نقدی بر سخنان اخیر محمدرضا شجریان

فصل‌الخطاب اساسنامه خانه موسیقی است نه سخنان غیرکارشناسانه استاد!

کدخبر: 2008636

ظاهرا حضرت استاد  فراموش کردند که اینجا صنف است و جایگاه رفیع ایشان در موسیقی هرگز نمی تواند سرپوشی بر تخلفات شاگرد و همکارانش باشد. برای اهالی صنف فصل الخطاب اساسنامه است نه فرمایشات غیر کارشناسانه استاد.

گروه فرهنگی « نسیم آنلاین »، علیرضا بنایی*- ساکنین خانه موسیقی این روزها بشدت در تلاش هستند و به هردری می زنند تا به این هیئت مدیره وجهه قانونی بدهند و در این تکاپو منتقدین را متهم به هتاکی، براندازی و ... می کنند. جای بسیار تاسف است که خانه موسیقی که باید نهادی پر شور در جهت اعتلای هنر والای موسیقی باشد تبدیل به محلی برای سو استفاده ساکنین آن گشته است. در ظاهر فعالیت صنفی می کنند، بدنبال حقوق از دست رفته هنرمندان هستند و زمانی که جامعه باورشان نمی کند پرده ها را کنار می زنند و شخصیت اصلی خود را هویدا می کنند، پا را فراتر می گذارند و به پرونده درخشان خود قدرت نمایی، تهدید و ارعاب را نیز می افزایند. البته این تهدیدها که امروز شکل علنی به خود گرفته پیش از این نیز برای اشخاص بطور غیر علنی وجود داشت.

در آخرین اقدام نا موفق و نامبارکشان از جایگاه بلند استاد بزرگ آواز بهره جستند و پهلوان آواز ایران زمین را تا سطح رئیس غیر قانونی شورای عالی خانه موسیقی تنزل دادند، تا شاید دخالت ایشان گره ای از کارشان بگشاید.

نسبت به فرمایشات استاد بزرگ دو برداشت وجود دارد، یکی اینکه ایشان را از واقعیات مطلع نکرده بودند و او نا آگاهانه به این بازی سراسر باخت وارد شد، دوم اینکه ایشان با علم و اشراف کامل به تمامی تخلفات موجود در خانه موسیقی دست به این حمایت ناشیانه زد که البته نگارنده بر آن است که با توجه به سابقه اجتماعی استاد و نظر به هوش و ذکاوت کم نظیر ایشان در تحلیل مسائل ، برداشت دوم به واقعیت نزدیک تر است. درایت ایشان چنین نیست که مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره غیر قانونی خانه موسیقی به راحتی او را بفریبند و وارد این بازی کنند. اما ظاهرا حضرت استاد فراموش کردند که اینجا صنف است و جایگاه رفیع ایشان در موسیقی هرگز نمی تواند سرپوشی بر تخلفات شاگرد و همکارانش باشد. برای اهالی صنف فصل الخطاب اساسنامه است نه فرمایشات غیر کارشناسانه استاد. اینجا دیگر صحبت از سو استفاده از ردیف یک مولف نیست که ایشان با پدر سالاری مطلق پرونده را به نفع شخص خاطی مختومه اعلام فرمایند.

حقوقدان خانه موسیقی در جلسه اعلام می کند "با کسب اجازه از هیئت مدیره و شورای عالی خانه موسیقی نسبت به منتقدین اقدام قانونی می کنم ". اکنون سوال ما از استاد این است، حقوقدانی که برای انجام اقدامات قانونی از هیئتی غیر قانونی کسب تکلیف می کند آیا صلاحیت آنرا دارد که استاد به گفته های ایشان استناد کرده و هیئت مدیره و شورای عالی را قانونی تشخیص دهند؟

حقوقدانی که هنوز نمی داند فعالیت خانه موسیقی در چه قالبی تعریف شده و استناد به قانون تجارت می کند آیا نباید به گفته هایش بدبین بود؟ فرض را بر این بگذاریم که این حقوقدان معیار کار را قانون تجارت قرار داده است، آیا بهتر نبود پیش از طرح گفته هایی نا معقول و تهدید منتقدین همان قانون تجارت (مواد 253،254 و 260) را کامل مطالعه و پس از آن اظهار نظر می کرد؟

شنیدن اظهارات اخیر استاد محمد رضا شجریان ما را یادآور آن شد که باید قدر استاد شایسته ای چون حسین علیزاده را بیشتر بدانیم و هزاران درود بر بزرگی و آزاد اندیشی ایشان بفرستیم. استاد علیزاده یکبار دیگر ثابت کرد که همچنان می تواند الگویی ارزشمند برای جوانان سرزمینش باشد. امید است که حمایت استاد شجریان از یک نهاد متخلف مصداق آن نگردد که " هفتاد سال عبادت، یک شب به باد دادی"

بهمن 1394

* نوازنده، پژوهشگر و عضو خانه موسیقی

ارسال نظر: