پرویز: اگر اطلاعرسانی در خصوص کتابها صورت نگیرد، اقبال به آنها کم است
عضو انجمن قلم ایران در برنامه مناظره گفت: امروزه کتابهای بسیار خوبی در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است ولی اطلاع رسانی نمیشود
به گزارش خبرنگار «نسیم»، محسن پرویز در برنامه مناظره شبکه اول سیما گفت: نگاه کنید یک فرد در طول سال چه تعداد کتاب می تواند بخواند به جرات می توان گفت در هر یک از رشته های تخصصی مانند رمان، شعر، تاریخ و .... ما بیش از 30 و 40 عنوان کتاب برجسته هر ساله چاپ می کنیم و نمی توان گفت چون کتاب خوبی نداریم، سرانه مطالعه در کشور پایین است . وی اظهار داشت: اگر اطلاع رسانی در خصوص کتاب ها صورت نگیرد، اقبال به آنها کم است؛ امروزه کتاب های بسیار خوبی در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است ولی اطلاع رسانی نمی شود و وقتی می گوییم مقام معظم رهبری بر روی کتابی تقریظ نوشتند، آمار فروش کتاب بالا می رود . پرویز تصریح کرد: نباید بگوییم کتاب خوبی نداریم، واقعا کتاب خوب در حوزه تالیف و ترجمه در کشور فوق العاده زیاد منتشر می شود .
پرویز گفت: آموزش و پرورش باید به افراد فعال در این حوزه، کتاب به افراد سفارش دهید و آنها نمی توانند به سراغ شما بیایید البته در حوزه هایی مانند شعر و رمان نمی توان کتاب ها را سفارش داد . وی گفت: در حوزه عاشورا و مسائل آیینی و حوزه های مذهبی کتاب های بسیار خوبی داریم و ما دچار کمبود نیستیم؛ به طور مثال کتاب هایی مانند مقتل نیازی نیست دوباره تولید شوند چرا که در گذشته کتاب های مفیدی در این زمینه چاپ شده و باید به سراغ آنها برویم و دوباره آنها را تجدیدچاپ کنیم؛ اتفاقا اگر کارشناسان آموزش و پرورش کتاب های قدیمی و جدید را بسنجند و به ناشران کتاب های مناسب را معرفی کنند و آنها تجدیدچاپ شوند بسیاری از مشکلات حل می شود .
پرویز گفت: این مسئله زمانی درست است که افراد به کتابخانه ها مراجعه کنند در حالی که حتی مردم برای یک بار نیز به کتابخانه ها نمی روند که بخواهند ببینند کتاب مورد نظرشان وجود دارد یا خیر . وی گفت: وقتی ما شاخص رشد تعداد ناشران را به عنوان آمار در نظر نمی گیریم ولی بعد مشخص کنیم که در سال باید به فلان تعداد کتاب برسیم قطعا با مشکلاتی مواجه می شویم . پرویز اظهار داشت: باید زمانی که سیاست گزاری کلان می کنیم این مسئله را در نظر بگیریم که وقتی برای اوقات فراغت مردم برنامه ریزی می کنیم بگوییم که چه تعداد اوقات فراغت مردم باید به کتابخوانی اختصاص یابد.
وی در خصوص نمایشگاه های استانی گفت: نمایشگاه ها نباید تعطیل شود اما باید نحوه کار آنها تغییر کند.
پرویز در خصوص نمره دادن به شورای عالی انقلاب فرهنکی و شوراهای مشابه در ارتقای سرانه مطالعه گفت: سوال سختی است در واقع شورایی برای سند تدوین فرهنگی تشکیل شده است در آن شورا بحث مطالعه و ایناها را مطرح کردیم؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی هم کارهای را انجام داده است سندی هم تدوین شد؛ یعنی اگر آقای نوش آبادی و همکارانشان مستند قانونی بخواهند دارند.
پرویز گفت: یارانه طبق ماده 104 برنامه چهارم توسعه باید کنار گذاشته می شد که ما نیز مصوب مجلس را اجرا کردیم و وجود یارانه برای ناشر همانند این است که یک رودخانه را از یک مسیر به مسیر دیگری جابه جا کنیم فقط برای اینکه یک نهال را آبیاری کنیم . وی گفت: بحث جایگزین یارانه از سوی کسانی بود که برنامه را مصوب کرده بودند و ما تنها مجری بودیم و عنوان کرده بودند که به جای یارانه بن کتاب به مخاطبان ارائه می دهیم.
پرویز در خصوص تعریف کتاب خوب گفت: کتاب خوب در حوزه های مختلف متفاوت است از نگاه من کتابی خوب است که پاسخگوی نیاز خوانندگان باشد هر چه چقدر خلاقیت نویسنده بالاتر باشد طبیعتا موفق تر است، کتابی خوب است که هر صفحه اش را که می خوانم چیز جدید یاد بگیرم.