مرادخانی: یک جشنواره موفق باید بتواند خروجیهایش را در اجراهای عمومی به نمایش بگذارد
معاون هنری ارشاد در مراسم اختتامیه جشنواره نمایش های آئینی و سنتی گفت: امسال بیشترین هزینههای جشنواره را صرف تولید آثار کردیم/ امیدوارم آثار تولیدی جشنواره به اجراهای عمومی هم راهیابند
به گزارش خبرنگار «نسیم»، علی مرادخانی معاون هنری ارشاد در آئین پایانی هفدهمین جشنواره نمایش های آئینی و سنتی که در تئاتر شهر برگزار شد در سخنانی گفت: امیدوارم که از این به بعد این جشنواره با رونق و شکوه بیشتری برگزار شود و راه خود را ادامه بدهد. از همه شما هنرمندان که ما را در برگزاری این جشنواره همراهی کردید و این جشنواره را به این برنامه باشکوه تبدیل کردید تشکر می کنم. اگر این همت نبود این اتفاقات رخ نمی داد.
وی افزود: امسال از ویژگی های این جشنواره می توان گفت که بیشترین هزینه ها را صرف تولید آثار کردیم. زیرا وقتی در مورد این قیبل جشنواره ها صحبت می شد و سخن از جشنواره زدگی می شد و یک استمرار بیهوده ای که گاهی به نظر می رسید در جشنواره ها بود شاید به دلیل نبود خروجی مناسبی بعد از جشنواره ها بود. منتهی این جشنواره در حال ایجاد آغازی است که بیشترین هزینه های جشنواره ها برای تولید آثار صرف شود.
معاون هنری ارشاد ادامه داد: این امر مبارکی است که به نظر من باید بیشتر اتفاق بیافتد. نکته دیگر اینکه یک جشنواره موفق باید بتواند خروجی های خود را در نمایش های عمومی به نمایش بگذارد. بر این اساس هم امیدوارم که آثار تولید شده در قالب این جشنواره را در اجراهای عمومی هم شاهد باشیم. از طرف دیگر به علت اینکه جشنواره آئینی است تمامی هنرهای را در خود دارد. خصوصا هنرهای میدانی و آئینی همانند موسیقی های نواحی و نمایش های مختلفی که همه آنها را این جشنواره دربر می گیرد.
مرادخانی خاطرنشان کرد: امسال را که آقای جنتی وزیر ارشاد سال تئاتر نامیدند سعی کردیم تا مقداری به مسائل زیرساختی تئاتر توجه کنیم. بر این اساس خوشبختانه خانه عروسک راه افتاد. امیدوارم که نمایش های آئینی ما هم آرام آرام جایگاه خود را پیدا کند. زیرا نمایش های آئینی برای ما حکم مباحث هویتی ما را هم دارد. از این نظر به احتمال زیاد ما مهمان های زیادی از کشورهای مختلف خواهیم داشت و توریست های فراوانی خواهند آمد و از ما در مورد داشته های خود سوالاتی خواهند پرسید.
وی در پایان تصریح کرد: امسال برای اولین بار در چند شهر کشور اقدام به ایجاد بلک باکس هایی را کردیم که نخستین آن در بجنورد افتتاح شد. همچنین بزودی چند بلک باکس دیگر در شهرها استان های دیگر افتتاح خواهد شد تا اندکی به امکانات حوزه تئاتر اضافه شود تا از این به بعد بیشتر بتوانیم در این حوزه کار کنیم. امیدوارم با همکاری اندیشمندان این حوزه نمایش هایی را در زمینه های خیریه و مواردی از این دست تولید کنیم. زیرا این موضوع هم به پویایی بخشی از اجتماع ما کمک می کند.