سخنگوی دولت:

۳۰۰ نقطه پرتنش آبی در کشور وجود دارد

کدخبر: 2378234

سخنگوی دولت گفت: مسئله کمبود منابع آبی و مشکلات آن محدود به استان اصفهان نیست و دولت مسئله آب را یکی از اصلی‌ترین موضوعات خود از ابتدای کار قرار داده است. پروژه انتقال آب به‌طور قطع قابل انجام و کمک‌ کننده است و در این ۲ سال بسیاری از ابعاد آن انجام شده، می‌شود و باید بشود.

نسیم آنلاین: علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، امروز پنجشنبه ۱۳ مهر در جمع نمایندگان تشکل‌های دانشجویی که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، اظهار کرد:  با توجه به زمان محدود شخص رئیس جمهور در هر استان، برای ارتباط با دانشجویان، می‌خواهیم مباحث و نظرات را از شما دانشجویان بگیریم و به رئیس جمهور و هیئت وزیران منتقل کنیم. با توصیه رئیس جمهور، بنده سخنگوی مردم برای انتقال مطالبات مردم به دولت نیز هستم و نکات مهم و گزارش این جلسات به ایشان و نهادهای مرتبط منتقل خواهند شد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص شهریه دانشگاه آزاد و تخلف در ارقام افزایشی آن، تصریح کرد: موضوع دانشگاه آزاد و شهریه آن، زیرمجموعه دولت نیست. قواعد حاکم بر نظام آموزش عالی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اما موضوعات اجرایی درون دانشگاه مرتبط با وزارت علوم است. در سامانه ۱۱۱ ریاست جمهوری می‌توان موضوعات تخلف و فساد را به دولت انعکاس داد.

سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به مسائل مهم آبی و فرونشست که دغدغه اکثر دانشجویان حاضر در جلسه بود، این موضوع را فرامنطقه‌ای و ملی خواند و تاکید کرد: مسئله کمبود منابع آبی و مشکلات آن محدود به استان اصفهان نیست؛ همچنان که این مشکل در سایر نقاط جهان وجود دارد. ریزگردها در نقاطی ایجاد می‌شود که یکی از اصلی‌ترین عوامل آن خشکسالی و موضوعات و تنش‌های آبی در یک کشور و یا کشورهای اطراف است.

وی ادامه داد: دولت مسئله آب را یکی از اصلی‌ترین موضوعات خود از ابتدای کار قرار داده است. ۳۰۰ نقطه پرتنش آبی در کشور وجود داشته که متاسفانه در دولت پیشین در اولویت قرار داده نشده و منابع مناسبی برای آن تخصیص داده نشده است. نامه‌ای در چند روز پایانی دولت قبل در مرداد ۱۴۰۰ از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه برای دفتر رئیس جمهور وقت ارسال می‌شود که خواستار تامین منابع می‌شوند، اما پاسخ می‌گیرند که خزانه خالی است و منبعی تخصیص داده نمی‌شود. پیشرفت پروژه به حدی انجام نشده که فکر می‌کنند پروژه انتقال آب نیز نشدنی است.

سخنگو دولت با رد موضوع اثر نداشتن پروژه انتقال آب از خلیج فارس در بهبود مشکلات آبی، خاطر نشان کرد: ده‌ها سال جملاتی گفته شده و وعده‌هایی داده شده که انجام نشده و طبیعی است که دانشجو فکر کند این راهکارها چون انتقال آب‌، کمک‌کننده نیست. در هر حال به طور قطع می‌گوییم که قابل انجام و کمک‌کننده است و در این ۲ سال بسیاری از ابعاد آن انجام شده، می‌شود و باید بشود.

او ادامه داد: اگر خطوط انتقال آب را مشاهده کنید، می‌بینید که می‌توان آب دریا را شیرین کرد. ما نیز تکنولوژی آن را داریم و می‌توانیم.

بهادری جهرمی یادآور شد: مشکلاتی در حوزه منابع داریم، اما باید مشکلات را با تدبیر و بهره‌وری کنترل کنیم. نگاه دولت به مسائل منطقه‌ای در چارچوب آمایش سرزمینی و برنامه‌های کلان و ملی است و در بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ افزایش‌های جهشی در تخصیص بودجه آب‌رسانی و حل تنش‌های آبی داشته‌ایم که این‌ها جزو مواردی بودند که برای حل مسائل آن از صندوق توسعه ملی و با اجازه مقام معظم رهبری بودجه اخذ شد.

سخنگوی دولت از تلاش دولت برای ایجاد منابع جدید آبی خبر داد و گفت: در بخش سوم نیز روش‌هایی همچون سامانه‌های آب شیرین کن و انتقال آب از خلیج فارس و عمان به درون کشور مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: طرح‌های خط انتقال آب از خلیج فارس، توسط شخص معاون اول رییس جمهور پیگیری و تقریبا به‌صورت ماهیانه جلساتی با حضور وزرای مربوطه و استانداران برگزار می‌شود و مورد به مورد بررسی می‌شود.

به گزارش ایسنا، بهادری جهرمی افزود: در حوزه آب و حل مشکلات آبی اول باید بپذیریم که مشکل منابع آب داریم که اختصاص به کشور ما ندارد، پس باید دست به دست هم دهیم تا بهترین راندمان و مدیریت منابع را داشته باشیم. مثلا پا به پای تلاش دولت، کشاورزان نیز باید از شیوه‌های آبیاری مدرن استفاده کنند.

این مقام دولتی اضافه کرد: امسال با تغییر ساعات کاری و افزایش منابع تولیدی برق از سوی دولت و همیاری و صرفه‌جویی مردم، شاهد قطعی برق و گاز نبودیم.

وی افزود: همانطور که از دولت انتظار به حق دارید، در حوزه اجرایی، علمی و گفتمان‌سازی نیز جامعه دانشگاهی می‌تواند کمک‌دهنده باشد.
 
سخنگوی دولت درباره بنگاه‌داری بانک‌ها، اظهار کرد: با تمام مزایا و خدمات نظام بانکی، عملکرد نظام بانکی ما در کنار کسری بودجه و خلق پول‌هایی که در دولت‌های قبلی صورت گرفته، در حوزه ایجاد تورم یکی از مقصرین است. از سوی دیگر برخی بانک‌ها برای وام‌های غیرتکلیفی ضمانت‌نامه لازم را نگرفته‌اند. همچنین نقش موثر خود برای هدایت منابع به سمت تولید را انجام نداده‌اند. به همین دلیل دولت با تخلفات بانکی شوخی ندارد.

بهادری جهرمی تاکید کرد: دولت حل ناترازی‌های اساسی انرژی، بودجه و بانکی کشور را در اولویت قرار داده است. رفع ناترازی بودجه به لطف خدا در سال قبل بسیار مثبت بوده و در سال دوم ناترازی بانکی مدنظر قرار گرفته است. برای حل این معضل، بانک مرکزی مورد به مورد برنامه اصلاحی ارائه کرده است. این ارزیابی ماهانه است و به‌صورت مستمر نظارت می‌شود.
او ادامه داد: دومین گام این است که دولت اوراقی را ایجاد کرده تا برای جلوگیری از هدررفت، هدف وام‌ها را مشخص کرده و مستقیما تامین زنجیره‌ای تولید انجام شود. سیاست ما کنترل رشد نقدینگی و مدیریت تولید است.

بهادری جهرمی در پایان خاطر نشان کرد: این دولت از ابتدا دولت مردم بوده و است و ما نیز مردم را برای پیشرفت کشور و حل مشکلات به میدان می‌آوریم.

منبع: ايسنا
ارسال نظر: