موسویلاری: احزاب نباید به راحتی از کنار مسائل منطقه و بیداری اسلامی بگذرند
وزیر کشور دولت اصلاحات در کنگره حزب اسلامی کار افزود: عرصه انتخابات اساسیترین جایی است که تحزب باید فعال باشد/ در جامعه ما احزاب با چالشهای عدیدهای روبرو هستند
به گزارش خبرنگار «نسیم» سسیدعبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات در ششمین کنگره اسلامی کار که صبح امروز چهارشنبه در سالن تلاش تهران برگزار شد، با اشاره به جایگاه احزاب در جامعه و چالش پیشروی تشکل های سیاسی و با بیان اینکه فلسفه وجودی حزب برای دستیابی به قدرت است اظهار داشت: در جامعه ما و در چهارچوب آن احزاب با چالشهای عدیدهای روبرو هستند.
این فعال اصلاحطلب با تاکید بر اینکه احزاب سلایق همگون را باید کنار هم قرار دهند گفت: مهمترین کارکرد احزاب آن است که از افراد متفرقه یک جمع هم سلیقه را بسازد همچنین احزاب باید اعضای خود را آماده کنند تا از آرمان های حزب دفاع کند.
وی با بیان اینکه عرصه انتخابات اساسیترین جایی است که تحزب باید فعال باشد خاطر نشان کرد: علاوه بر آن عرصه های بین المللی باید برای احزاب مورد اهمیت باشد به عنوان مثال جنایات تروریستها از جمله داعش باید مورد بررسی احزاب قرار گیرد.
این فعال اصلاح طلب تصریح کرد: احزاب سیاسی ما بن مایه اعتقادی دارند پس نباید به راحتی از کنار مسائل منطقه و بیداری اسلامی و سرنوشت آنها بگذرند.
وزیر کشور دولت اصلاحات با اشاره به تحولات بیداری اسلامی و نقش مصر در این امر با بیان اینکه تحجر عامل اصلی سقوط جریان اخوان بود اظهار داشت: نقش مصر نقشی کلیدی است و تلاطم مصر باعث تلاطم سایر کشورهای عربی شد.
موسوی لاری در ادامه با بیان اینکه توطئه دشمن زمانی کارساز است که زمینه سازی آن در داخل انجام شده باشد خاطر نشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی امام و چهره هایی همچون شهید مطهری، شهید بهشتی، و دکتر علی شریعتی اندیشه ورزی و مسیر آینده را روشن کردند.
موسوی لاری با بیان اینکه آنچه که در دنیای عرب اتفاق افتاد و ما از آن به عنوان بیداری اسلامی نام بردیم از دید اعراب بهار عربی بود گفت: اکنون باید این را بررسی کنیم که بهار عربی یا همان بیداری اسلامی بعد از گذشته چند سال به کجا رسیده است این اتفاقات چیزی نیست که احزاب ما به اسانی از کنار آن عبور کنند و بررسی اینها باید اولویت کانونهای آموزشی احزاب باشد.
لاری ادامه داد: رشنگری و یا تحجر اگر از مصر شروع نشود قطعاً به جایی نمیرسد چرا که نقش مصر در میان کشورهای عرب نقشی کلیدی است و ما شاهد بودیم تلاطم مصر موجب تلاطم سایر کشورها.
وزیر کشور دولت اصلاحات با اشاره به تبرئه حسنی مبارک اظهار داشت: باید به این توجه کرد که چه اتفاقی افتاد که روند باشد که مصر به تبرئه مبارک رأی داد و به زندانی شدن مرسی ختم شد آیا این اتفاقات یک کودتا و توطئه بود؟! باید به این توجه داشت که وقایع مصر پس از انقلاب بهار عربی محصول تحجر جریان اخوان المسلمین بود.
وی تأکید کرد: اگر رفتار اخوان المسلمین بعد از به قدرت رسیدن به گونهای بود که جامعه مصر نگران نمیشد این اتفاقات رخ نمیداد باید گفت تحولات مصر بعد از سقوط مبارک و سقوط دولت مرسی محصول دگماندیشی جریان به قدرت رسیده بود و نفی دیگران منشأ این مسئله بود.
موسوی لاری با تأکید بر اینکه جریانات سوریه، عراق، مصر، تونس و تحولات آن مناطق نباید از منظر احزاب فعال نادیده گرفته شود تأکید کرد: احزاب باید به این مسائل توجه کنند تا اتفاقات ناگواری در سطح منطقه مانند جنایات داعش ممکن است در جامعه ما نیز رسوخ کند باید به این مسائل توجه داشت و از آنها جلوگیری کرد.
انتخابات یکی از مراحل مهم در کشور است و مهمترین عملکرد احزاب اصلاح طلب در این پروسه باید بر رعایت قانون در تمام مراحل انتخابات باشد.
لاری اولین شرط رعایت قانون در انتخابات را آزادی عمل دانست و خاطرنشان کرد با انظارهای شبه آزادی عمل را از مردم میگیرند وبرخی افراد را بدون دلیل از گردونه خارج کنند و آزادی عمل را از مردم بگیرند خلاف قانون اساسی است همه حق دارند در عرصه انتخابات حضور داشته باشند و نباید آزادی انتخاب و آزادی عمل را از مردم گرفت و برخی رفتارها باید نهادینه شوند و بعضاً به سود قانون تبدیل شوند.
لاری در پایان تصریح کرد: این مسئله در این مقطع باقیمانده تا انتخابات آتی باید رسالت اصلی احزاب اصلاح طلب باشد و بازگشت قانون و جلوگیری از بی قانونیها و نادیده گرفتن ازادی مردم در انتخاب کردن وانتخاب شدن باید اولویت باشد.