به‌تأیید مخاطبان: «بهتر از تو نداشتم»

کدخبر: 2377924
خبرنگار:

کتاب «بهتر از تو نداشتم» با استقبال مثال زدنی مخاطبان، ظرف کمتر از سه هفته به چاپ دوم رسید.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- نجمه اشرفی: کتاب بهتر از تو نداشتم که روایتی مستند از زندگی شهید مدافع حرم سید جواد سجادی است با تحقیق و مصاحبه عبدالرسول محمدی و زهرا‌سادات هاشمی  و به قلم محمدجواد رحیمی نوشته شده است.

کتاب بهتر از تو نداشتم درباره زندگی سید جواد سجادی از افغانستانی‌های مقیم شیراز بود که در 22سالگی برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) خود را به سوریه رساند. او 20 فروردین 1393 در درگیری با تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید.

محمد جواد رحیمی نویسنده این اثر که مورد استقبال چشمگیر  مخاطبین قرارگرفته در گفتگو با خبرنگار ایبنا در خصوص روند تولید این کتاب گفت: مصاحبه‌ها که گام ابتدایی تولید این کتاب بود، ازسال۹۹ توسط همکاران محقق ما آقای عبدالرسول محمدی و خانم زهراسادات هاشمی آغاز شد و حدود یک سال طول کشید.

وی ادامه داد: پس از آن در تابستان سال۱۴۰۰تدوین و نویسندگی کار شروع شد و تا زمستان همان سال نسخه اولیه آماده شد و بعداز  نوروز ۱۴۰۱ این اثر وارد روال ویراستاری و طراحی شد تا محرم امسال که به انتشار رسید.

رحیمی یادآور شد: شهید سجادی اولین شهید مدافع حرم تیپ فاطمیون فارس بود و بعد از او یک جوشش خاصی بین افغانستانی‌های مقیم فارس ایجاد شد و تعداد زیادی به این مسیر جذب شده و راهی سوریه شدند.

وی مهمترین ویژگی شهید سجادی را دست یافتنی بودنش دانست و گفت: مخاطب در حین خواندن کتاب می‌تواند به خودش بگوید من هم می‌توانم مثل او باشم.

رحیمی تصریح کرد: این اثر در حین معرفی این شهید یک وجه تمایز جذاب دارد که به چالش‌های زندگی مهاجران در ایران هم می‌پردازد.

وی با اشاره به اینکه کتاب در پنج فصل و حدود۱۷۰ صفحه تدوین شده، گفت: کتاب ۱۴ راوی دارد اما ۴ راوی اصلی مثل مادر و پدر و برادر و همرزم شهید داریم که هرفصل این کتاب به زبان یکی از راوی های محوری کتاب روایت شده است.

این نویسنده گفت: در فصل اول از زبان مادر با کودکی شهید و فصل دوم از زبان پدر با دوران کودکی تا نوجوانی شهید سجادی آشنا می‌شویم. فصل بعد دوران جوانی و اعزام را از زبان برادر می‌خوانیم و در فصل چهار به حوادث و ماجراهای بعد از اعزام از زبان هم‌رزم شهید پرداخته می‌شود که حتی برای خانواده سجادی هم تازگی داشت و تاکنون خیلی از ماجراهای بعد ازاعزام را خبر نداشتند.

رحیمی  فصل آخر نیز اتفاقات بعد از شهادت و دیدار مادر شهید با مقام معظم رهبری از زبان مادر است که جذابیت خاصی به اثر بخشیده است‌.

رحیمی ضمن تشکر از همراهی سید حامد ترابی مسئول دفتر تاریخ شفاهی شیراز و علیرضا اشرفی نسب به‌عنوان ناظر تولید تاکید کرد: این اثر قابلیت همذات پنداری بالایی برای مخاطب دارد و فکر می‌کنم به همین دلیل مورد استقبال خاصی واقع شد و در طی چند هفته چاپ اول با قیمت۶۰ هزارتومان به اتمام رسید.

وی توضیح داد: اوایل انتشار چاپ اول همکارم سید مهدی طباطبایی گفت می‌خواهم برای معرفی کتاب بهتر از تو نداشتم پوستر طراحی کنم برای سر خاک شهید. چندتا عنوان و تیتر بفرست. پرسیدم:  مثلا چه تیتری؟ گفت: مثلا اولین شهید مدافع حرم تیپ فاطمیون استان فارس. گوشی به دست روی تخت دراز کشیدم که همان موقع چند تیتر دهان‌پرکن برایش  بفرستم. نیم ساعتی گذشت. یک کلمه هم ننوشتم!

او ادامه داد: به تیتری که سیدمهدی مثال زده‌بود گوش دادم :«اولین....» با خودم گفتم یعنی اگه اولین نبود این کتاب رو نمی‌نوشتیم؟ برای سید نوشتم:«فوتبالیست مؤثری را در نظر بگیر که گل قیچی‌برگردان نزده، پنالتی نگرفته و ... برای همین هم تماشاگرها نمی‌توانند با لقب یا تیتر خاصی تشویقش کنند.» داشتم تایپ می‌کردم که با خودم گفتم «طباطبایی ازتو تیتر می‌خواهد نه توضیح» هرچه را نوشته‌بودم پاک کردم.

رحیمی گفت: روز بعد، هم مدام به تیتر فکر می‌‌کردم. وقتی به خانه رسیدم یاد روزهای اولی افتادم که تدوین کتاب را شروع کرده‌بودم. همه وقتی اسم کتاب شهید می‌آمد توقع آدمی را داشتند عجیب، غریب و دست نیافتنی! یک معصوم به تمام معنا! برای همین وقتی کمی درباره شهید صحبت می‌کردم ازمن  می‌پرسیدند« چرا کتاب این شهید؟»
و من معمولا  جواب می‌دادم « چون حین روایت زندگی شهید به چالش‌های زندگی افغانستانی‌ها در ایران هم پرداخته‌می‌شود . علاوه‌بر این، خون شهید سجادی باعث شد افغانستانی‌های شیراز غیرتی بشوند. برای همین آمار مدافعان حرم فاطمیون شیراز قبل و بعد از شهادت شهید اصلا قابل مقایسه نیست.»

او گفت: اما خودم هم می‌دانستم این‌ها را می‌گفتم تا زحمت بحث را کم کنم. وگرنه نقطه تمایز شهید دقیقا همین دست‌یافتنی بودنش بود. دلیلش این بود که امثال من هم می‌توانستند با شهید همذات‌پنداری کنند.

این نویسنده ادامه داد: بالاخره باتاخیر  برای سید نوشتم:«زندگی شهید طوری نیست که بتوان چنین تیترهایی درآورد. اولین فلان و مهم‌ترین بهمان بودن هم دلیل نوشتن زندگی او نبوده، شهید یکی بوده مثل من و خیلی‌های دیگر؛ مثل خیلی از ماها نماز شب نمی‌خواند، درگیر روزه و نماز مستحبی نبود، استاد اخلاق و... نداشت؛ اما برعکس خیلی‌ها به اول وقت بودن نمازش اهمیت می‌داد. به بهانه کار سخت و گرمای شدید قید روزه‌ واجبش را نمی‌زد. کم می‌رفت هیئت ولی وقتی هم می‌رفت از صبح می‌رفت برای کمک. از جفت کردن کفش‌ها و چایی دادن و ... هم ابایی نداشت. کوچک‌ترین بی‌احترامی به پدر و مادرش که نمی‌کرد هیچ؛ همیشه هم دستگیرشان بود. بنظرم بهترین تیر و عنوان این است که شهید سجادی  شهیدی برای ما معمولی‌هاست.

به گزارش ایبنا کتاب بهتر از تو نداشتم که از تازه ترین آثار انتشارات راه‌یار است با استقبال بی نظیر کتاب دوستان در محرم امسال در کمتر از حدود سه هفته به چاپ دوم رسید.

 

ارسال نظر: