جواد اردکانی: انقلاب برای سینما همه كار كرد اما برعكسش را ندیدیم

کدخبر: 892983

این كارگردان گفت: آنچه پدر فرهنگ ما را درآورده فساد سازمانی است؛ خروجی مراکز هنری بیشتر آرمان دیگر کشورها و جشنواره‌های آنهاست تا سینمای داخل/ كسی پرسیده چرا بچه‌های انقلاب کمتر می‌توانند فیلم بسازند؟

به گزارش خبرنگار «نسیم»، جواد اردكانی شب گذشته در برنامه "هفت" و در میزگرد سینمای نوین ایران اندیشه های امام(ره)، گفت: انقلاب فضای وسیعی را در مقابل سینما باز کرد و سینما هم تجدید حیات کرد و به رشد نسبی رسید. اما در مقابل آیا ما به سینمای جمهوری اسلامی دست پیدا کرده‌ایم؟ چند درصدفیلمهایی که در کشور ما ساخته شده، جنبه تربیتی و ... مورد تأکید امام(ره) را داشته است؟

وی ادامه داد: نمونه های ارزشمندی در سینمای بعد از انقلاب داریم که محترم هستند اما با سینمایی که بتوان ادعای سینمای انقلاب داشت فاصله داریم.

* معاندی بین هنرمندان داخل کشور وجود ندارد

این كارگردان همچنین گفت: معاندی بین هنرمندان داخل کشور وجود ندارد حالا یکی پول می‌گیرد فیلم می‌سازد و یا دیگری با دغدغه‌تر وارد فیلمسازی می‌شود. از طرفی مردم هم ذائقه شان با فیلمهای انقلابی آشناست و در بین مدیران هم این خواستن بوده است. اما چرا به سرانجامی نرسیده ایم؟

به گفته وی؛ به نظرم ساختار مدیریت فرهنگی بعد از انقلاب با عوض شدن ایدئولوژی، تغییر ماهوی نداده‌ایم. ساختار جدید نداشتیم. تا زمانی که این نهادهای انقلابی درست شده بعد از انقلاب، جدی کار کردند و انقلابی ماندند، آثار خوبی را شاهد بودیم.

* متأسفانه ما با نهادهای فرهنگی قبل از انقلاب، مماشات کردیم

كارگردان فیلم "شور شیرین" تأكید داشت: متأسفانه ما با نهادهای فرهنگی قبل از انقلاب، مماشات کردیم و تغییری در ساختارش ندادیم. آن چیزی که پدر فرهنگ ما را درآورده همین فساد سازمانی است. سینما زمینگیر همین مناسبات نامشروع است.

اردكانی افزود: تغییر در ساختار را دست کسانی می‌سپاریم که منافعشان در گروی ساختار حال است؛ اگر متحول شود منافعشان، را از دست میدهد.

وی به نهادهای مرتبط نیز اشاره كرد و گفت: حوزه هنری و برخی سازمانها مسئول نمی‌تواند مدعی شود که فیلمسازان انقلابی قدیم را متولد کرده؛ امثال فیلمسازان پیشکوست کاربلد تربیت شده خود انقلاب و جنگ هستند. این نهادها اگر مدعی هستند بگویند چه کسانی را بعدها تربیت کرده اند.

اردكانی توضیح داد: آمار بگیرید که از بین فیلمسازان آموزش دیده بعداز انقلاب در این نهادها چه تعدادی فیلمساز انقلابی بودند و چه تعداد برای آن ور آبی؟ اتفاقا به نظرم خروجی این مراکز بیشتر برای آرمانهای کشورهای دیگر و جشنواره های آنهاست تا سینمای داخل.

* مدیر و هنرمند را مقصر نمیدانم مشکل من با ساختار است

جواد اردكانی در پایان متذكر شد: همین بچه های انقلاب چرا کمتر نمی‌توانند فیلم بسازند. من مدیر و هنرمند را مقصر نمیدانم مشکل من با ساختار است؛ جایی بالاتر از دولت که باید این ساختارها را نوسازی کند کمکاری کرده است. نظارتی هم بر این سازمانها نیست. مدیر هرچقدر هم بچه مسلمان باشد باز هم بخاطر این عدم شفافیت، کسانی دور او جمع شده اند و سوء استفاده می‌کنند.

ارسال نظر: