مجید سرسنگی: پرداختن به موضوع دفاع مقدس وظیفه مدیریت فرهنگی است
مدیرعامل خانه هنرمندان گفت: پرداختن به موضوع جنگ در حوزه مدیریت فرهنگی یک امر سلیقهای نیست که بتوان آن را گاهی حذف و گاهی به آن توجه کرد
مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان در سخنانی گفت: خوشحال هستم که به همت انجمن عکاسان انقلاب اسلامی امسال در سالروز آزادسازی خرمشهر نمایشگاهی از عکس ها و نقاشی های مرتبط با این واقعه بزرگ برگزار کنیم.
وی افزود: آزادی خرمشهر نقطه عطفی در جنگ 8 ساله ما با دشمنان بی شمار ما محسوب می شود. حضرت امام راحل آزادی خرمشهر را با این جمله بیان می کنند که "خرمشهر را خدا آزاد کرد". این جمله امام (ره) نشان از اهمیت و عظمت این پیروزی دارد که توسط فرزندان این آب و خاک بوجود آمد.
مدیرعامل خانه هنرمندان ادامه داد: در واقع پس از فتح خرمشهر بود که کتاب جنگ ما ورق خورد و فصل جدیدی در جنگ 8 ساله ما خود را نشان داد. دشمن اینجا بود که فهمید با افرادی می جنگد که نبرد آنها برای آب و خاک نیست بلکه بر سر اعتقادات و هویت آنها است.
سرسنگی خاطرنشان کرد: بر این اساس افرادی که برای هویت خود نبرد کنند چه کشته شوند و چه بکشند همواره پیروز هستند. اعتقاد دارم رزمندگان در جنگ خون خود را برای عقاید، انقلاب و منویات رهبر خود در طبق اخلاص گذاشتند. منتهی در ابعاد مختلف نتوانستیم به ابعاد جنگ آنچنان که باید بپردازیم. جا دارد از این ظرفیت و گنجینه بزرگ الهی استفاده کامل را ببریم.
وی اضافه کرد: پرداختن به موضوع جنگ در حوزه مدیریت فرهنگی یک امر سلیقه ای نیست که بتوان آن را گاهی حذف و گاهی به آن توجه کرد. پرداختن به موضوع دفاع مقدس و اتفاق هایی که در این 8 سال رخ داد یک وظیفه برای مدیریت فرهنگی ما محسوب می شود. در حقیقت پرداختن به این موضوع همواره باید مورد توجه قرار بگیرد.
مدیرعامل خانه هنرمندان ادامه داد: دفاع مقدس و این جنگ 8 ساله عصاره ای از هویت ایرانی مسلمان را نشان می دهد. بر این اساس بهترین افراد برای نشان دادن این هویت و آن چیزی که در 8 سال دفاع مقدس رخ داد و تمام آن زیبایی هایی که توسط فرزندان این مرز و بوم آفریده شد. در حقیقت باید از هنری برای شناساندن این اتفاقات استفاده شود.
سرسنگی اضافه کرد: امروز بیش از هر روز دیگری نیازمند هستیم تا نسل جوان خود را با جنگ و دفاع مقدس آشنا کنیم. امرز نیاز داریم تا برای فرزندان خود و نسل جدید که جنگ را ندیده اند الگوهایی را پدید بیاوریم که این الگوها بتوانند این فرزندان را در مسیر درست خود قرار بدهند.
وی تصریح کرد: باعث تاسف است که ما نتوانسته ایم با وجود چنین گنجینه عظیم و ارزشمند دین خود را به دوران دفاع مقدس ادا کنیم. امیدوارم پرداختن به دفاع مقدس در حوزه های مختلف عکاسی، نقاشی، موسیقی، تئاتر و سینما به عنوان یک وظیفه جدی برای هنرمندان و مسئولین تلقی شود.
مدیرعامل خانه هنرمندان افزود: رخدادهایی در طول 8 سال دفاع مقدس رخ داده که هرکدام از آنها برگ زرین افتخار این مردم است. همین چند روز قبل شاهد بودیم که 175 دلیر مرد غواص ما که در عمکلیات کربلای 4 مفقود الاثر شده بودند در حالی پیکر مطهر آنها پیدا شد که دست های آنها بسته شده بود و بدون اینکه گلوله ای به آنها شلیک شده باشد زیر خروارها خاک دفن شده بودند.
سرسنگی یادآور شد: چه چیزی بهتر از پرداختن به این موضوعات می تواند حقانیت ملت ایران، مظلومیت فرزندان و رزمندگان و ابثارگری ایرانی مسلمان را به جهان نشان بدهد. در این بین چه ابزاری بهتر از هنر می تواند این رخداد را نه فقط در سطح ملی که در سطح بین الملل منتشر کند.
وی در پایان گفت ما در خانه هنرمندان ایران همواره وظیفه خود می دانیم که به جنگ و دفاع مقدس نگاه ویژه ای داشته باشیم و در مناسبت های مختلف سعی کنیم که آثار هنرمندان عزیز را در فضاهای مختلف این خانه به نمایش بگذاریم. بسیار خوشحال هستیم که این بار هم به مناسبت سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر این نمایشگاه را برگزار کردیم.