مرتضی شایسته: مشکلات مالی سینما مغز تهیه‌کننده را از کار انداخته است

کدخبر: 888482

این تهیه‌کننده گفت: به هر مدعی تهیه‌کنندگی و هرکسی که به سینما آمد پروانه ساخت ندهند؛ هزینه‌ها حداقل سه برابر شده چون اینها کار بلد نیستند/ ای کاش نهادها بجای مالیات، پولشان را خرج سینما می‌کردند

به گزارش خبرنگار «نسیم»، در ادامه برنامه شب گذشته "هفت" میزگرد اقتصاد و سینما با حضور مرتضی شایسته و فرشته طائرپور از تهیه کنندگان سینما برگزار شد. در همین رابطه مرتضی شایسته گفت: هزینه های تولید و پخش در سینما نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده و نهادهای مرتبط هم کمتر کمک میکنند.

*هزینه‌ها نسبت به چندسال قبل حداقل سه برابر شده است

این تهیه‌کننده اشاره داشت: فیلمی که در سال 87 با 350 میلیون تولید می‌کردم اگر بخواهم الان آن را بسازم باید سه برابرش را بپردازم. حتی سطح تبلیغات فیلمها نیز در شهر نیز خیلی کم شده چون هزینه اش بالاست.

شایسته در این رابطه یادآور شد: تهیه کننده ای که کاربلد نباشد هزینه ها را بالا میبرد و باعث کلی مشکل میشود؛ حداقل درخواست ما این است که به هر تهیه کننده ای و هرکسی که آمد، پروانه ساخت ندهند.

*ما با تهیه‌کنندگی دولت مخالف نیستیم اما...

وی به نقش دولبت در سینما اشاره کرد و گفت: ما با تهیه کننده شدن دولت مخالفیم اما انتظار داریم که حمایت کنند و مثلا وام بدهند. کمیسون فرهنگی مجلس محترم اما نهادهای دیگری هم هستند که راجع به سینما تصمیم می‌گیرند.

شایسته گفت: ما بعنوان تهیه کننده دنبال ساختن فیلم خوب هستیم اما اینکه چرا کمتر نساخته ایم اهم آن بخاطر مشکلات مالی است که تحت فشار است. با این مشکلات مالی فیلمسازی، مغز تهیه کننده کار نمیکند و وا میدهد.

*ای کاش سازمانها بجای مالیت پولشان را درگیر سینما می‌کردند

وی اظهار امیدواری کرد: امیدوارم هزینه های فیلمسازی جز مالیات ارگانها بشود و بانکها در سینما سرمایه گذاری کنند البته طی یک سیستم خاص. از همه مهمتر بنیاد فارابی یک جوری برای تهیه کنندگان نورامیدی باز کنند و وام بدهند که گویا این در حال عملیاتی شدن است. در دولت جدید حس امید سینماگران با هم بیشتر شده است.

ارسال نظر: