سمینار علمی بررسی تبعات زیست محیطی- اجتماعی صنعت نیشکر برگزار می‌شود

کدخبر: 1032728

مدیر کمیته برگزاری سمینار علمی بررسی تبعات زیست محیطی- اجتماعی صنعت نیشکر در خوزستان از برگزاری این سمینار در آبان‌ماه خبر داد

به گزارش «نسیم»، دکتر سیدحسین فاضلی اظهار کرد: معضلات مختلف زیست محیطی و تبعات و پیامدهای آن‌ها از بزرگترین مشکلات استان است که روزانه به نحوی تاثیر منفی بر کیفیت زندگی مردم استان خوزستان می‌گذارد و گاهی زندگی را بر آن‌ها مشکل می‌سازد.

وی افزود: نابودی تالاب‌های هورالعظیم و شادگان و پایین آمدن کیفیت آب رودخانه‌ها و موارد دیگر که هر کدام به نحوی از جمله متضررین به شمار می‌روند، نتیجه پروژه‌های غیر کارشناسی مانند سد گتوند و صنعت نیشکر است که هر کدام دارای شاکیان حقیقی و حقوقی می‌باشند.

فاضلی گفت: صنعت نیشکر به عنوان صنعتی که آلایندگی آن حدود دو دهه است که گریبانگیر مردم استان خوزستان است که علاوه بر متضرر نمودن کشاورزان خوزستانی و نابودی کشاورزی استان، روز به روز تبعات آن گسترش یافته و ابعاد جدیدی به خود می‌گیرد. اگرچه نمی‌توان منکر تبعات و چالش‌های بین‌المللی آن شد.

مدیر کمیته برگزاری سمینار علمی بررسی تبعات زیست محیطی- اجتماعی صنعت نیشکر بیان‌کرد: مخاطرات باران خاکستری و بوی متعفن از نمونه موارد مشهود صنعت نیشکر است. اگرچه آلایندگی این صنعت دارای پیچیدگی خاص خود است و وجود این پیچیدگی و سکوت در برابر این پیچیدگی ابهامی که نیاز به شفاف‌سازی دارد.

وی ادامه‌داد: هم راستا با معضلات زیست محیطی، تبعات اجتماعی صنعت نیشکر نشان می‌دهد که عدم آشنایی کشاورزان و عدم توجه و حمایت لازم به کشاورزان از طرف سازمان جهادکشاورزی خوزستان و تشکل‌های کشاورزی باعث شده است که زندگی کشاورزانی که به غیر از کشاورزی راهکاری برای امرار معاش و زندگی ندارند به خطر بیافتد.

فاضلی افزود: حال این ابهامات پیش می‌آیند که چرا علیرغم این‌که نیشکر همچنان صنعت آلاینده محیط زیست خوزستان است، تحت برخورد قانونی جدی از طرف مراجع ذیصلاح قرار نمی‌گیرد و حمایت لازم از کشاورزان در برابر حقوق ضایع شده آن توسط صنعت نیشکر نمی‌شود؟ چرا کشاورزی به‌خصوص نخیلات باید در برابر صنعت نیشکر نابود شود؟ تولید شکر از طریق صنعت نیشکر در کشور با توجه به معضلات پیش آمده، آیا صرف اقتصادی دارد؟ چرا هیچ اقدام اساسی در زمینه برخورد قانونی با باران خاکستر نیشکر انجام نمی‌گیرد و از سوی دیگر معضل بوی تعفن نیشکر هیچ وقت حل نمی‌شود و سوالات دیگری که همچنان به عنوان ابهامات در ذهن مردم شکل گرفته است.

وی گفت: تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که "از این پس مردم باید قضاوت کنند که کدام دستگاه‌ها به وظیفه خود برای حفظ محیط زیست عمل می‌کنند و کدام دستگاه‌ها برای حفظ محیط زیست، تلاش و اقدام لازم را انجام نمی‌دهند" زنگ بیداری برای مردم است که مردم باید به طرف حفاظت از محیط زیست گام جدی بردارند و به عنوان همیار دولت، از خدمتگذار خود یعنی دولت بخواهند که تمام پروژه‌های خود را در استای حفاظت محیط زیست تصویب و اجرا یا از پروژه‌های غیرکارشناسی تصویب شده یا در حال اجرا جلوگیری کند.

فاضلی بیان‌کرد:‌ هم‌صحبتی با کشاورزان استان خوزستان نشان می‌دهد که مقوله نیشکر ابعاد قضایی دارد که نیاز است آگاهی‌سازی لازم به کشاورزان در قبال حقوق خودشان و نحوه پیگیری آن انجام گیرد تا کشاورزان بتوانند نسبت به آشنایی و پیگیری حقوق خود اقدام کنند.

وی یادآورد شد: این سمینار که 28 آبان‌ماه 1394 توسط مؤسسه پژوهشگران اندیشمند در اهواز برگزار می‌شود، اساتید دانشگاه، مدیران ادارت و نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی به سخنرانی می‌پردازند. علاقه‌مندان جهت دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در این سمینار علمی به وب سایت کنفرانس ملی رودخانه کارون (www.karoon1393.ir) مراجعه کنند.

ارسال نظر: