گزارش ویژه:: تیم والیبال فنلاند که در رده هفدهم جهان قرار دارد را بیشتر بشناسیم

کدخبر: 1000361

ملی‌پوشان والیبال ایران در حالی با فنلاند که ملقب به کشور هزار دریاچه است، سه دیدار دوستانه خواهند داشت که این تیم از هفت لژیونر در تیم خود بهره می‌برد

به گزارش گروه ورزشی «نسیم»، مردان والیبال ایران در سه دیدار دوستانه برابر تیم هفدهم والیبال دنیا که از هفت بازیکن لژیونر بهره می گیرد؛ طی روزهای پنجشنبه،جمعه و شنبه با فنلاند بازی‌ می‌کند.

تیم ملی والیبال ایران برای حضوری موفق در رقابت‌های لیگ جهانی 2015 تصمیم دارد با تیم‌های فنلاند و جمهوری چک بازی کند. ملی‌پوشان ایران ابتدا به فنلاند، ملقب به کشور هزار دریاچه رفته اند و پس از برگزاری چند دیدار دوستانه راهی جمهوری چک خواهند شد. شاگردان کواچ بعد از برگزاری بازی‌های دوستانه خود به لس‌آنجلس می‌روند تا برابر مدافع عنوان قهرمانی لیگ جهانی صف‌آرایی کنند.

تیم ملی فنلاند هم اکنون در رتبه هفدهم رنکینگ فدراسیون جهانی والیبال قرار دارد که در آخرین رده‌بندی پیشرفت چشم‌گیری داشت و توانست 9 پله صعود کند. این در حالی است که در آخرین رده‌بندی اعلام شده از سوی فدراسیون جهانی والیبال تیم ایران در جایگاه دهم قرار دارد. آخرین جدال این دو تیم هم مربوط به سال 2011 بود که هدایت ایران را ولاسکو برعهده داشت و بازیکنانی مانند نادی، کمالوند و نظری ‌افشار هم در تیم ایران عضویت داشتند. در آن مسابقه فنلاندی‌ها با نتیجه 3 بر یک ایران را شکست دادند.

شاید بد نباشد بدانیم که 7 بازیکن از لیست 25 نفره این تیم برای لیگ جهانی در کشورهای دیگر توپ می‌زنند؛ ترواپورتی در لیگ بلغارستان حضور داشت، کسپر وورینن در تیم بازرگانی جواهری گنبد ایران توپ می‌زد، کرمینن در لیگ فرانسه بازی می‌کرد، سیلتالا که کاپیتان فنلاندی‌ها هم محسوب می‌شود در لیگ روسیه حضور داشت، نیکلاس سپانن در فرانسه مشغول بازی بود، میکو اویوانن در لیگ لهستان توپ می‌زد و شوموو هم در لیگ ایتالیا بازی می‌کرد. جالب است که بازیکن فصل گذشته تیم جواهری هم به تیم ملی فنلاند دعوت شد؛ توماس ساموئلوو، سرمربی تیم ملی والیبال فنلاند 25 بازیکن را برای شرکت در اردوهای این تیم به اردو دعوت کرد که در بین دعوت‌شدگان به تیم ملی،‌ یک نام شاخص هم وجود دارد که سایت فدراسیون والیبال فنلاند هم اشاره ویژه‌ای به آن کرده است. کسپر وورینن، پاسور فصل گذشته تیم جواهری گنبد یکی از 4 پاسور دعوت شده اردوی تیم ملی والیبال فنلاند است. سایت فدراسیون والیبال فنلاند نوشته «وورینن» سال قبل در لیگ کشوری بازی کرده که در لیگ جهانی چهارم و در مسابقات قهرمانی جهان، ششم شده است.

وی در حالی به تیم ملی کشورش دعوت شده است که در سال گذشته جایی در تیم ملی کشورش نداشت و حالا به واسطه حضور در لیگ ایران می‌تواند حضور در لیگ جهانی را در سال 2015 تجربه کند. این بازیکن فنلاندی می‌گوید که بازی‌های ایران در لیگ جهانی را همیشه تماشا می‌کردم. این تیم بسیار متحول شده و در دو سال پیش رو جزو مدعیان اصلی کسب قهرمانی در مسابقات جهانی خواهد بود.

سعید معروف، بدون شک بهترین پاسور حال حاضر جهان است و لیگ ایران با حضور چنین بازیکنانی پرانگیزه خواهد بود. قبل از اینکه به ایران بیایم، در مورد علاقه مردم گنبد و ارومیه به والیبال شنیده بودم و همیشه هواداران با تعصب باعث ایجاد انگیزه در بازیکنان خواهند بود.

فنلاند سال گذشته در گروه دوم لیگ جهانی، با کسب رتبه هشتم به کار خود پایان داد. این نتیجه پس از برد در شش مسابقه و البته شکست در شش مسابقه در گروه C این مسابقات حادث و حاصل شد. آن ها بلژیک که صدرنشین گرو‌ه‌شان بود را در 3 دیدار شکست دادند، اما برای کسب صلاحیت صعود به مراحل بالاتر 9 امتیاز کم داشتند. امسال آن ها دوباره با بلژیک همگروه شدند. همچنین آن ها با هلند و پرتغال نیز در یک گروه قرار دارند. فنلاندی‌ها تا به حال 10 بار، حضور موفقیت‌آمیز در لیگ جهانی داشتند که بهترین حضورشان در سال 2007 بود؛ هنگامی که آن ها توانستند رتبه هفتم را به دست آورند. فنلاند، غیبت 32 ساله‌اش در قهرمانی جهانی را در سال گذشته پایان داد.

هزاران هوادار سال گذشته به لهستان سفر کردند تا به تشویق تیم‌شان بپردازند که البته اقبال با آن ها یار بود و از عملکرد خوب تیم خود لذت بردند. همچنین در سال 2013، آن ها در میان 16 تیم قهرمانی اروپایی، به رتبه هشتم دست یافتند. بزرگ‌ترین موفقیت فنلاندی‌ها تا به حال، جایگاه چهارمی است که در قهرمانی اروپا در روسیه در سال 2007 به دست آورده‌اند. آن ها 7 بار در قهرمانی جهانی شرکت کردند و همچنین نقره لیگ اروپایی در سال 2005 را هم به دست آوردند.

توماس ساموئلوو که در سال 2013 سرمربیگری فنلاندی‌ها را در دست گرفت، تیمش را به مسابقات قهرمانی در سال 2014 برای نخستین بار پس از 32 سال راهی کرد که تیمش در پایان عنوان نهمی را کسب کرد. ساموئلوو تیمش را در گروه دوم لیگ جهانی 2014 به هشتمی رساند. آن ها همچنین قهرمانی اروپا در سال 2013 را با کسب رتبه هشتم پشت سر گذاشتند. ساموئلوو آنقدر تلاش کرد که در سال 2014 بهترین مربی ورزشی فنلاند شد؛ او برای تیم کشورش، 296 بار بازی کرد که این شامل رتبه چهارم تیمش در قهرمانی اروپایی 2007 می‌شود. در طول آن زمان، او چهار بار بازیکن سال فنلاند و یک بار هم به عنوان نماد ورزشی سال فنلاند انتخاب شد.

برخی از افتخارات تیم ملی فنلاند به شرح زیر است: قهرمانی جهان: 1952 - یازدهم 1962 - هجدهم 1966 - هجدهم 1978 - هفدهم 1982 - هفدهم 2014 - نهم

قهرمانی اروپا: 2001 - انتخاب نشد 2003 - انتخاب نشد 2005 - انتخاب نشد 2007 - چهارم 2009 - دوازدهم 2011 - هشتم 2013 - هشتم

لیگ جهانی: 1993 - پنجم 2006 - دهم 2007 - هفتم 2008 - دهم 2009 - هشتم 2010 - سیزدهم 2011 - دهم 2012 - سیزدهم 2013 - شانزدهم 2014 - هشتم (گروه دوم)

دیدارهای دوستانه با تیم ملی فنلاند در روزهای جمعه 25 و شنبه 26 اردیبهشت ماه در سالن «وسیله‌پیس» شهر «لپاویترا» در شرق فنلاند برگزار می‌شود. بلیت‌های این 2 مسابقه بین 10 تا 23 یورو به فروش رسید. تیم ملی فنلاند که برای حضور در لیگ جهانی 2015 آماده می‌شود در گروه E این رقابت‌ها با تیم‌های بلژیک، هلند و پرتغال دیدار خواهد کرد.

برنامه بازی‌های ایران و فنلاند به شرح زیر است: پنجشنبه اولین مسابقه فنلاند - ایران؛ ساعت 16:30 به وقت محلی و 18 به وقت تهران جمعه صبح حرکت به سمت شهر لپاویرتا جمعه عصر دومین مسابقه فنلاند - ایران؛ ساعت 18 به وقت محلی و 19:30 به وقت تهران شنبه صبح تمرین شنبه عصر سومین مسابقه فنلاند - ایران؛ ساعت 16:30 به وقت محلی و 18 به وقت تهران

کاروان والیبال ایران صبح روز یکشنبه از لپاویرتا به سمت فرودگاه هلسینکی حرکت می‌کنند و ساعت 9:35 به وقت محلی این شهر را به مقصد پراگ محل برگزاری دو دیدار دوستانه با جمهوری چک ترک خواهد کرد.

ارسال نظر: