وزیر کشور: برنامه ملی و استانی برای مقابله با ریزگردها باید تدوین شود

کدخبر: 982208

رحمانی فضلی افزود: ابعاد بین‌‌المللی موضوع ریزگردها و فشار به سازمان‌های مسئول بین‌المللی و افکار عمومی جهانی باید به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار گیرد/ ریزگردها عامل چالش مهمی در آینده هستند

به گزارش خبرنگار «نسیم»، رحمانی فضلی در نشست ستاد هماهنگی مقابله با ریزگردها که عصر روز شنبه با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی در وزارت کشور تشکیل شد گفت: موضوع پیگیری صندوق منطقه‌ای که توسط خانم ابتکار مطرح شده باید توسط دستگاه‌ةای اجرایی پیگیری شود همچنین وزارت خارجه نیز باید موضوع دیپلماسی آب در منطقه را پیگیری کند.

وی با بیان اینکه باید از دسترس‌ترین امکانات برای مقابله با ریزگردها استفاده کرد افزود: اگر در داخل منشأ مهمی برای ریزگردها وجود دارد ابتدا باید مشکل داخلی را حل کنیم.

رحمانی فضلی اضافه کرد: برای حل منشأ خارجی ریزگردها نیز ابتدا باید به سراغ کشورهایی برویم که روابط بهتری با آن داریم و اکنون این روابط با عراق بهتر است شاید بتوانیم از طریق عراق نیز بخشی از مشکل مربوط به اردن و عربستان را نیز حل کنیم.

وزیر کشور خواستار به کارگیری تمامی ظرفیت‌های علمی کشور در بحث ریزگردها شد و افزود: سازمان محیط زیست به عنوان متولی باید همه ظرفیت‌های علمی کشور در بخش‌های محیط زیست، جنگلبانی، کویرشناسی و مراتع را به کار گیردتا شناخت دقیقی در این پدیده حاصل شود.

* اختیارات به مدیران استانی تفویض شود

رحمانی فضلی اعلام کرد: ستاد هماهنگی مقابله با ریزگردها به ریاست وزیر کشور و دبیر ستاد بحران کشور و با حضور معاونان امنیتی و فنی و عمرانی وزارت کشور، تشکیل شده که مشابه همین ستاد نیز در استان‌ها با مسئولیت استاندار تشکیل می‌شود.

وی از مدیران کشوری خواست تا برای تصمیم‌گیری بهتر، اختیارات خود در ستاد ملی را به مدیران کلی استانی تفویض کنند تا آنها بهتر در ستادهای استانی حضور یابند.

رحمانی فضلی اعلام کرد: کلیه اختیارات وزیر کشور در موضوع ریزگردها را به استاندار خوزستان و ایلام تفویض می‌کنم.

* اجازه ندهیم ریزگردها درگیر هیجانات سیاسی شود

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث انتخابات مجلس در سال آینده، گفت: در سال‌ آینده به واسطه انتخابات بحث‌های سیاسی و هیجانات اجتماعی را داریم که با تدبیر مناسب داشته باشیم.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم کشور در ثبات و آرامش باشد و به اندازه کافی فشار و مشکلات از سوی دشمنان داریم. مردم ما نجابت دارند اما باید بیشتر تلاش کنیم. اگر اعتراضاتی هم داریم در سطح وسیع نبوده کما اینکه حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن در آن شرایط ویژه، مثال زدنی بود.

* تفاهم‌نامه‌های خارجی پیگیری شود

وزیر کشور تراکم تفاهم‌نامه‌های مختلف با کشورهای منطقه را یکی از مشکلات موضوع ریزگردها دانست و گفت:‌تمامی دستگاه‌های اجرایی باید یک نوع تفاهم‌نامه‌های موجود را بررسی و مرور کرده و آن بخش‌هایی که قابلیت اجرایی دارد را توسط بخش بین الملل دستگاه‌ها پیگیری کند.

وی ادامه داد: سازمان مدیریت بحران کشور باید در یک جلسه اختصصای تمامی تفاهم نامه‌های موجود را بررسی و راهکار اجرایی شدن آن را اعلام کند.

رحمانی فضلی همچنین خواستار تدوین یک مجموعه مدون در زمینه ریزگردها شد و گفت: باید کلیه آثار اجتماعی، زیست محیطی، اقتصادی و امنیتی ریزگردها در یک در یک مجموعه مکتوب و مدون جمع‌آوری کنیم تا بتوانیم در بحث آموزش و اطلاع‌رسانی از آن بهره ببریم.

* آمارها یکسان شود

مسئول ستاد هماهنگی مقابله با ریزگردها خواستار ارائه آمارهای یکسان در مورد این پدید از سوی مسئولین شد و گفت: هر چه واقعیت هم را باید به مردم بگوییم ولی ملاحظه تدبیر و جلب همکاری مردم را نیز در نظر داشته باشند.

وزیر کشور گفت: مردم باید فکر کنند مسئولان با آنها صادق هستند تا در این زمینه همکاری و همیاری داشته باشند

وزیر کشور همچنین خواستار توجه به ظرفیت‌های جمعیت هلال احمر و بسیج شد و گفت: سردار نقدی اعلام کرد که می‌تواند بخشی از نیروی بسیج را پای کار بیاورد؛ اگر بسیج بتواند در نهال‌کاری و مالچ پاشی اقداماتی را انجام دهد ما آماده‌ایم تا با تفاهم‌نامه با آنها همکاری کنیم.

وی گفت: محیط زیست هم باید فعالیت‌های منطقه را مجددا یک مطالعه زیست محیطی کند تا عوارض و عواقب این فعالیت‌ها مانند نیشکر هفت تپه، پتروشیمی ماهشهر و پالایشگاه‌ بندر امام مشخص شود؛ نتیجه این مطالعه برای تصمیم‌گیری به دولت ارائه می‌شود و هرچه دولت مصوب کرد، اجرا می‌شود.

رحمانی فضلی در پایان اعلام کرد: در نامه‌ای به رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت خواستار تخصیص اعتبارات بدون طی تشریفات و تفاهم‌نامه بدون طی تشریفات و تفاهم نامه‌ها تخصیص یابد.

ارسال نظر: