شهری نهایتا منجر به خانه‌نشینی افراد معلول شده که زمینه‌ساز بروز مشکلات جسمی و روحی دیگر نیز در معلول وبه تبع آن در خانواده‌اش خواهد شد.

به گزارش « نسیم آنلاین »، احمد دنیا مالی در نطق پیش از دستور دویست و شصت و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، که موضوع نیازهای معلولین ، جانبازان و سالمندان را از منظر شهرسازی را به چالش کشیده بود اظهار داشت: کشور ما با توجه به هشت سال جنگ تحمیلی دارای جانبازان جنگ و همین‌طور معلولین مادرزادی و معلولین ناشی از حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی و تصادفات رانندگی و حوادث ناشی از کار است.

وی همچنین به جمعیت 20 درصدی کشور را که سالمندان تشکیل می‌دهند اشاره کرد و اینکه نیازمند اقداماتی در جهت حضور حداکثری این گروه هستیم.

بر همین اساس آنچه در ادامه خواهد آمد مشروح نطق رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا است که نامه یکی از سرداران جانباز را ضمیمه دارد: می بسازد جان و دل را بس عجایب کان صیام

گرتوخواهی تاعجب گردی ،عجایب دان صیام

در تن مرد مجاهد در ره مقصود دل

هست بهتر از حیات صدهزاران جان ،صیام

بسم الله الرحمن الرحیم

باعرض سلام خدمت همکاران گرامی و حضار عزیز وتبریک فرارسیدن ماه ضیافت الله وآرزوی توفیق و قبولی طاعات و عبادات لازم میدانم صعود مقتدرانه و غرور آفرین ورزشکاران عزیز والیبالیست میهن اسلامی را پس از 52 سال به مسابقات المپیک جهانی تبریک گفته و انشاالله درصحنه المپیک نیزشاهد ادامه موفقیت آنان باشیم.

همانطور که همکاران ارجمند استحضار دارند کشور عزیزمان با توجه به عزیزان جانبازجنگ تحمیلی و معلولین مادرزادی و همچنین معلولین ناشی از حوادث غیرمترقبه نظیر بلایای طبیعی و تصادفات رانندگی و حوادث ناشی از کار و جمعیت سالمند که حدودبیست درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهندنیازمند تمهید اقداماتی در جهت حضور حداکثری این گروه در اجتماع میباشد.

امروز بنادارم توجه شما را به بخشی از مشکلات این قشربرای حضور در سطح شهر جلب نمایم.

برای این منظور ابتدا بایدنیازهای این گروه باتوجه به نوع و میزان معلولیت جسمی ویا محدودیت حرکتی آنان تعیین گردد.

بعنوان مثال شهروندان نابینا و کم بینا برای حضور مستقل وایمن در معابر و اماکن وفضاهای عمومی به علایم حسی در کف معابر نیازمندند.

سالمندان ،معلولین و جانبازان قطع نخاعی که از ویلچر استفاده میکنند به رمپ و معابر بدون مانع وآسانسورها و سرویس های بهداشتی مناسب احتیاج دارند.

از زمان تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان توسط مجلس محترم شورای اسلامی در سال 83 و مصوبه شماره 158 شورای اسلامی شهر تهران در سال 1384 مبنی برمناسب سازی فضاهای شهری برای افراد دارای ، معلولیت اقداماتی توسط ارگان های دولتی و شهرداریها صورت پذیرفته ولی آیا علیرغم تلاش ارزشمند مدیریت شهری در این خصوص، با گذشت بیش از یک دهه از تصویب این قوانین ، چشم انداز امروز فضاهای شهری ،شهری ایمن و مناسب را برای گروه های هدف تداعی میکند؟

اگر سالی کمتر از ده درصد فضاهای شهری برای حضور و تردد افراد دارای معلولیت مناسب سازی می شد امروز تاچه میزان به اهداف قانون پیش گفته ومصوبات شورای شهر نزدیک می شدیم؟

هم اکنون سهم معلولان جسمی و ذهنی ،جانبازان دفاع مقدس ،نابینایان ، کودکان و سالمندان برای استفاده از فضاهای عمومی ، بوستان ها ،اماکن و سیستم حمل ونقل اعم از درون و برون شهری چقدر می باشد؟

تصدی اینجانب در معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران مصادف با مصوبه 158شورای محترم شهرگردیدو اینجانب با توجه به شناخت جامعی که حداقل از مشکلات دوستان جانباز دفاع مقدس خود داشتم با علم به دشواری و صعوبت کار بواسطه اینکه این اقدامات میبایست در بستر شهری که قبلا" بدون توجه به این نکات نسج گرفته، انجام شود تمام مساعی خود را در جهت تسریع برای اجرایی شدن سریع مصوبه بکار بستم و با تشکیل دبیرخانه دائمی ستاد مناسب سازی فضاهای شهری و بکار گیری افراد علاقمند وصاحب تجربه و دلسوز و همچنین افرادی از تشکل های جانبازان و معلولین ضمن ابلاغ شیوه نامه های مربوطه و استخدام مشاورین ذیصلاح در وهله نخست اقدامات اولیه مناسب سازی مانند ایجاد مسیر ویژه نابینایان در کلیه پیاده رو ها و رعایت ضوابط و مقررات معماری و شهرسازی برای این افراد در کلیه پروژه های عمرانی جدید بعنوان یک الزام ضروری مورد تاکید قرار گرفت.

این ستاد متعاقبا بنابردر خواست معاونت شهرسازی و معماری وقت به آن حوزه منتقل گردید که به منظور آگاهی همکاران از آخرین اقدامات انجام شده در زمینه موضوع ،لازم است معاونت محترم شهرسازی و معماری دریکی از جلسات علنی شورا حاضر و گزارشی از اقدامات ستاد راجهت استحضار اعضای محترم شورا ارائه نماید.

واقعیت امر این است که مناسب سازی فضاهای شهرو ایجاد محیط بدون مانع برای حضور مستقل تمام شهروندان با هر میزان از معلولیت نیازمند یک عزم ملی با مشارکت تمامی دستگاه های دولتی و شهرداریها میباشد . مناسب نبودن شهر و وجود موانع حرکتی متعدد در فضاهای شهری نهایتا منجر به خانه نشینی افراد معلول شده که زمینه ساز بروز مشکلات جسمی و روحی دیگر نیز در معلول وبه تبع آن درخانواده اش خواهد شد.

بستر سازی حضور مستقل معلولین در جامعه به استقلال فردی و شکوفائی استعدادها و توانمندی های آنان و کاهش مشکلات روحی و روانی و جسمی فرد معلول و اطرافیان و نزدیکانش منتج خواهد شد.

شهرداری و سایر ارگانهای ذیمدخل و نهادهای عمومی باید در چارچوب قوانین موضوعه تدابیر لازم را جهت اجرائی شدن هر چه سریعتر پروژه های مرتبط مناسب سازی در حیطه مسئولیت و وظایف سازمانی خود بیاندیشند.

با توجه به تجارب بدست آمده و نتایج حاصل از روند کنونی ، اصلاح و بازنگری مصوبات قبلی شورا و عنداللزوم قوانین جاری و تبیین جایگاه ستاد مناسب سازی در ساختار شهرداری و اتخاذ تدابیر الزام آور در رعایت دستورالعمل ها و آئین نامه های اجرائی ستاد مناسب سازی در پروژه های عمرانی و ساخت و سازهای شهری ضروری میباشد.

لذا با مرعی داشتن خواسته های مکرر انجمن های معلولین شورا یاری های محلات و سایر تشکل های معلولین و جانبازان ،ارائه لایحه اصلاحی به شورا را از شهرداری با قید فوریت تاکید مینمایم . در این خصوص توجه به نقش و همکاری موثر سازمان های مردم نهاد و شورایاری ها در نیل به اهداف مذکوربسیار مهم و باید در لوایح مرتبط لحاظ گردد.

کمیسیون عمران و حمل ونقل و ترافیک آمادگی خود را برای کمک به مدیریت شهری در انجام این وظیفه انسانی ، وجدانی و شرعی اعلام می دارد .

در خاتمه بخشی از رنجنامه سردار جانبازدفاع مقدس مهندس بنایی که خطاب به نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران نگارش شده را به سمع همکاران گرامی میرسانم.

"سلام و سپاس این جانباز قطع نخایی ویلچرسوار به خادمین عزیزی که نماینده من در شورای شهر تهران هستند.

یاران کوتاه بگویم تا انشاالله عنایت ویژه فرمایید:

-آیا با صندلی چرخ دار در سطح شهر تردد داشته اید؟

-آیا برای گذر از روی پل نامناسب شرمنده همسرتان شده اید که با همه ی ضعف جسمانی اش شما را به زحمت فراوان از لبه ی غیر هم سطح پل عبور دهد و در آخر خودش از درد کمر و زانو درد و ..... یا زهرا یا زهرا سر دهد؟

-آیا تا به حال شده که خجالت زده ی زن و بچه شوید که در یک روز تعطیل در به در دنبال یک رستوران مناسب سازی شده بگردید تا با خانواده دور هم غذایی میل کنید و در آخر با شرمندگی از روی فرزندان به خانه برگردید؟

-آیا تا به حال شده که خجالت زده فرزندانتان شوید به جهت اینکه یک بوستان مناسب سازی شده برای هم بازی شدن با عزیزانتان به سختی پیدا شود؟

راستی سهم جانبازان و معلولین و سالمندان بایستی چنین باشد که به جهت اجرانشدن ضوابط و مقررات معماری و شهرسازی برای افراد معلول جسمی و حرکتی همیشه در انزوا باشند و دور از فعالیت های اجتماعی قرار گیرند نه یک مسجد مناسب نه یک سینما مناسب نه یک ورزشگاه مناسب و نه حمل و نقل عمومی مناسب و در آخر از فرزند خود بشنوید که پدر توهیچ وقت با ما همراه نیستی و هیچ وقت در کنار ما نبودی.

همین قدر بس است زیرا وقت شما طلاست.

همین چند نکته کافی است شما بدانید چه اوضاعی در جانبازان ،معلولان وخانواده شان حاکم است ولی بدانید که من محروم شده مانند شما تحصیلات عالی دارم من نیز در حد خودم انسانی هستم با حقوق مشابه شما ولی مناسب نبودن شهرم این محرومیت ها را برای من به وجود آورده است.

نمایندگان خوب شهر من با پیگیری جدی خود می توانید رنج همیشگی من و خانواده ام را کمی کاهش دهید ما جانبازان و معلولین و سالمندان بخشی از جامعه ی شما را تشکیل می دهیماگرنمی توانید دستمان را بگیرید راهمان را هموار کنید.

والسلام و علیکم ورحمه الله وبرکاته"

ارسال نظر: