معاون وزیر راه و شهرسازی:
ناوگان حملونقل عمومی جادهای برای سفرهای اربعین توسعه مییابد
معاون حملونقل وزارت راه و شهرسازی از بهکارگیری راهکارهای مختلف برای توسعه ناوگان حملونقل عمومی جادهای در سفرهای اربعین خبر داد و گفت: امسال از حداکثر ظرفیتهای موجود در حملونقل ریلی، دریایی و هوایی استفاده میکنیم تا ترافیک جادهها در این ایام کاهش یابد.
"سید کمال هادیانفر" در نشست کمیته حملونقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین ۱۴۰۳ با تاکید بر ارتقای ایمنی و ارائه خدمات مطلوب به زائران در سفرهای اربعین امسال اظهار داشت: چالشهای موجود در سفرهای اربعین نسبت به سالهای گذشته بسیار کاهش یافته که از جمله آنها میتوان به کاهش ترافیک و زمان توقفها در مسیر ایلام به مهران اشاره کرد.
هادیانفر، موضوع تامین و توسعه ناوگان مسافری در ایام اربعین را از مسائل مهم دانست و افزود: سازمان راهداری و حملونقل جادهای راهکارهای توسعه ناوگان و جذب اتوبوسها به مدار را در این مدت بررسی کند تا در سفرهای اربعین برای سهولت تردد مسافران استفاده شود.
وی با بیان اینکه باید ظرفیت را متناسب با تقاضا افزایش دهیم، گفت: این امر در سفرهای نوروزی با کمک سازمان راهداری محقق شد و در سفرهای اربعین ۱۴۰۳ نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دیدارها و گفتوگوهای اخیر با دولت عراق درباره تکمیل راه آهن شلمچه- بصره، ادامهداد: شرکت راه آهن حجم بیشتری از مسافر را از شهرهای پر جمعیت بهسمت شلمچه هدایت کند تا مسافر بیشتری را از طریق ریل جابهجا کنیم و از ترددهای جادهای بکاهیم.
هادیانفر اضافهکرد: موضوع دیگری که در دیدار با هیات عراقی مطرح شد، استفاده از ظرفیت حملونقل دریایی برای سفرهای اربعین بود که میتوان با توجه به آمادگی دو کشور، از ظرفیت مسیر آبادان به واصلیه از طریق دریا برای جابهجایی مسافران اربعین بهره برد.
وی یادآور شد: در حوزه هوایی نیز ۲ موضوع دریافت اضافه نرخ بلیت در فرودگاه نجف و افزایش پروازها در دیدار با وزیر حملونقل عراق مطرح شد و تلاش میکنیم این نرخ اضافه در فرودگاه نجف کاهش یابد.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: در سالیان قبل از حداکثر ظرفیت ریلی، هوایی و دریایی استفاده نکردیم و بیشتر فشارها در حوزه حملونقل جادهای بود و امسال تلاش کنیم تا از حجم مسافر جادهای کاهش یابد تا در مدیریت زمان و مدیریت جابهجایی مسافران بهتر عمل کنیم.
توزیع عادلانه بلیت با نرخ مصوب از دیگر مواردی بود که مورد تاکید معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.
وی در حوزه تامین سوخت نیز توضیح داد: نیاز است در طول ۲هزار و ۶۰۰ کیلومتر مرز سفرهای اربعین، سوخت بهاندازه کافی در اختیار خودروهای شخصی و ناوگان عمومی قرار گیرد.
هادیانفر در ادامه با اشاره به تشکیل کمیتههای حملونقل جادهای، حملونقل ریلی، حملونقل هوایی، حملونقل دریایی، کمیته نظارت و بازرسی، کمیته روابط عمومی و اطلاعرسانی، کمیته زیرساختها و کمیته هواشناسی ویژه سفرهای اربعین، اظهار داشت: با همافزایی بین همه دستگاهها و استفاده از ظرفیتهای آنها میتوانیم خدمات بهتری در ایام اربعین ارائه کنیم.
وی در بخش دیگری از این جلسه به نقش مهم کمیته روابط عمومی و اطلاعرسانی درباره آگاهی بخشی به مردم در خصوص شرایط جوی، ترافیکی و غیره اشاره کرد که در مدیریت زمان سفرها نیز تأثیر گذار است.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: باید بتوانیم تصادفات را به حداقل برسانیم که هشدارها و اطلاعرسانیها نیز نقش مهمی در این خصوص ایفا میکند.
هادیانفر با تاکید بر اینکه در اربعین امسال هم هیچ پرواز چارتری نخواهیم داشت، گفت: این موضوع بهزودی ابلاغ خواهد شد.