رونمایی از پوستر سی و سومین دوره کتاب سال
پوستر سی و سومین دوره کتاب سال صبح امروز در سرای اهل قلم رونمایی شد.
به گزارش « نسیم آنلاین »، پوستر سی و سومین دوره کتاب سال صبح امروز(27 دی ماه) با حضور مدیر عامل خانه کتاب و حجت الاسلام محمدعلی مهدویراد، دبیر علمی سی و سومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی در سرای اهل قلم رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم، مهدوی راد گفت: سی و سومین دوره کتاب با یک تحول و نقطه عطفی به صورت پُربار به کار خود ادامه می دهد. این نقطه عطف، حرکت به سوی الکترونیک شدن فرایند جایزه است. جمهوری اسلامی ایران از طرفی تکیه بر اندیشه های ناب ثقلین دارد و از طرف دیگر همواره مهد فرهنگ و اندیشه بوده است. بنابراین طبیعی است که همیشه توجه ویژه ای به کتاب داشته باشد.
دبیر علمی سی و سومین دوره کتاب سال با بیان اینکه حدود ده روز آینده ارزیابی نهایی آثار به پایان می رسد، گفت: از میان حدود 5 هزار آثار ارسالی، 250 عنوان کتاب به مرحله اول داوری و از این تعداد218 عنوان به مرحله نهایی داوری سی و سومین دوره کتاب سال راه یافتند.
در ادامه، مجید غلامی جلیسه، مدیر عامل خانه کتاب گفت: طبق برنامه ریزهای سال گذشته تصمیم بر این بود که سبک جدیدی در روند اجرایی و علمی جشنواره و جایزه کتاب سال داشته باشیم. به طوری که سیستم الکترونیکی داوری برای اولین بار توانست سرعت و دقت بیشتری را در بررسی آثار رسیده در جایزه کتاب سال به همراه داشته باشد.
مدیر عامل خانه کتاب ادامه داد: الکترونیکی شدن جشنواره ها کمک کرد تا ظرفیتها و امکانات بهتری فراهم شود. به طور مثال سالهای پیش به دلیل مرکزیت جشنواره در تهران، از حضور داوران شهرستانی بی بهره بودیم اما امسال با الکترونیکی شدن جشنواره، دایره داوران گسترش یافت و توانستیم از حضور داوران شهرستانی نیز بهره مند شویم و شفاف سازی روند داروی از ابتدا تا انتها از دیگر نکات مثبت الکترونیکی شدن است.
مدیرعامل خانه کتاب عنوان کرد: بعد از اتمام سی و سومین جایزه کتاب سال، فراخوان سی و چهارمین دوره آن را اعلام میکنیم.
جلیسه گفت: جایزه کتاب سال آیینه تمام نمای عمق آثاری است که در یک ساله اخیر در سطح کشور منتشر شده اند. این جایزه یکی از مهمترین رویدادهای کتاب در ایران و جهان است.
در ادامه، افشین داور پناه، معاون فرهنگی خانه کتاب به پوستر سی و سومین دوره جایزه کتاب سال اشاره کرد و گفت: ساعد مشکی این پوستر را طراحی کرده است. در فرهنگ ایران درخت سرو نماد جاودانگی و تدام حیات است.به خاطر اهمیت پرداختن به موضوع کتاب از این نماد در طراحی کتاب سال استفاده شده است.
داور پناه با بیان اینکه استمرار و تداوم یک رویداد همیشه نشان دهنده استمرار حیاط آن موضوع در جامعه است، گفت: سی و دو دوره از جایزه کتاب سال با همت و تلاش متولیان امر برگزار شد. این امر نشان دهنده اهمیت علاقمندان به کتاب است که سعی کردند این رویداد را زنده نگه دارند.
وی ادامه داد: کتاب سال به معنای مراسم، جشنواره یا مسابقه ای برای رقابت کتاب ها نیست بلکه نمادی برای علاقمندان به فرهنگ و تداوم ادامه حیات کتاب در جامعه است.
داور پناه در پایان به اهمیت و کارکردبرگزاری مراسم، جشنواره ها و... در حوزه های فرهنگی اشاره کرد و گفت: برگزاری مراسم مرتبط با کتاب باید افزایش پیدا کند چرا که این برنامه ها بهانه ای برای پرداختن به مقوله کتاب است تا کتاب در محوریت و مرکزیت دغدغه های فرهنگی قرار بگیرد.
در پایان این مراسم از پوستر سی و سومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه جهانی کتاب سال رونمایی شد.